banner32

‘Kültür Vadisi’nde Yeni Bir Mekân; Zeytinburnu Kitapçısı

İlçedeki kültür mirasına sahip çıkmak ve yenilerini eklemek adına, 20 yıl önce temelleri atılan ve Zeytinburnu’nun önemli bir kısmını kapsayan Kültür Vadisi’ne yeni bir mekân daha katıldı. Kitap satışının yapılacağı ve içerisinde 10 bin kitaplık raf kapasitesi bulunan ‘Zeytinburnu Kitapçısı’ hizmete açıldı.

‘Kültür Vadisi’nde Yeni Bir Mekân; Zeytinburnu Kitapçısı

Yaklaşık 20 yıllık bir çalışmanın neticesi olarak ortaya çıkan ve Zeytinburnu Kültür Vadisi Projesi içinde yer alan Zeytinburnu Kitapçısı açıldı. Merkezefendi Millet Kıraathanesine komşu olan Zeytinburnu Kitapçısı’nda, 50’nin üzerinde yayına sahip Zeytinburnu Kültür Yayınları başta olmak üzere, ağırlıklı olarak şehir temalı kitapların satışı gerçekleştirilecek. 

KİTAPLARA GÖZ GEZDİREREK RAHATLAYABİLECEĞİNİZ BİR KAÇIŞ ALANI

Mülkiyeti Zeytinburnu Belediyesi’ne ait olan ve iki katlı müstakil bir yapıdan oluşan Zeytinburnu Kitapçısı, 10 bin kitaplık raf kapasitesine sahip. Zeytinburnu Kitapçısı, sadece kitap satışı yapılan bir mekân olmaktan ziyade; içinde bulunan masa sandalye yerleşim düzeniyle kitaplara göz gezdirme, şehrin karmaşasından uzaklaşıp, soluklanılabilecek bir okuma alanı olarak düşünülmüş ve tasarlanmış. Zeytinburnu Kitapçısı’nın alt katında ise 50 kişilik bir oturma düzeneği mevcut. Bu alanda, Zeytinburnu Kültür Sanat Merkezi koordinesinde aylık olarak yazar buluşmaları yapılıyor.

KAYNAK:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Hüseyin ÇETİNER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34