banner32

Yeşil Kazlıçeşme için iftarda bir araya geldiler

Zeytinburnu’nda bir grup çevre gönüllüsü tarafından “İftarını al Kazlıçeşmene Gel” sloganı ile yüzlerce kişi sesiz ama anlamlı bir eylem yaparak idarecilere her yeri betona teslim etmeyin vatandaşa yaşam alanları bırakın denildi.

Yeşil Kazlıçeşme için iftarda bir araya geldiler
 Samimi iftar herkesi memnun etti

İçlerinde Zeytinburnu iş,siyaset ve ekonomi camiasının yakından tanıdığı simaların da olduğu çok sayıda iş adamı Kazlıçeşmenin ihale ile satılıp beton’a teslim edilmesine karşı çıkmak adına “İftarını Al Kazlıçeşmene Gel “ afişlerinin altında evlerinde getirdikleri iftariyelikler ile iftarlarını açan gurup üyelerinden bazıları İstanbul Times Tv Mikrofonlarına çevre ve yeşil ile alakalı güzel eylem ve söylemler ile soruna çözüm üretmek adına güzel ifadeler kullandı.

Zeytinburnu Times Haber Merkezi 

Grubun öncülerinden birisi olan iş adamı Bülent Yalçınkaya siyasi hiçbir amacımız yok dedi

İstanbul Times TV mikrofonlarından Çağla Pekgüleç’in sunduğu Sokağın Nabzı programına bir çok aktivist konuşma yaptı.Bülent Yalçınkaya ise şunları söyledi.”bu farkındalık yaratma amaçlı eylemimiz belki dünya tarihi açısından çok önemli olmayabilir ama Zeytinburnu ve yaşam alanlarının ferah olmasını isteyen bizler için çok mühim.

Beton’a teslim edileceği ifade edilen Kazlıçeşme meydanına inşaat yapılacak bir arsa gözü ile bakmak doğru değil.

Bu meydanda İstanbul’un fethinden önce yapılmış tarihi Kazlıçeşme Fatih Camisi ,İlk şehitler olduğu kabul edilen Yedikardeşler şehitliği, Kazlıçeşme ,Kasaplar veya Merzifonlu Kara Mustafa Paşa  Mescidi,Klise ,cem evi başta olmak üzere bir çok tarihi yapının var olduğu alanın imara açılması Zeytinburnu’da yaşayan bizleri üzüyor. Bugün burada iftar sofrasında bir araya gelerek yetkililerin her şeyi rant odaklı görmemelerini hatırlatmak için buradayız. Bundan sonra eylemlerimiz daha da artarak devam edecektir” dedi.

Salih Zeki Durmuşoğlu idareciler halk odaklı çalışmak zorundadır dedi

İş adamı Salih Zeki Durmuşoğlu da şunları söyledi “ Bugün burada bir araya gelmemiz hiçbir parti,veya hiçbir gruba karşı yapılan bir eylem değil. Bizler yeşili ve çevre düzeni olan bir Zeytinburnu arzu ediyoruz.Kazlıçeşme meydanı ilçemizin son büyük boş mekanı olarak duruyor.

Buraya bakış  açısı ne kadar inşaat yaparsak ne kadar kazanırız  mantığı hakim olmamalıdır. Burada yapılacak çalışma da mutlaka çevre,kültür,sanat ve halk odaklı işler   olmalıdır. Hemen yanı başımızda 16/9 projesi var hiçbir estetik yanı yok ve insan odaklı değil.

Kazlıçeşme iyi planlanmalı ve öncelik halk odaklı olmalıdır.Burada yapılacak çalışmalarda halkın tavsiyesi ve onayı mutlaka alınmalıdır. Aksi halde bugüne kadar yapılan ucube yapıların bir benzeri Kazlıçeşme meydanına da yapılacaktır” dedi.

Çevre Gönüllüsü Ali Gündüz, Sefer Cengiz,Asuman Durmuşoğlu başta olmak üzere çok sayıda kişi “İftarını al Kazlıçeşmene Gel”  etkinliğine katılıp İstanbul Times Tv den Çağla Pekgleç’in sunduğu Sokağın Nabzı programında düşüncelerini ifade ettiler.

Kazlıçeşme meydanında yapılan etkinlik ve konuşmaların detayı çok yakında www.istanbultimes.tv de olacaktır. Mutlaka izleyiniz...

 
Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34