banner32

Ömer Tuğrul İnançer: “Allah aşkı“ sakızını çiğnemeyin

Zeytinburnu Belediyesi’nin düzenlediği Tasavvuf Sohbetleri söyleşisinde konuşan Ömer Tuğrul İnançer, Hz. Muhammed’den görevini ifa etmiş sıradan bir insan gibi bahsedenlere itiraz etti ve “Peygamber işini yaptı gitti diyenler kâfirdir.” dedi.

Ömer Tuğrul İnançer: “Allah aşkı“ sakızını çiğnemeyin
Ömer Tuğrul İnançer, 08 Ocak Perşembe günü Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleşen söyleşisinde  İslam Peygamberi Hz. Muhammed’den sıradan bir insan gibi bahsedenler hakkında sert sözler söyledi. “Peygamber işini yaptı gitti, ben sadece Allah’ı tanırım diyorlar. Peygamber işini yaptı gitti diyenler kâfirdir. Senin kafandaki Allah, Hz. Muhammed’in tarif ettiği Allah’tır. Efendimize dil uzatan da Müslüman değildir.” dedi.

Zeytinburnu Times Haber Merkezi

İnançer konuşmasında Allah aşkı konusuna da değindi: “Her varlık yalnız kendi cinsine aşık olabilir. Biz Allah’ın cinsinden değiliz, nasıl aşık olalım? Allah’a aşığım deyip duruyorlar. İnsan ancak Hz. Muhammed’e aşık olabilir. Ama O’na aşık olan Allah’a da aşık demektir.”
 
İnançer Allah aşkı konusuna Nisa Suresi 80. Ayetle açıklık getirdi.

“Ayet “Kim Resule itaat ederse Allah’a itaat etmiş olur.” diyor. Buradaki itaat kelimesini asilik, inkar gibi kelimelerle değiştirin. Hangi kelimeyi koyarsanız bu dediğimiz çıkar. "Allah aşkı" sakızını çiğnememek lazım.”
--  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34