banner32

Altın son 2 ayın zirvesinde

Altın New York'ta, yatırımcıların Irak'taki gerginliği ve ABD'nin ekonomik görünümünü fiyatlaması ile, iki ayın zirvesine tırmandı

Altın son 2 ayın zirvesinde
 Altın New York'ta, yatırımcıların Irak'taki gerginliği ve ABD'nin ekonomik görünümünü fiyatlaması ile, iki ayın zirvesine tırmandı. Platin ve paladyum ise, Güney Afrika'da grevi sonlandırmak adına üreticilerin anlaşma imzalaması öncesinde yükseliyor. 

Zeytinburnu Times Haber Merkezi

Spot altın geçtiğimiz hafta, Fed'in tahvil alımları sona ermesinin ardından da faiz oranlarının uzun bir süre sıfıra yakın düşük seviyede tutulacağını söylemesi ile, yüzde 3.3 tırmandı. Altın geçtiğimiz yıl Fed'in tahvil alımlarını azaltmaya başlayacağı beklentisi ile yüzde 28 kayıp yaşamıştı. 

Altın bu ay, Irak ve Ukrayna'daki olayların güvenli varlık talebini artırması ile yüzde 6.4 yükselerek, 2011'den bu yana ilk defa üst üste iki aylık kazanca hazırlanıyor. IŞİD Irak'ta kontrol altında tuttuğu toprakları genişletti. 

Londra'da bulunan VTB Capital analistlerinden Andrey Kryuchenkov, "Piyasa Irak'taki olaylar ışığında yeni yükseklerde tutunma arayışı içerisinde. Makro cephesinde hiçbir değişiklik yok, parasal genişleme yıl sonuna doğru sonlanacak ve altın zaten genel olarak düşüş eğiliminde" dedi. 

Altın alacaklar dikkat!

KAYNAK:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34