banner32

Punto Deri’den sendikalı işçilere Baskı

Kısa bir süre önce firma içinde sendikal çalışmalarda bulunduklarından dolayı başka gerekçeler bahane edilerek iş akti feshedilen 10 yıllık çalışan Ramazan Aygün ve 8 yıllık çalışan Hülya Alptekin İstanbul Times TV de Hüseyin Çetiner’in hazırlayıp sunduğu GÜNDEM programının konuğu oldu.

Punto Deri’den sendikalı işçilere Baskı
Ramazan Aygün Çalışma bakanlığından yetki alana kadar direnişe devam dedi

10 yıl Süresince Punto deride Usta olarak çalıştığını ifade den Ramazan Aygün şirket ile hiçbir problemimiz yoktu. Ne zaman ki bizler insanca yaşamak için Deri İş sendikasına üye olduk, işte o tarihten sonra ikna odaları kurdular. Bizlerde yanlış bir iş yapmadığımızı ifade ederek sendikal haklarımızdan vaz geçmenin söz konusu olmadığını ifade ettik. Bu kararlılığımızı gören firma yetkilileri başka gerekçeler öne sürerek iş akdimizi tek taraflı fes ettiler.

Zeytinburnu Times Haber Merkezi

Hülya Alptekin sendikaya üye oldum diye uyumsuzlukla suçlandım

Sekiz yıldır Punto deride hiçbir sosyal hakkı olmadığı halde çalışan Hülya Alptekin sendikaya üye olup insanca bir yaşam sürmek adına bir çalışmanın içine girdiğini ifade ederek önce bizleri ikna odalarına alarak sendikaya üye olmaktan vaz geçirmeye çalıştılar. Bunu yapmayınca da doğru olmayan gerekçeler öne sürerek iş akdimizi fes ettiler. Biz haklı mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz.

İşte www.istanbultimes.com.tr de daha önce çıkan bir haber

Punto Deri’de sendikaya üye oldukları için işten çıkarılan iki işçi direnişe geçti. İşyeri önünde dün bir basın açıklaması yapan işçiler, Punto Deri'ye sendikayı getirmekte kararlı olduklarını söylediler.
Basın açıklamasını okuyan Deri-İş Genel Başkanı Musa Servi, "Anayasanın ve yasaların işçilere tanımış olduğu sendika üyeliğini kullanma hakkı, işverenin kanun dışı yollarla engellemelerine maruz kaldı.
Punto Deri işvereni, işçilerin birleşmesinden tedirgin oldu ve bu birliği bozmak adına 2 Ağustos’ta 2 işçiyi işten çıkardı. Uluslararası markalara üretim yapan Punto Deri, temel işçi hakları konusunda bu markalara verdiği taahhüdü yerine getirmiyor. Bizler artık bu duruma itiraz ediyoruz. İnsanca yaşamak ve onurlu bir gelecek için adım atıyor, tüm deri işçilerine birleşin çağrısında bulunuyoruz” diye konuştu.
Sendikayı Getireceğiz

2006 yılından beri Punto Deri’de çalıştığını belirten Hülya Alptekin yaşadıklarını şöyle anlattı: “Bayram tatiline çıkmadan önce işverenimiz tarafından odaya çağrıldım ve elime bir zarf verildi. 'Şayet istifa eder ve imza atarsan iki maaş ikramiyen var' dediler. Hakkımı yasal yollardan arayacağımı belirterek imzalamayı reddettim ve pazartesi işe geleceğimi belirttim. Geldiğimde işe alınmadım.

Bunun üzerine işten çıkartılan diğer arkadaşımla firma önünde çadır kurduk, paydos aralarında ve iş çıkışlarında arkadaşlarımızın desteğini aldık. Çünkü çalışma saatlerimiz çok yoğun ve hafta sonları da çalışıyoruz, özel hayatımız kalmadı. Yıllık izinlerimiz de kaldırıldı. Zaten bu noktadan sonra sendikaya üye olduk ve haklarımızı aramaya başladık. Sonuç olarak işten atıldık; fakat Punto Deri’ye eninde sonunda sendika getireceğiz.”

10 Yıllık Çalışan

Sendikaya üye olup haklarını gözettiği için 10 yıldır çalıştığı işten çıkartılan bir diğer çalışan Ramazan Aygün ise, “Sendika üyeliğimiz işveren tarafından duyulana kadar Hülya Alptekin ve ben işimizle ilgili herhangi bir konuda ikaz almamıştık; fakat iş arkadaşlarımızın huzurunu bozduğumuz iddia edilerek işten çıkarıldık. Sendikal örgütlenme hakkında arkadaşlarımızı bilgilendirdiğimiz ve bilinçlendirdiğimiz için endişelenen işverenimiz bizi işten çıkarttı” diye konuştu.

 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Mehmet görgün
Mehmet görgün - 11 yıl Önce

Punto da kararlılık ve mücadele kesintisiz devam edecek. Bunun böyle bilinmesi gerekir.

kemal terzi
kemal terzi - 11 yıl Önce

Puntoda mucadeleye devam

Ahmet imre
Ahmet imre - 11 yıl Önce

Her şeyden önce direnmek kutsaldır.ikincisi hak zalimden ve sermaye sahibinden istenmez hak alınınr.diyeriyse kapitalist dünyasında herkes ona biyat etçek ; biri kalkıp onun mekanında hak istemek nedemek hemen kapı dışarı istersen 10 yıl değil onun din kardeşi ol. Diren mücadenize başarılar diliyorum. .

kenan kalkan
kenan kalkan - 11 yıl Önce

Arkadaslar tamamen hakli sonuna kadar arkasindayiz kendilerine tesekkürlerimizi sunuyoruz

N.Horuz
N.Horuz - 11 yıl Önce

Puntoya sendika girecek başka yolu yok

kadir tepe
kadir tepe - 11 yıl Önce

Sizi seviyoruz

şefik dağ
şefik dağ - 11 yıl Önce

zeytinburnu havzasında kuzu deri işçileri olarak haklı bir mücadele başlattık.mücadelemizin özelde deri genelde tüm emekçiler içindi.bunu punto deri emekçileri büyük bir kararlılıkla yürütüyor.KAZANACAKLAR..bu haberi yapan değerli emekçi dostu gazeteci yazar sayın HÜSEYİN ÇETİNER'E teşekkür ederim.

Fikret tokmak
Fikret tokmak - 11 yıl Önce

Kurtuluş yok.tek başına ya hep beraber ya hiç birimiz.ilginiz için size ve tüm emekçi dostlarına sonsuz teşekkürler.

SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34