banner32

23 Nisan’da çocuklara ZeyÇo sürprizi

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında bu yıl ikincisi düzenlenen ZeyÇO Fest- Zeytinburnu Çocuk Festivali, Merkezefendi Parkı’nda Zeytinburnu Aile Kadın Destekleme ve Engelliler Merkezi (AKDEM) tarafından organize edilen çeşitli etkinlikler çerçevesinde gerçekleştirildi.

 23 Nisan’da çocuklara ZeyÇo sürprizi

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Aile Kadın Destekleme ve Engelliler Merkezi (AKDEM) tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Zeytinburnu Çocuk Festivali (ZeyÇo Fest) Merkezefendi Parkı’nda 27 atölyeden oluşan çeşitli etkinlikler ile düzenlendi. Festivale Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy ve yüzlerce çocuk aileleri ile birlikte katıldı.

Festivale katılan çocuklar, 27 adet atölyede farklı etkinliklere katılarak keyifli vakit geçirdiler. ZeyÇo Fest 2019’da origami, quilling, kinetik kum, oyun hamuru, kapla denge oyunu, parmak boyama, pixel, ekolojik hikâye, kuş evi boyama, organik bloklar, resim boyama, oyuncaklı sabun, kum boyama, sihirli anahtarlık, maske tasarım, rüzgâr gülü, eva gözlük, ritim, çocuk hakları (ebeveyn-çocuk), geri dönüşüm, animasyonlu defter, benim gözümden çocuk (anne-çocuk), güneş saati atölyeleri olmak üzere toplam 27 atölye yer aldı. Şişme parklar, trambolin, futbol şut, satranç gibi oyunların yanında palyaço gösterilerinin de gerçekleştiği ZeyÇo Fest 2019’da AKDEM’e devam eden okul öncesi öğrencilerin müzikli tavşan gösterisi, Uyum Okul’u öğrencilerinin halk oyunları gösterisi ve AKDEM Müzik Grubu çocuklara ve ailelerine keyifli anlar yaşattı.

 "BU GÜZEL GÜNDE EĞLENEREK VE ÖĞRENEREK VAKİT GEÇİRİYORUZ”

Zeytinburnu Çocuk Festivali’nin bu yıl çok eğlenceli geçtiğini söyleyen Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, “Çocukları ben çok seviyorum. Onlar da beni seviyorlar, bundan çok mutluyum. Seçim döneminde de çocukları gördüğümde çok rahatlıyor, ferahlıyordum. Burada da bıraksanız beni gün boyunca çocuklarla vakit geçiririm. Çocuklar gerçekten en kıymetli varlıklarımız. Dünya’yı güzelleştiren varlıklar, onlar masumlar, ben çok mutluyum onları çok seviyorum. Onlar bizim geleceğimiz ama sadece geleceğimiz değil aynı zamanda dünyamızı güzelleştiren varlıklarımız. Zeytinburnu’ndaki tüm çocuklar beni ailesi ve ağabeyi olarak görüyor. Bugün burada 23 Nisan vesilesi ile çocuklarla birlikteyiz. Bizim önemli hizmet konularımızdan Aile Kadın Destekleme ve Engelliler Merkezi (AKDEM)’in ikinci 23 Nisan çocuk şenliğindeyiz. Burada 27 kadar atölye var. Merkezefendi Parkımızdayız şu anda bu atölyelerde çocuklarımız çeşitli aktivitelerde yer alarak hem eğleniyor hem de öğreniyorlar. Gün boyunca burada ödüller de dağıtılacak. Düzenlenen sahne etkinliklerine ise çocuklarımız ücretsiz olarak giriyorlar. Biz de olabildiği kadar çocuklarla bu güzel havada vakit geçiyoruz” diye konuştu.

Başkan Arısoy ZeyÇo Fest’te çocuklarla vedalaştıktan sonra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kaymakamlığın düzenlediği 23 Nisan programlarına katıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34