banner32

Zeytinburnu Bilim ve Sanat Merkezi‘nde güzel işler oluyor

Zeytinburnu İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü'nün yürüttüğü, İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen "Zeytinburnu Bilim ve Yaşam Merkezi (BİLYAM)" projesi tamamlandı.

Zeytinburnu Bilim ve Sanat Merkezi‘nde güzel işler oluyor
Projede öncelikli amaç özel yetenekli öğrencilere yönelik farkındalık seviyesini arttırmaktı. Bu bağlamda ilçemizde görev yapan öğretmenlerimize eğitimler ve seminerler gerçekleştirildi. Eğitim alan öğretmenlerimiz ile de özel yetenekli öğrencilerimize, merkezimizde açılan atölye eğitimleri ile proje hedeflerimiz tamamlandı.

Zeytinburnu Times Haber Merkezi / Erhan Şahin 

Zeytinburnu BİLYAM projesi kapanış ve Zeytinburnu Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) açılış programı BİLYAM proje koordinatörü ve Zeytinburnu BİLSEM müdürü Fatma Sıhhat MUTLU’nun açılış konuşması ile başladı.

Zeytinburnu İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali YEŞİLYURT, İstanbul Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Özgül ÖZKAN YAVUZ ve Zeytinburnu Kaymakamı Ali Taşkın BALABAN’ın yaptığı protokol konuşmaları ile devam eden program özel yetenekli öğrencilerin çalışmaları ve sunumları ile tamamlandı.

Projede görev alan ekibe yönelik teşekkür plaketlerinin verilmesinden sonra BİLSEM açılış merasimi gerçekleştirildi. Öğrencilerin yapmış olduğu çeşitli eserler ve çalışmalar sergilenerek program son buldu.

 

Zeytinburnu BİLYAM Projesinden Geleceğe ait bir iz bırakan bu proje için ismini sayamadığımız nice gizli kahramanlara teşekkür ederiz.60 ilkokul ve ortaokul öğrencisi yararlanıyorken, Zeytinburnu BİLSEM’in açılması ile 8 ilçedeki özel yetenekli öğrencilerinde katılımı ile bu  sayı 456 olmuştur. Projenin temel amacı; özel yetenekli öğrencilerin okul eğitimlerinin yanı sıra Zeytinburnu BİLSEM de özel konseptlerle oluşturulan atölyelerde yetenek alanlarına yönelik spesifik eğitimler almasıdır.

Böylece Zeytinburnu BİLSEM in geniş bir öğrenci kitlesine ulaşması sağlanmış ve daha fazla özel yetenekli öğrencinin eğitim aldığı bir merkez haline gelmiştir.

BİLSEM’de Ritim ve Müzik Atölyesi, Güzel Sanatlar ve Moda Atölyesi, Astronomi ve Gözlem Atölyesi, Karikatür ve Animasyon Atölyesi, Yaratıcılık ( Yazma-Düşünme) Atölyesi, Robotik Atölyesi, Kodlama Atölyesi, Go Atölyesi, Drama ve Psikodrama Atölyesi, Deneylerle Bilim Atölyesi branşlarında 10 farklı atölye çalışması yapılmaktadır.

Zeytinburnu BİLSEM’in web sitesi www.zeytinburnubilsem.meb.k12.tr dir. Gerekli olan bilgilendirme ve paylaşımlar site üzerinden gerçekleştirilmektedir.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34