banner32

Fetih kermesi fetih gününde dualarla açıldı

Emine İnanç Vakfı Eğitim Kurumları öncülüğünde açılan açılışı yapılan Fetih Kermesine Zeytinburnu Kaymakamı Ufuk Seçilmiş,ilçe Milli Eğitim müdürü Yakup Hayırlıoğlu ve ilçe Müftüsü Yusuf İzettin Konuk başta olmak üzere çok sayıda iş adamı ve davetli katıldı.

Fetih kermesi fetih gününde dualarla açıldı
Türkiye'nin en detaylı ve profesyonel kermesi olan Fetih Kermesi Fetihin 561.yıl dönünümünde dualarla açıldı 

Kermesin açılış yapılamdan önce Kur'an-ı kerim okundu. Daha sonra Taş cami Zeytinbahçesi anaokulu öğrencilerinin mehter gösterisi ile renk kattığı açılış'ta İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Hayırlıoğlu, İlçe müftüsü Yusuf izettin Konuk ve KaymakamUfuk Seçilmiş'in Kermes'te elde edilecek olan gelirin eğitim işlerine ayrılacak olmasından duydukları memnuniyeti ifade eden konuşmalarından sonra satış yapılan stantlar gezildi.

İstanbul Times Haber Merkezi / Özel Haber 

Bu kermeste alış veriş yaparak hem Ticaret hem de hayır yapın 

Mülki idare amirleri Hayır işine kendisini adayan Emine İnanç Vakfı idarecilerini Kermes açılışında yalnız bırakmadı. Kepab'tan koltuğa,Tatlıdan Biber'e yüzlerce çeşit ürünün satıldığı Kermes bugüne kadar gördüklerinziden çok farklı bir mekan ve konseptte yapılıyor.

Kermeste neler satılıyor ? 

Fetih Kermesinde; Çeyizden beyaz eşyaya, bay- bayan-çocuk giyiminden el sanatlarına, yöresel gıdalardan kebap çeşitlerine, meyve-sebzeden ev yapımı pasta ve tatlı çeşitlerine her türlü ihtiyaç cazip fiyatlarla satışa sunuldu. Çocukları da unutmayan vakıf yöneticileri, çocuklar için oyun parkını da hazırladı.

Kermeste Eğitime Destek 

Kermesten elde edilen gelirlerle hem eğitimine devam eden öğrencilere destek olunacak, hem de Sümbül Efendi Öğrenci Yurdunun inşaatı tamamlanacaktır. 

Hayırsever halkımızın katkılarıyla, Sümer Mahallesi Elektrik Kurumu yanı Denizatı Sitesi Önünde 29 Mayıs 2014 saat: 11:00 da açılacak olan Fetih Kermesi, 08 Haziran 2014 Pazar akşamına kadar devam edecektir.

Zeytinburnu Emine İnanç Vakfının eğitime destek sağlamak amacıyla geleneksel olarak düzenlenen Kermes her yıl olduğu gibi bu yıl da tam bir festival havasında geçmesi bekleniyor. 

KERMES FESTİVAL HAVASINDA GEÇECEK 

Festival havasında geçmesi beklenen 29 Mayıs Fetih Kermesini başta Zeytinburnu halkı olmak üzere binlerce vatandaşımız sabırsızlıkla beklemektedir. 


Zeytinburnu Emine İnanç Vakfının her yıl geleneksel olaraköğrenciler yararına düzenlediği, kermeste , beyazeşya'dan ceyizlere, hazır giyden, el emeği ve göz nuru danteller, işlemeler, hediyelik ve süs eşyalarının yanı sıra ev işi mantı, baklava, döner, yöresel gıda, yöresel yemekler ve birçok yiyecek ve giyecek cazip fiyatlarla satışa sunulacak.

www.istanbultimes.tv de haberin görüntüsünü izlemeniz dileği ile.. 

Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34