banner32

Zeytinburnu'nda Kutlu Doğum Coşkusu Yaşandı

Hz. Muhammed’in (S.A.V) yeryüzünü teşrifine özel düzenlenen Kutlu Doğum Haftası programı, Zeytinburnu’nda idrak edildi. Zeytinburnu Belediyesi ve İlçe Müftülüğü’nün işbirliğiyle düzenlenen programda konuşan Zeytinburnu İlçe Müftüsü İsmail Gökmen, “Gelin birlik olalım, Asr-ı Saadeti tekrar yaşayalım” dedi.

Zeytinburnu'nda Kutlu Doğum Coşkusu Yaşandı
Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde, Peygamber Efendimizin doğumunun 1445’inci senesine özel Kutlu Doğum Haftası programı düzenlendi. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programa; Zeytinburnu Belediye Başkan Yardımcısı Erdem Zekeriya İskenderoğlu, Zeytinburnu İlçe Müftüsü İsmail Gökmen, Zeytinburnu İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Yeşilyurt ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“GELİN BİRLİK OLALIM, ASR-I SAADET DÖNEMİNİ TEKRAR YAŞAYALIM”

Kutlu Doğum Haftası’nın birlik ve beraberlik içinde geçmesini temenni eden Zeytinburnu İlçe Müftüsü İsmail Gökmen, şunları söyledi: “Bütün şehirlerimiz hayır hasenat yapanlarla dolu ama Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V.) Efendimizin vaat ettiği birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhunu yakalayamadığımız için bugün hala İslam aleminde birbirimizle boğuşur vaziyetteyiz. Bu yıl, Kutlu Doğum Haftası teması olarak seçilmiş olan; ‘Tevhid, Vahdet ve Gelin Birlik Olalım’ temasına, İslam alemi, şu içinde bulunduğumuz yıllar kadar hiçbir devirde muhtaç olmadı. Gelin birlik olalım, gelin kardeş olalım. Asr-ı Saadet dönemini tekrar yaşayalım. Rabbim bize Peygamber Efendimizin, o gün tesis ettiği birlik ve beraberliği, kardeşlik ruhunu, Asr-ı Saadet dönemini tekrar yaşamamızı nasip eylesin.”

ÇOCUKLARDAN İLAHİ ZİYAFETİ

İlerleyen dakikalarda sahneye çıkan Köşeli Camisi Kuran Kursu öğrencileri, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında; ilahi ve şiir dinletisi gerçekleştirdi. Performanslarıyla izleyenlerden büyük alkış alan Minik Barbaros ve Ahmet’in okuduğu ‘Ey Sevgili Şiiri’ ise dinleyenlere duygu dolu anlar yaşattı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34