banner32

Avrasya Hospital Tıp Bayramını büyük coşkuyla kutladı.

Avrasya Hospital 14 Mart Tıp Bayramı nedeni ile Hastanenin konferans salonunda kokteyl eşliğinde başlayan etkinlikte birbirinden değerli Siyasi protokol, Sivil Toplum Örgütleri, Zeytinburnu Kızılay ekibi, Sanatçılar ve birçok dışarıdan katılan Hekimler ve basın mensubu dostları, Avrasya Hospital Ailesini ve sağlık çalışanlarını yalnız bırakmadı.

Avrasya Hospital Tıp Bayramını büyük coşkuyla kutladı.
 Toplumumuzda seçkin ve saygın bir mesleğin mensubu olan hekimlerimizin ve tüm sağlık çalışanlarının bu özel gecesinde Zeytinburnu Kaymakamı Ufuk Seçilmiş, Avrasya Hospital Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Hüseyin Urlu, Başhekim ve Nöroloji Uzmanı Dr. Türkan Uslu, Medikal Onkoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mahmut İlhan, İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ayşegül Navdar, Başhemşire Gülay Aziret 14 Mart Tıp Bayramına ilişkin duygularını paylaştı.



 
Gecede Avrasya Hospital Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr Hüseyin Urlu 14 Mart Tıp Bayramına ilişkin şunları söyledi.

  

Op. Dr. Urlu, gece gündüz, bayram tatil demeden insanların sağlıklı yaşaması için ellerinden gelen her türlü çabayı gösterdiklerini ve kendilerini insan hayatına adayarak en iyi hizmet vermek için var güçleriyle çalıştıklarını , 20-30 yıl önce ülkemizde birçok hastalığın teşhis ve tedavisi için yurt dışına gidilirdi. Öncelikle teşhisi karmaşık, zor, tedavisi ileri teknoloji ve bilgi gerektiren ölümcül, korkutucu hastalıklar için çare batı ülkelerinde Avrupa ve Amerika’da aranırdı. Oradaki hastanelerin imkanlarından ve konforlarından söz edilirdi. Kısacası o ülkelere hasta göçü vardı.

Yıllar geçtikçe ülkemizde sağlık alanında ciddi ilerlemeler oldu. Özel hastane sayısı,  nitelikli yatak ve hasta odalarının konforu arttı. Hastaneler mükemmel tıbbi cihazlarla donatıldı. Verilen hizmetlerin hızı arttı, kalitesi arttı. Bütün bu gelişmeler sadece özel hastanelerde olmadı. Kamu ve üniversite hastanelerinde de gelişmeler yaşandı. Bilgiye ulaşmak kolaylaştı ve bilginin paylaşımı arttı.  Doktorlar yardımcı sağlık personelleri, hemşireler, laborantlar, teknisyenler daha iyi yetişme şansı yakaladı.

             


   Ülkemiz sağlıkta cazibe merkezi oldu. Bir çok ülkeden Balkanlardan OrtaDoğu’dan,  Kafkaslar’dan, Kuzey Afrika’dan, Türk Devletleri’nden, Avrupa ülkelerinden ülkemize hasta göçü başladı. Ülkemiz insanı da sağlık kurumlarımıza güvenerek teşhis ve tedavi için çareyi yurtiçinde aramaya başladı. En önemli hastalıklarda da tedaviyi ülkesinde yaptırmaya ve Türk Tıbbına kendisini ve yakınlarını emanet etmeye başladı.  Avrasya Hospital Ailesi olarak açıldığımız günden itibaren ‘Hiçbir şey insan ve sağlık kadar önemli değildir.’ sloganıyla yıllardır binlerce insana şifa verdik vermeye de devam edeceğiz. Hepinize sağlıklı günler diliyorum dedi.

Gece de konuşmaların ardından,  Riccon Akademi Kurucusu ve Beden Dili Uzmanı Riccon İlhan Doğan ve Avrasya Hospital Çalışanlarının hazırlayıp oynadığı tıp bayramına ilişkin hazırlanan özel skeçler büyük beğeni ve alkış alırken, Skeçte Hekim Hasta ilişkilerinden yaşanan günlük olaylar ve konuşmalar ele alındı. Tüm Hekimler adına Trt spikeri Müge Oruç Kaptan şiir okurken, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi DNA Müdürü Doç. Dr. Vehbi Altunçul  Tıp Bayramını anlatan özel çalışmasıyla Karikatürist çizimini, Hastalarımızdan  Bypass ameliyatı olan Nurhan Ulgur Karakalem çalışması ve  Kızı Avrasya Hospital adına Ayşe Ulgur’un yazmış olduğu Akrostiş şiirlerini Avrasya Hospital Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Hüseyin Urlu, hediye ettiler.Keyifli ve kalabalık geçen etkinlikte misafirler keyifli anlar geçirdiler.

 

 

 

Tıp Bayramı Nedir ?

 

Tıp Bayramı, her Mart ayının 14 ünde kutlanan, Türkiye de tıp alanından çalışanların hizmet sorunlarının tartışıldığı, bilime katkılarının ödüllendirildiği bir anma ve kutlama günüdür. 14 Mart 1827 de, II. Mahmut döneminde, Hekimbaşı Mustafa Behçetin önerisiyle ilk Cerrahhanenin, Şehzadebaşıdaki Tulumbacıbaşı Konağında Tıphane-i Amire ve Cerrahhane-i Amire adıyla kurulması, Türkiye de modern tıp eğitiminin başladığı gün olarak kabul edilir. Okulun kuruluş günü olan 14 Mart, Tıp Bayramı olarak kutlanmaktadır.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34