banner32

16/9 ile ilgili mahkemenin yıkım kararı var

Astay yapılan açıklamada, 16/9 projesinin tüm plan, izin ve mevzuatlara uygun yürütüldüğü, bu nedenle kazanılmış hakların bulunduğu açıkladı.

16/9 ile ilgili mahkemenin yıkım kararı var
Astay Sert Çıktı

Açıklama yapan Astay,‘‘Basında yer alan dava, Zeytinburnu Belediyesi ve İBB’ye başvuran Cihat Gökdemir isimli kişinin, projenin silueti etkilediği iddiası ile ilgilidir. Başvuru Zeytinburnu Belediyesi tarafından projenin imar planı ve ruhsatına uygun olarak yapıldığından bahisle reddedilmiş, İBB tarafından ise cevap verilmeyerek zımnen reddedilmiştir. Ret yazıları üzerine Gökdemir, 4. İdare Mahkemesi’nde dava açmış, mahkeme ret yazılarının iptaline karar vermiştir. Özellikle belirtmek gerekir ki; bu karar hiçbir şekilde, bina ya da katların yıkılması anlamına gelmemektedir. Sadece idarelerin ret yazıları iptal olmuştur.’’ diyerek ekledi.

16/9 Projesine ilişkin verilen yapı ruhsatı, yapı kullanma izni ve her türlü izin imar planlarına, notlarına ve her türlü mevzuata uygun olarak alınmış bulunmaktadır. Şirketimizin ve maliklerin kazanılmış hakkı bulunmaktadır. Konuya ilişkin asıl muhataplar ilgili davanın tarafı olan belediyelerdir. Şirket olarak Astay da, karar kendisine tebliğ edildikten sonra müdahil sıfatını kullanarak temyiz sürecini takip edecektir.” dedi

Peki Kadir Topbaş Ne diyor ?

Kadir Topbaş, "Tabii bunları şimdiden konuşmak erken. 4. İdare Mahkemesi'nin verdiği bir karardan haberdar olduk. Ama henüz bize tebligat yapılmadı. Geldikten sonra hukukçularımız ilgili birimlerimiz bunu değerlendirecek. Daha sonra detaylı açıklamaları yaparız. Tabii ki yargıya saygımız sonsuz. Herkes saygı duyacaktır. Ama şu anda bunu söylemek erken."olarak açıklama yaptı.

Yargının kararına uyulacaktır

"16/9  imar planları da iptal edilmişti Mayıs ayında. Onunla alakalı büyükşehirin bir çalışması oldu mu?" sorusu üzerine Topbaş, "Sonuç olarak16/9  ile ilgili idare mahkemesinin verdiği karar bize tebliğ edildikten sonra büyükşehir belediyemizin hukuk işleri müşavirliğimiz ve diğer birimler bunu değerlendirecek. Ondan sonra da tabii kamuoyuna açıklama yapacağız. Yargıya herkes saygılı olacaktır" diye konuştu.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34