banner32

Vali Mutlu’dan Mardinliler derneğine övgü

Merkezi Bahçelievler ilçesinde bulunan Mardinliler Derneği kısa bir süre önce kongresini yaparak İş adamı A.Fuat Bodur ile 3.kez güven tazeledi.Bodur yeni ekibi ile Vali Mutlu ve ilçe kaymakamlarını ziyaret ederek İstanbul’un mülki,idare amirinden pozitif enerji alarak Mardin ve İstanbul adına güzel işler yapacaklarının sinyalini verdi.

Vali Mutlu’dan Mardinliler derneğine övgü
 İlk önce dernek merkezlerinin bulunduğu  Bahçelievler Kaymakamı Şevket Cinbir’i makamında ziyaret eden Mardinliler dernek başkanı ve yönetimi daha sonra Bakırköy Kaymakamı Yakup Vatan ve zeytinburnu kaymakaı Mustafa Dündar'ı ziyaret ederek barış süreci ve dernek çalışmaları hakkında sohbet ettiler.

Zeytinburnu Times Haber Merkezi / Özel Haber - Mehmet Osmanoğlu

Daha sonra Bakırköy Kaymakamı Yakup Vatan’ı ziyaret eden heyet burada ülke sorunlarını konuşarak artık STK.ların bir çok konuda daha aktif olması gerektiği vurgulandı.Kaymakamlar içinde üçüncü ziyaret edilen kişi de Zeytinburnu Kaymakamı Mustafa Dündar oldu.

Vali Mutlu Mardinlilere yakın ilgi gösterdi 

Mardinliler Dernek başkanı A.Fuat Bodurberaberinde dernek yöneticilerinden  eski Kıraç Belediye başkanı ve il genel meclis üyesi Hamit Öncü,Siyavuşpaşa Mahalle Muhtarı ve İstanbul Muhtarları dayanışma derneği başkanı ve Mardinliler dernek yönetim kurulu üyesi Selami Aykut, Naif Tekbaş ve diğer dernek yöneticileri ile birlikte makamında İstanbul valisi Hüseyin Avni Mutlu’yu ziyaret ettiler.

Vali Mutlu ilk kez bir hemşehri derneklerinde başka vilayetli yönetim kurulu üyesi görmüş olmaktan dolayı çok memnun olduğunu ifade etti. Mutlu bu tarz bir çalışma ile insanlar birbirlerini daha iyi tanıyacağı için Mardinliler derneğinin başlatmış olduğu bu güzel uygulamayı diğer dernek ve vakıflarda başarabilmeli dedi.

Dernek başkanı Bodur  kısaca derneğin faaliyet alanı ve yaptığı çalışmaları özetledikten sonra yönetim kurulu üyelerinin kendilerini tanıtmalarını istedi. Karşılıklı tanışmadan sonra kültür,sanat konuları ile keyifli bir sohbet yapan dernek yöneticileri ve Vali zamanın nasıl ilerlediğini farkında olmadılar. Vali Mutlu kültür sanat ağırlıklı yapacakları çalışmalarda Mardinlilerin davet etmeleri halinde katılabileceğini ifade etti. 


Zeytinburnu Kaymakamı Mustafa Dündar Mardinliler dernek yönetimini ilgi ile dinledi

İstanbul’daki 39 ilçe içinde en çok Mardinlinin yaşadığı ilçenin Zeytinburnu olduğunu ifade eden dernek başkanı A.Fuat Bodur’un bu tespiti i kaymakamı Mustafa Dündar’ı biraz şaşırttı.

Misafirlerini samimi bir ortam da karşılayan Zeytinburnu kaymakamı Mustafa Dündar ve Mardinliler dernek başkanı A.Fuat Bodur çözüm sürecini desteklediklerini ifade ettiler.Konuşma da çözüm sürecinin ülkeye kazandıracağı avantajları konuşuldu.

Mardinliler dernek başkanı A.Fuat Bodur çözüm sürecini destekliyoruz dedi 

Ziyarette önce tanışma faslı yapıldı.Daha sonra iş adamı  ve Mardinliler dernek başkanı A.Fuat Bodur yaptığı  konuşmada şunları söyledi " Mardinliler derneği olarak genel merkezimiz Bahçelievler ilçesinde. İstanbul'da en çok Mardinli'nin ikamet ettiği ilçelerin başında Zeytinburnu ilk sırada geliyor. 

Dernek yönetimimizi belirlerken ilçelerde yaşayan Mardinlilere dikkat ediyoruz.
Şu an iki yönetim kurulu üyesi arkadaşımız Zeytinburnu‘ nda ikamet ediyor.Onları burada ki Mardinlileri temsil etmek adına yönetim kuruluna aldık" dedi.

Bodur bu sene 50’ye yakın öğrenciye burs verdiklerini söyledi. Amacımız daha çok ihtiyaç sahibine burs vermektir dedi.

Zeytinburnu Kaymakamı Mustafa Dündar terör bitip insanlar sakin kafa ile düşündükleri zaman yaşanan bu acı olayların hiç de gerekli olmadığı ortaya çıkacak dedi.  Mardinliler dernek başkanı A.Fuat Bodur'da ülkemiz son 30 yılda terör olaylarından dolayı 35 bin evladını kaybetti. 400 Milyar dolar para harcandı.Başlatılan çözüm sürecinin başarılı bir şekilde sonlanması için dernek olarak ellerinden gelen her türlü desteği verdiklerini ifade etti.



Dernek başkan yardımcısı Naif Tekbaş Sosyal faaliyetlere ilgi gösteriyor 

Anne tarafından Mardinli baba tarafından Batmanlı olan Tekbaşlar
Gayrimenkul'ün yönetim kurulu başkanı Naif Tekbaş'ta gazetemize yaptığı konuşmada çözüm sürecinde Vakıflar,dernekler ve sivil toplum kuruluşları da elini taşın altına kayarak çözüm sürecine gereken destekleri vermelidir.  Mardin'de terörden çok çekmiş bir vilayetimizdir. Biz Mardinliler de bu çözüm sürecine destek veriyoruz dedi.


Kaynak : İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34