banner32

Sarıgül son bir ayda 3.kez Zeytinburnu'nda

CHP.İstanbul İBB Adayı Mustafa Sarıgül 1 Ay içinde aynı ilçelere üç sefer geldi.Bunlardan birisi de Zeytinburnu oldu. İlçe ziyaretlerinde yerel basın ve mahalle muhtarlarına önem verdiğini her fırsatta ön plana çıkarması iki kesim tarafından memnuniyetle karşılandı.

Sarıgül son bir ayda 3.kez Zeytinburnu'nda
Mahalle Muhtarlığında yerel basın’ın sorularını cevapladı

İstanbul Times Tv kameramanı ve İstanbul Times Gazetesi Muhabirinin de yakından takip ettiği  Mustafa Sarıgül’ün Zeytinburnu ziyaretinde basın’a yakın ilgi göstermesi ve sorularınız var ise cevaplamak isterim talebinden sonra Gazetelerimiz ve Tv mizin kurucusuHüseyin Çetiner iki tane soru sordu.

Zeytinburnu Times Haber Merkezi / Özel Haber

Çetiner’in ilk sorusu şu şekilde idi; “İstanbul’da CHP’nin belediyesi olmayan 17 ilçede belediye başkan adayları 22 Aralık’ta açıklanacaktı. Ancak sizin Genel başkana bazı ilçelerde ön seçim sağlıklı olmadı talebinizden dolayı açıklamanın yapılmadığı iddia edildi bu idda doğrumu ? diye sordu.

Sarıgül bu soruya şu şekilde cevap verdi “Partimiz bir ön seçim yaparak 17 ilçede örgütün desteğini almış adayları belirledi. Partinin kendi içinde yaptığı birçok değişik kriter var bunlar sonuçlanınca en yakın zaman da ilçe belediye başkan adaylarını açıklayacak. Biz bu seçimde 22 ilçe belediyesini ve anakenti alacağız” dedi.

Çetiner’in ikinci sorusu da şu şekilde oldu ; “Kısa bir süre önce Zeytinburnu İstasyon meydanında yaptığınız konuşma da Mahalli basın ile seçim süresince ve İBB yi aldığınız takdirde çalışacağınızı ifade etmiştiniz bu sözünüzü ne zaman realize edeceksiniz ?

Mustafa Sarıgül bu soruya da şu şekilde cevap verdi “Ben yerel basın’a çok önem veriyorum. Ulusal basın hem baskı altında hem de  sizin gibi cadde ve sokaklara hakim değiller.Siz Seyitnizam Mahallesini,Gökalp’i,Sümer’i,Yenidoğan’ı ve diğer yerleri hepimizden daha iyi biliyorsunuz. İlçelerde ve İBB de seçimi alabilmek için toplumun sorunlarını ile yakından ilgilenen mahalli basından yararlanmamayı düşünmemek mümkün değil. Bir iki hafta içinde yerel medya yetkilileri ile kahvaltı toplantılar yaparak nasıl bir çalışma yapacağımıza karar vereceğiz” dedi.

Muhtarlığın önünde kalabalığa seslendi

Seyitnimazam Mahallesine girer girmez akşam namazından çıkan camii cemaati ile el sıkışıp hallerini soran CHP İBB adayı Mustafa Sarıgül daha sonra Mahalle muhtarı Ömer Algül’ü makamında ziyaret ederek muhtarlara çok önem verdiği ifade ederek kendi özel kalem müdürünün de eski bir muhtar olduğunu söyledi.Muhtarlıkta hem kamere ile hem de fotoğraf makineleri ile çekim yapan yerel medya mensuplarını gören Sarıgül yerel medyaya çok önem veriyorum sorularınız var ise sorun demesi ile  basın mensuplarını sorularını sordu. Daha sonra Başkan Sarıgül soğuk  havaya rağmen genç yaşlı yüzlerce vatandaşın beklediğini görünce bir konuşma yaptı. 

Konuşmasında alandakilere lütfen buradan gidince herkes mutlaka bir önceki seçimde AK Parti’ye oy veren üç kişi ile konuşarak kesinlikle Büyükşehir’i alınca hiç kimsenin ekmeği ve aşı ile uğraşmayacağımızı söyleyin. Benim sadece sizin değil onlarında başkanı olduğumu söyleyin diyerek  Ak Parti seçmeni üzerinde çalışmalarınızı yoğunlaştırın dedi. İkna edici konuşması ile alandaki herkesten takdir alan Sarıgül daha sonra CHP Seyinizam mahalle irtibat bürosuna geçti.

Burada örgüt mensuplarını motive edici bir konulma yapan başkan aday adayı Salih Zeki Durmuşoğlu,Adil Emecan,  ilçe başkanı Metin Doğan ve diğer aday aday adayları ile birlik mesajı vermeyi de ihmal etmedi. Seçim bürosunda masa üstünde duran kuru pastaları göstererek ne olur kültürümüzü unutmayalım bir daha sadece ilçe başkanımız ve bayanların olduğu bir toplantıya geleceğim bakalım tencerelerimizde et mi yoksa çilemi kaynıyor birlikte sohbet edeceğiz.

Ancak o zaman bu pastaları değil Kömbelerimizi ve katmerlerimiz masada görmek isterim dedi. Sarıgül herkes gülüyüz geliyoruz Zeytinburnu’nun da dahil olduğu 22 ,ilçede ve İBB de belediyeyi alıyoruz diyerek  sözlerini tamamladı.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Mehmet tokmak
Mehmet tokmak - 10 yıl Önce

Ben yıllardır z. Burnunda oturuyorum ark ilçe başkanı CHP değişmesi lazım aday aklı başında iş yapan biri olmalı kendi kanımca z. Burnunu metin Tahran iyi tanıyor aday olmasını isterim diğer aday adayları meyin Tahran'ı desteklerse CHP kazanır ama ilçe başkanı değişmedi Kazım orası onun cabasının yeri değil birde onu kim ilçe başkanı yaptı ve potansıyal yok saygılarımla ilçe başkanını tanımam muharaplıgım yok ama beceriksizzz hep benci bir kişilik var o olduğu sürece CHP zeytin burnunu kazanamaz gene murat bey kazanır

SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34