banner32

Daha Aydınlık Bir Gelecek İçin Zeytinburnu Okuyor

11. Geleneksel Kitap Okuma Yarışması ile Zeytinburnu Belediyesi Bilgi Evleri tüm üyelerini daha güzel bir gelecek için okumaya davet ediyor.

Daha Aydınlık Bir Gelecek İçin Zeytinburnu Okuyor
Hayatta kitap gibi kucakta taşınabilen bir bahçe, ölülerle konuşan ve dirileri konuşturan bir şahıs var mıdır? Ancak seninle birlikte yatıp kalkan ve sadece senin hoşlandığın şeyleri konuşan, sırrın sahibinden daha fazla sır saklayan, emanetin sahibinden daha fazla emaneti muhafaza eden uysal bir dost başkaca var mıdır? Onun kadar iyiliksever bir komşu, insaflı bir dost, itaatli bir arkadaş, mütevazı bir yoldaş, bıktırıp usandırmayan, kötülük yapmaya imkân vermeyen, kavgadan uzak tutan başka kim vardır?

Zeytinburnu Belediyesi Bilgi Evlerinin; kitap okumayan ve onlarla dost olmayanların hayatı okumada, olup bitenlere ve kendilerine yön vermede zorlanacakları düşüncesiyle üyelerinde farkındalık oluşturmak, kitap okuma alışkanlığı kazandırmak ve düzenli okumaya teşvik etmek için bu yıl 11. sini düzenlediği Geleneksel Kitap Okuma Yarışması başlıyor. Zeytinburnu Bilgi Evleri’nin bir kültür klasiği haline gelen Kitap Okuma Yarışması’nda belirlenen yarışma kitapları her yıl olduğu gibi bu yıl da çok özel eserlerden oluşuyor. Bilgi Evi öğretmenleri ile birlikte ilçemizde yer alan tüm okullardaki öğretmenlerin görüşleri doğrultusunda bir araya getirilen binlerce kitap arasından hummalı bir çalışma sonrasında belirlenen kitaplar, 23 Mart 2015 itibariyle okuyucularını bekliyor olacak. Ayrıca Zeytinburnu Bilgi Evleri bu yıl Çanakkale Savaşlarının 100. Yılı olması hasebiyle Çanakkale Savaşlarının ruhunu ve ecdadımızın eşsiz kahramanlıklarını anlatan birer esere de her grupta yer verdi. Toplam 40 gün sürecek olan Kitap Okuma Yarışması’nın kayıtları 9 Mart 2015 Pazartesi günü başlayıp, 11 Nisan 2015 Pazartesi günü sona erecek. Geçen senelerde olduğu gibi bu yıl da yarışma dört grupta yapılacak ve değerlendirilecek.

Birinci grupta ilkokul 4 ve 5. sınıflar; ikinci grupta 6, 7 ve 8. sınıflar; üçüncü grupta lise öğrencileri, dördüncü grupta ise yetişkin kitapseverler yarışmaya katılabilecekler. Yarışmacılar kendi grubu için belirlenen 7’şer kitaptan oluşan eserleri okuyacaklar. Katılımcılar, 23 Mart 2015 Pazartesi günü itibariyle kitaplarını Bilgi Evlerinden ödünç alabilecekleri gibi yazar, yayınevi ve baskı sayısı aynı olmak koşuluyla kendileri de temin edebilecekler. Katılımcılara 2 Mayıs 2015 Cumartesi günü gerçekleştirilecek sınavla, belirlenen kitaplardan çoktan seçmeli test yöntemiyle 100 soru yöneltilecek.

Geleneksel Kitap Okuma Yarışması’nda bu yıl da katılımcıları ödül yağmuru bekliyor olacak.

Her Grubun:
Birincilerine: 2000 TL
İkincilerine: 1500 TL
Üçüncülerine: 1000 TL
Dördüncülerine: 750 TL
Beşincilerine: 500 TL
6, 7, 8, 9 ve 10’uncularına: 400 TL ödül verilecek.
Ayrıca ilk 3 dereceye girecek olan adaylar ailelerinden iki kişiyle birlikte, tüm masrafları Zeytinburnu Belediyesi tarafından karşılanacak “Ürgüp, Nevşehir, Kapadokya Kültür Gezisi” ne katılmaya da hak kazanacaklar. Kaybedeni olmayan yarışmanın ödül töreni 9 Mayıs Cumartesi günü Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilecek. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34