banner32

Nağmedâr’da Ay Tutulması

yapan Nağmedâr bu hafta Neyzen Bülent Özbek, Kemençevi Derya Türkan’ı “Naz ve Niyaz” dinletisiyle ağırladı.

Nağmedâr’da Ay Tutulması
Klasik kemençenin ve neyin iki usta isminin bir araya gelmesiyle nadir görülen bir ay tutulması niteliği taşıyan programa yağmurlu havaya rağmen ilgi büyüktü.
Zeytinburnu Times Haber Merkezi

16 Mart Cumartesi günü saat 15.00’de düzenlenen “Naz ve Niyaz” dinletisinde usta sanatkârlar dinleyicileriyle meşk etti. Merkezefendi’nin mistik atmosferinde mekân Nağmedâr’ın her hafta musikiyle yankılanan Nağmedâr olunca; sanatkârlar Türk müziğine büyük eserler veren ve Nağmedâr’ın asırlık duvarlarında resimleri bulunan üstatlarını yâd ederek programlarına başladılar. Tanburi Cemil Bey’den Niyazi Sayın’a değerli bestekârlarımızın anıldığı ve hatıralarının aktarıldığı sohbette, musikiyle ilgilenen dinleyicilerin merak ettiği sorular da Bülent Özbek ve Derya Türkan’ın tecrübelerine dayanan cevaplarıyla karşılık buldu.
Tanburi Angeli’nin Acem Aşiran Peşrevi, Tiryaki Efendi’nin Peyk-i Sefa, Reftar Kalfa’nın Hicaz Saz Semaisi, III. Selim’in Hüseyni Eserinin icra edildiği dinleti boyunca, enstrümanlarından yayılan notalarla dinleyicilerini kalbinden yakalayan sanatkârların icrası beğeni dolu alkışlarla karşılık buldu.
Nağmedâr’da icra ettikleri dinletilerde yaşadıkları sıcak ve samimi ortamdan büyük keyif aldıklarını belirten sanatkârlar, program sonunda dinleyicilere teşekkür ettiler.
 
 
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34