banner32

Dualar Sokak İftarlarında Buluşuyor

Ramazan ayı boyunca hafta içi ve hafta sonu düzenlediği meydan ve sokak iftarlarıyla binlerce vatandaşı bir araya getiren Zeytinburnu Belediyesi’nin bu akşamki adresi Çırpıcı Mahallesi olacak.

Dualar Sokak İftarlarında Buluşuyor
 Yirmi dokuz günde 50 bin vatandaşı aynı sofrada buluşturmayı amaçlayan Zeytinburnu Belediyesi, gerçekleştirdiği Kur’an tilaveti, Enderun Teravihi, ilahi konserleri, semazen gösterileri vb. birçok sosyal ve kültürel etkinlere de ara vermeden devam ediyor.

İstanbul Times Haber Merkezi

Nihat Hatipoğlu, Serdar Tuncer, Senai Demirci gibi sürpriz isimleri her hafta sonu vatandaşlarla buluşturan belediye, “Gönül Sofrası” olarak nitelendirdiği sokak iftarlarında genciyle yaşlısıyla binlerce kişiyi ağırlıyor. Sokak iftarlarında bir geleneği devam ettirme çabasına şahit olduklarını dile getiren vatandaşlar, bu geleneğin yaşatılması için ellerinden gelen her türlü desteği vereceklerini belirtti. Her gün farklı bir mahallenin seçildiği programda evlerine özel davetiye gönderilen vatandaşlar, yapılan daveti karşılıksız bırakmayıp, erken saatlerde masalardaki yerlerini alıyor. İftar programlarının hayırsever iş adamlarının bağışlarının sonucu meydan geldiğini belirten Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, “Organizasyonu, Zeytinburnu Belediyesi olarak biz yapıyoruz. İkram sahipliğimizi ise iş adamlarımız yapıyor, onlara ne kadar teşekkür etsek azdır. Rabbim onlara helalinden bol ve bereketli kazançlar nasip etsin.”dedi. Ramazan ayında oluşan bu manzaranın kendisi için anlamlı olduğunu belirten Aydın, “Bu masaları renk katan Sevgili Zeytinburnu hemşehrilerime, bizleri yalnız bırakmadıkları için çok teşekkür ediyorum. Her gün 2 bin vatandaşımızı ağırladığımız sokak iftarlarımız, Ramazan ayı boyunca hafta içi ve hafta sonu devam edecek. İftarlarımıza tüm Zeytinburnulu hemşehrilerimiz davetlidir.”diye konuştu.

Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34