banner32

OnaltıDokuz’dan çevreye katkı

Astay Grubu tarafından yaptırılan ve Türkiye’de hayli ses getiren Onaltı Dokuz Projesi, kurulduğu Zeytinburnu’nda çevreye sağladığı katkılarla da adından söz ettirmeye başladı.

OnaltıDokuz’dan çevreye katkı

İstanbul Times, OnaltıDokuz Projesi’nin firması Astay Grubun, Abay Ortaokulu'nun çevre düzeni için yapmaya başladığı çalışmayı bir süre önce "OnaltıDokuz, Okullar Hayat Olsun" başlığı ile haber yapmıştı. Bu haberden sonra bazı çevrelerce çeşitli iddialar ortaya atılmış, devletin arsasının haksız yere bir yerlere peşkeş çekildiği öne sürülmüştü.


Zeytinburnu Times Haber Merkezi 

BİR MİLİM ARSA BİLE VERİLMEYECEK

Konu ile alakalı açıklamada bulunan yetkilileri, “Abay Ortaokulu’nun eski girişi trafik kurallarına göre bazı sorunlar oluşturuyordu. Şu an yapılan çalışma ile bu sorun giderilecek ve  kimseye de bir milim arsa verilmeyecek.” dediler.

İstanbul Times Gazetesi muhabirlerinin yaptığı araştırmada, söz konusu çalışmaların tamamen iyi niyete dayandığı öğrenildi. Abay Ortaokulu yetkilileri, kamunun arsasını başkalarının tasarrufuna sunmak gibi bir hakları olmadığını ifade ederek, Astay Grubu tarafından sürdürülen çevre düzenlemesinin, Milli Eğitim Bakanlığı’nın “Okullar Hayat Olsun Projesi” kapsamında, veli ve öğrencilerin istifadesine sunulmasından ibaret iyi niyetli bir çalışma olduğunu ifade ettiler.   
   
TOPRAK KAYMASINI ÖNLEMEK İÇİN TEMEL ATILDI

“Okul bahçesinin bir kısmının, istinat duvar temelinin dışında bırakılıp, dışarıda kalan arsanın ASTAY'ın projesi olan OnaltıDokuz'a katılacağı” şeklindeki iddia üzerine görüştüğümüz Gökalp Mahalle Muhtarı Celal Ertuğrul, mahallesinde ikamet eden öğrencilerin eğitim aldığı bir okulun çevre düzeninin yapılmasına herkesten önce kendisinin ‘evet’ diyeceğini söyledi. Ertuğrul, “Ancak kamuya ait olan bir yerden başkalarının projesine değer katacak bir santimlik yerin heba edilmesine de göz yumamayız” dedi. 
 
HER ŞEY ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN

Bu endişeleri ilettiğimiz okul idaresi ise, şunları söylediler: “Biz de muhtarımız gibi çocuklarımızın eğitim aldığı okulu güzelleştirmenin gayretindeyiz.

Kesinlikle kamu arsası üzerinden başkalarına menfaat sağlama düşüncesi yoktur. Kimsenin de bizden böyle bir talebi olmamıştır. Bakanlığımız okul bahçelerimizin fiziki durumunu (Okullar Hayat Olsun Projesi)’ne uygun hale getirmemizi istemelerinden sonra bizler ASTAY'dan rica ettik ve durumu üst amirlerimize ileterek gerekli izinleri aldıktan sonra ilgili firma çalışmalara başladı.”

ELEŞTİRİLER  ADİL OLMALI

İyi niyetlerle çıkılan bir çalışmanın farklı yerlere yorumlanmasının kendilerini üzdüğünü ifade eden okul idaresi, bu tür haksız eleştirilerin devam etmesi halinde samimi duygularla başlattıkları çevre düzeni çalışmasını durdurup klasik eğitimciler gibi sadece derslerine girip çıkacaklarını ifade ederek, yapılan eleştirilerin haklı ve adil olmasını istediler.

Okul yetkilileri, çalışmaların tamamlanıp okul bahçesinin veli ve öğrencilerin istifadesine sunulduğunda, bu tür iddiaların ne kadar yersiz olduğunun görüleceğini belirterek, “Herkes o zaman doğru bir çalışmaya imza attığımızı görecektir” dediler.

Kaynak :İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA) 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34