banner32

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sarıgül Açıklaması

Hiçbir vatandaşımızı evinden ve barkından edemeyiz.

 CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sarıgül Açıklaması
 CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül, "Hiçbir vatandaşımızı evinden ve barkından edemeyiz. İmar planlarını yapacağız, 1 yıllık süre içerisinde İstanbul'da tapusuz evi olan vatandaşımız inşallah kalmayacak" dedi.
Partisince Çekmeköy'de düzenlenen mitingde konuşan Sarıgül, İstanbul'da kin, nefret, sevgisizlik dönemini bitireceklerini, barış, kardeşlik dönemini başlatacaklarını söyledi.

Sarıgül, 30 Mart'tan sonraki 1 yıllık süre içerisinde İstanbul'un planlarını yapacaklarını belirterek, "Hiçbir vatandaşımızı evinden ve barkından edemeyiz. İmar planlarını yapacağız, 1 yıllık süre içerisinde İstanbul'da tapusuz evi olan vatandaşımız inşallah kalmayacak. Şişli'de Feriköy Mahallesi'nde, Ayazağa'da Mahmut Şevket Paşa Mahallesi'nde, Şişli'nin tamamında tapularını nasıl verdiysek, inşallah İstanbul'un tamamında da o tapuları vereceğiz" diye konuştu.

Sarıgül, 2B'nin, ocakları yıkmak anlamına geldiğini savunarak, "Allah'ım izin verirse biz ocakları yıkmaya değil, tüttürmeye geliyoruz" dedi.



İstanbul'un siluetini kurtarmayı Allah'ım bize kısmet etsin



Sarıgül, her mahallede engelliler merkezi, her mahallede en az 2 olmak üzere sembolik ücretli kreş açacaklarını ve liderlik merkezini her ilçede kuracaklarını anlattı.

Bütün sosyal yardımların, artarak aynı şekilde devam edeceğini belirten Sarıgül, "Mahallelerimizde özellikle ve özellikle kadın doğum merkezlerimizi İstanbul bölgesi olarak açacağız. Bir bacımız, doğum yapmaya giderken, hangi sıkıntılarla karşılaştığını biliyorum. Kadın doğum merkezlerimizde doktorlarımız kadın olacak, hemşirelerimiz kadın olacak ki analarım, bacılarım, kardeşlerim orada rahat hareket etsinler" ifadelerini kullandı.

Sarıgül, "Zeytinburnu'nda yapılan silueti bozan binanın imar planlarını CHP'li belediyeler mi yaptı? Zeytinburnu Belediyesi CHP'li belediye mi?" diye sorarak, şunları söyledi:

"O silueti bozarken sizin vicdanınız sızlamadı mı Sayın Topbaş, Sayın Başbakan. Oradaki yatırımcıların haklarını, hukuklarını koruyacağım, toplumsal barış, demokratik uzlaşma diyorum... Mülkiyet hakkı kutsaldır. Kimsenin yatırımını devlet gücüyle elimden almayı Allah'ım bana göstermesin. Onların da haklarını, hukuklarını koruyacağım. Orayı 2 yıllık süre içerisinde tıraşlayacağım. İstanbul siluetini kurtarmayı Allah'ım bize kısmet etsin."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34