banner32

Zübeyde Hanım Ölümünün 95.Yılında Anıldı

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün Annesi Zübeyde Hanım,İstanbul - Bakırköy,Ataköy Kavaklı Park’ta bulunan büstü başında anıldı.ZEYÇED Başkanı Ali GÜNDÜZ’ün İzmir Karşıyaka’da Zübeyde Hanımın Anıt Mezarında çekilmiş, “ O sadece,Vatanı için yıllarını cephede geçiren M.Kemal’in değil,Türk Milletinin de annesiydi yazılı afişi büstün önüne astı.

Zübeyde Hanım Ölümünün 95.Yılında Anıldı
1857 Yılında Langaza - Selanik’te  doğan, 14 Ocak 1923 ‘te İzmir’de 66 yaşında vefat eden, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün annesi Zübeyde Hanım,İstanbul - Bakırköy,Ataköy Kavaklı Park’ta bulunan büstü başında anıldı.

ZEYÇED Başkanı Ali GÜNDÜZ’ün,  Zübeyde  Hanım’ın 1940 yılında, İzmir – Karşıyaka’da yaptırılan  Anıt Mezarı başında çekilmiş “ O sadece,Vatanı için yıllarını cephede geçiren M.Kemal’in değil,Türk Milletinin de annesiydi yazılı afişi büstün önüne astı.

Ataköy – Kavaklı Park’ta  gerçekleşen anma töreninde,Soğuk havaya ve yağmura rağmen törene katılan  ve süsleme yapan, Zeytinburnu - Çevre ,Kültür Turizm Derneği  (ZEYÇED ) Başkanı Ali GÜNDÜZ ,Zeytinburnu İlçemizde ne yazık ki,Zübeyde Hanımının büstü olmadığı için,Her yıl Fatih Bölgesi Yedikule sahilinde yaptığımız Anma törenini,bu yıl büstün yerinden  kaldırılması sonucunda Bakırköy’de gerçekleştirdik ” dedi.

ZEYÇED Başkanı Ali GÜNDÜZ sözlerine ,erken yaşta babasız büyüttüğü bir evladı bizlere armağan ettiği, Dünya Lideri Mustafa Kemal ATATÜRK’ü ve onu dünyaya getiren ZÜBEYDE HANIM’ı 95.Ölüm yıl dönümünde ,sevgi – saygı ve minnetle anıyoruz ” dedi. GÜNDÜZ,”ATATÜRK’ün “Beni de,bir Türk anası doğurmadı mı? Türk anaları daha nice Mustafa Kemaller doğurur  “ Sözünü de hatırlatarak konuşmasını bitirdi.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34