banner32

Tarih Okunması İçin Gezmek Gerekir

Zeytinburnu Belediyesi Bilgi Evleri, 9. Geleneksel Kitap Okuma Yarışması’nda başarı gösterip dört grupta ilk üç dereceye giren 51 kişiyi Safranbolu-Kastamonu-Amasra Kültür Gezisi’nde buluşturdu.

Tarih Okunması İçin Gezmek Gerekir
‘Zeytinburnu Okuyor’ 9. Geleneksel Kitap Okuma Yarışması’nda, belirlenen dört faklı grupta başarı gösteren üyeler, ailelerinden iki kişiyle birlikte 30 Mayıs 1 -2 Haziran güzel bir gezi gerçekleştirdi. 30 Mayıs Cuma Günü saat 07:00’de başlayan organizasyonun konaklama, yemek ve gezi yerleri ücretleri olmak üzere tüm masraflarını Zeytinburnu Belediyesi tarafından karşılandı.

Zeytinburnu Times Haber Merkezi  

Gruba profesyonel bir rehber eşlik etti. Dereceye giren konuklar, Safranbolu’da; Cinci Hanı, Cinci Hamamı, Eski Belediye Binası, Hıdırlık Tepesi, Köprülü Mehmet Paşa Camii, Güneş Saati, Demirciler Çarşısı, Kastamonu’da; Abdurrahman Paşa Lisesi, Liva Paşa Konağı Etnoğrafya Müzesi, Şeyh Şaban-ı Veli Hazretleri Türbesi, El Sanatları Teşhir ve Satış Merkezi, Saat Kulesi, Yörük Köyü, Amasra’da Kuş Kayası Yol Anıtı, Amasra Müzesi, Tavşan Adası ve Boztepe gibi tarih kokan yerlerde tarihle bir anlıkta olsa iç içe yaşamayı gezerek farkına vardılar. 


Gezdikleri tarihi yerleri fotoğrafını çeken üyeler yoğun bir okuma döneminin ardından kazandıkları başarının keyfini sürdüler.  2 Haziran Pazar Gecesi programın bitmesiyle üyeler, başarılı ve güzel organizasyon için Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın’a teşekkürlerini ileterek Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nden ayrıldılar.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34