banner32

Şekerli Nevruz ilginç görüntüler oluşturdu

Zeytinburnu Belediyesi,Türk Dünyası Belediyeler Birliği ve Türksoy'un ortaklaşa düzenlediği Nevruz etinliği ilginç görüntüler eşliğinde Zeytinburnu Kültür Sanatt'ta yapıldı...

Şekerli Nevruz ilginç görüntüler oluşturdu
Kırgızlı sanatçı Atatürk,Erdoğan ve Fetullah hoca' ya selam yolladı...

Zeytinburnu Belediye başkanı Murat Aydın yaptığı konuşmada "Nevruz demek baharın gelmesi demektir. Ben  küçük iken Annem her yıl 14 Mart tarihlerini baharın gelişi olarak kabul eder o gün evemize ilk gelen kişinin dürüst,çalışkan ve efendi birisi olmasını çok isterdi" dedi.

İstanbul Times Haber Merkezi

Çin Başkonsolos vekilide yaptığı konuşma da Türk Çin ilişkilerinin geçmişi 1500 yıla dayanıyor. Bizler eskiden komşuyduk. Kısa bir süre önce Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan ükemize bir ziyeret yaparak iki ülkenin dostluğunu pekiştirdiler. Çinli konuk iki ülke olarak Ticaretimiz de gayet iyi dediten sonra Nevruz'un herkes için hayrlı olması dilekleri ile sözlerini tamamladı.

Türk Cumhuriyetlerinden gelen ekiplerin sahnden izleyicilerin üzerine şeker fırlatmaları ön sıradaki protokol üyelerine zor anlar yaşattı.

Kızrgızlı sanatçının Atatürk,Başbakan Raccep Tayyip Erdoğan ve Fetullah Gülen ismini şarkısının içinde zikretmesi salondakileri güldürdü.

Yedi Ülkeden gelen müzik ve folklor guruplarının sergilediği performanaslar muhteşemdi.

Tüylü ve şatafatlı şapkaların oluşturduğu ambiyans ise izleyicilere görsel bir şow yaşatttı.

Zeytinburnu protokolü Nevruz bayramının coşkusunu hep birlikte yaşadılar.

Kaynak : İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34