banner32

‘Zeytinburnu Okuyor’ Yarışmasının Sınavı Yapıldı

Zeytinburnu Belediyesi Bilgi Evleri’nin düzenlemiş olduğu 9. Geleneksel Okuma Yarışması Sınavı 18 Mayıs Cumartesi Günü gerçekleştirildi. 4. Sınıftan itibaren herkesin katıldığı sınavda heyecan doruktaydı.

‘Zeytinburnu Okuyor’ Yarışmasının Sınavı Yapıldı
Okurların dört ayrı grupta 40 günde 7 kitap okuyarak hazırlandığı sınav başarıyla gerçekleştirildi. Geleneksel okuma bu yıl da katılımcıların yoğun ilgisiyle oldukça renkli geçti. Ev hanımından işçisine, öğretmeninden öğrencisine, doktorundan avukatına, memurundan emeklisine, gencinden yaşlısına kadar herkesin katıldığı bir sınav oldu. Ailelerin sınava girmek için erken saatlerde geldiği Haluk Ündeğer Lisesi ve Faruk Timurtaş Ortaokulu önünde güzel görüntüler vardı. Anne, baba ve kızlarıyla birlikte ailecek sınava katılanlar, torunuyla birlikte okuma yarışmasına katılan nineler, eşini yalnız bırakmamak ve destek vermek için bebeğiyle beraber gelen hanımlar ve beyler, sınava giren öğrencilerini desteklemek isteyen öğretmenler, anne ve babalarını yalnız bırakmamak için okul önünde gençlerin heyecanlı bekleyişleri dikkat çekiciydi. Sınavın bitmesinin ardından çıkan yarışmacı okurlar bekleyenler tarafından tebessümle karşılandı. Kimileri sınav soruları hakkında yorum yaparken, kimileri de daha çok ve dikkatli okuyacağına söz vererek okullardan ayrıldılar.

7 kitaplık seçkiyi okuyarak sıkı bir sınav hazırlığı yapan katılımcılar şimdi de sınavın sonuçlarının açıklanacağı büyük günü sabırsızlıkla bekliyorlar.

Geleneksel hale gelen yarışmanın dereceye giren katılımcıları 25 Mayıs Cumartesi günü saat 14.00’te, Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde, yapılacak törende ödüllendirilecek. Törene Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın’ın yanı sıra kitapları okunan yazarlar da katılacak. Derecelerinin ödül töreninde ilan edileceği sınavın sonuçlarına, Zeytinburnu Belediyesi resmi web sitesi www.zeytinburnu.bel.tr ile Zeytinburnu Bilgi Evleri web sitesi www.bilgievi.org.tr adreslerinden ulaşılabilecek.

Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın Geleneksel Kitap Okuma Yarışması vesilesiyle yaptığı konuşmasında "Bilgi güçtür, bu gücün ise okumakla mümkün olduğu çağımızda, bilgiye ulaşma yolunda kıyasıya mücadele eden kitapseverlerin ödüllendirileceği törenimize bütün Zeytinburnulu Hemşehrilerimiz'i davet ediyoruz" Dedi.

Sınava giren üyelerin sınav ve organizasyon hakkındaki görüşleri ise şu şekilde oldu;
İmam Hatip Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Fatma Budak, sınavdan en son çıkanlardan biriydi. Görüşlerini belirtirken sınav heyecanı daha geçmemişti: “Bu sene 2. Kere katılmış oldum. Sınav sürecinde iki kızımla beraber her akşam kitap okuyarak günlerimizi geçirdik. Öğrencilerime Satranç kitabını okuttum. Bizlere okumayı hatırlattığı için bu çalışmayı çok faydalı buluyorum. Ev hanımlarından üniversitelisine kadar herkesin katıldığını görmek mutluluk verici bir duygu. Organizasyonu gerçekleştirdiğiniz için tekrar teşekkürler…” diyerek düşüncelerini aktardı.

Zühtü Kurtulmuş Lisesi 12/E öğrencisi Hazni Akın, ise girdiği sınavda geçmişteki derecelerine güvendiğinden oldukça iddialıydı. Görüşlerini söylerken de kararlı tutumunu hiç kaybetmemişti:”2 kere katıldım ve önceki yarışmalarda derecelerim var. Sorular güzeldi. Toplumu okumaya motive ediyor. Okuduğum kitaplarda bazı konular hoşuma gitti. Organizasyon için teşekkür ederim.” şeklinde belirtti.

Bilgi Evleri’nin en eski müdavimlerinden biri ve üniversite mezunu olduğunu belirten Ünzile Karaalp sınav ve organizasyon hakkındaki görüşlerini şöyle belirtti:”Soruları beğendim. İlk bakışta biraz heyecanlanmıştım lakin alışmam uzun sürmedi. Okumak her şeyden öte insanları diğer lüzumsuz işlerden alıkoyuyor. Bu yarışmada emeği geçenleri kutluyorum.” şeklinde konuştu. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34