banner32

Adile Mermerci uygulama otelinde “turizm haftası “ etkinliği yapıldı

“Turizm Haftası “ Zeytinburnu - Mehmet İhsan Mermerci Mesleki ve Teknik Anadolu Ticaret Meslek Lisesi'nce Adile Mermerci Uygulama Otelinde muhteşem bir organizasyon ile kutlandı.

Adile Mermerci uygulama otelinde  “turizm haftası “  etkinliği yapıldı
Turizm Haftası dolayısıyla, toplumun ilgisini çekmek için, hedefleri, yapılan tanıtımları uluslar arası bir düzeye taşımak için büyük gayretleri olan, Mehmet İhsan Mermerci Teknik Anadolu Ticaret Meslek Lisesi'nde Turizm Haftası Kutlaması yapıldı.

Etkinliğe gelen konukları karşılayan,İBB Mehter takımının gösterileri ilgi gördü. Adile Mermerci Uygula Otelindeki çok amaçlı toplantı salonundaki etkinlik saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Sunuculuklarını öğrencilerden Zeynep MURAN ve Ali SALMAN'ın yaptığı programın açılış konuşması okul müdürü Mücahit ÇATAL tarafından yapıldı.

Türkiye'yi tanıtım slayt gösterimi sonrasında öğrencilerden Volkan ÇALTILIOĞLU "Muharrem KUBAT'ın "Türkiyeme Sesleniş " adlı şiirini okudu. Daha sonra öğretmenler Hatice KARATAŞ, Ali BİLLOR, Meltem ERKAN ve Halk Eğitim Merkezi eğitmeni İkram KIZILCA tarafından hazırlanmış olan Doğu Yöreleri Halk Oyunları folklor ekibi tarafından sergilendi. Rehberlik Öğretmeni Ramazan ASAN’ın hazırlanmış olan ,Eylül Ayten ÖZBEK solistliğindeki müzik gurubu beğeni ve ilgiyle izlenildi.

Zeytinburnu Kaymakamı Ali Taşkın BALABAN, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali YEŞİLYURT, Zeytinburnu Çevre - Kültür ve Turizm Derneği ( ZEYÇED ) Başkanı Ali GÜNDÜZ, Başkan Yardımcısı Dilek GÜREL ve  Yönetim Kurulu üyesi Gülser BAL, ZEYÇED Denetleme Kurulu Başkanı,duayen gazeteci  Mehmet ALPAY, Okul Aile Birliği Başkanı Sadri SARAY, öğretmenler -öğrenciler ve davetlilerin katıldığı  program " Zeytinburnu'nu Tanıtım " slayt gösterisi ile devam etti. 

 Kısa bir süre önce,Beylikdüzü TÜYAP'ta yapılan Uluslar arası İstanbul Mutfak Günleri'nde düzenlenen yemek yarışmalarında ödül kazanan Berkcan DEVEÇEKER, Oktay TOPAL, Metin YAVUZ, Abdullah Haydar AKBAL ve Ayşenur ALTIN'ın  ödülleri  Zeytinburnu Kaymakamı Ali Taşkın BALABAN tarafından verildi.

Okulda Turizm Haftası nedeni ile düzenlenen Yöresel Tatlı Tabağı yarışmasında juri olarak katılan ve öğrencilere rehberlik eden Mehmet Ali AYCAN ve Ahmet BAŞAK, TÜYAP Uluslar arası Mutfak Günlari için öğrencileri hazırlayan ve de rehberlik eden okul aşçıları Sabahattin ÖKSÜZ ile Savaş AYDEMİR, öğrencilere uygulamalı eğitim veren Yunus ÇETİN ve Erhan KARATAŞ ile derece alan öğrencilerden Gaye TOP, Esra YENİBAYRAK, Ayşenur ALTIN ve Tolga BAŞHAN'a da okul ödüllerini İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali YEŞİLYURT verdi.. Çeşme Ulusal Genç Turizmciler yarışmasında alkolsüz meyve dalında 1. olan Furkan ÇELİK, yatak tasarımı dalında 3.olan Gökhan KARANLIKOĞLU, Elif Nur TEMİZAY yanı sıra Osmanlı Mutfağı yemek yarışmasında okulu temsil eden Metin YAVUZ ile Aysun HACIOĞLU'nun ödüllerini okul müdürü Mücahit ÇATAL verdi.

Ödüllerin verilmesi ardından her biri birbirinden mük
emmel olan mutfak ürünlerinin sunulduğu ikramlardan sonra Turizm Haftası Programı sona erdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34