banner32

Zeytinburnu'nda Suriye' li gerginliği

Zeytinburnu Sümer Mahallesinde Kentsel dönüşüm için boşaltılan binalara yerleşen Suriyeli aileleri boşaltmak için çevik kuvvet,zabıta,itfaiye ve çok sayıda görevlinin katıldığı tahliye işlemi gergin bir ortamda yapıldı.

Zeytinburnu'nda Suriye' li gerginliği
Plansız bir göç ile ülkenin bir çok vilayetine sığınan Suriyeliler etrafa tehlike ve korku salmaya başlıyor. Sümer Mahallesi 25/1 sokakta  KİPTAŞ'ın kenstel dönüşüm çalışmaları için hak sahipleri ile anlaşıp boşalttığı binalara kimden kiradadıkları belli olmayan 60'a yakın Suryeli aile  evleri tahliye etmemek için güvenlik güçlerine karşı direnişlerini uzun süre devam ettirdi.

İstanbul Times Haber Merkezi / Özel Haber

Yıkım işini alan müteahhit firma yetkilileri binalar hak sahipleri tarafından boşaltılıp yıkıma hazır hale getirilmek üzere iken nerdebn geldiklerini  bilmedğimiz 60'a yakın Suriyeli aile burada 3 tane elektriği suyu olmayan apartmanlara yerleşti. 2 Aydır bunların çıkamsını bekliyoruz ama çıkacakları yok. Biz de yasal hiç bir dayanağı  olamdan yıkacağımız evleriğ işgal eden Suriyelilerin burayı boşaltmasını istediğimiz için  çecik kuvvet,zabıta,itfaiye'den yardım istedik. Burayı boşaltmak için kararlıyız dediler. 

Şu an kargaşa devam ediyor az sonra detayları vereceğiz... 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34