banner32

Zeytinburnulu Gençlere ’9 Ülkeden Misafir’

Zeytinburnu Belediyesi Zeytinburnu Yerel Kalkınma ve AB İlişkileri Koordinasyon Merkezi (ZEYKOM) ve AISEC - Türkiye İktisadi ve Ticari İlimler Talebeleri Staj Komitesi Derneği işbirliğiyle gerçekleşen “Global Volunteer” programı kapsamında, 10 farklı ülkeden gelen 30 öğrenci, 6 hafta boyunca Zeytinburnulu gençlerin misafiri olacak. Bu sürede, çeşitli sosyal sorumluluk projelerinde yer alacak gençler, liderlik becerilerini artırırken, dünya sorunlarının çözümüne etki ederek kültürlerarası ilişkiler deneyimi de kazanmış olacaklar.

Zeytinburnulu Gençlere ’9 Ülkeden Misafir’
AISEC - Türkiye İktisadi ve Ticari İlimler Talebeleri Staj Komitesi Derneği ve Zeytinburnu Belediyesi Zeytinburnu Yerel Kalkınma ve AB İlişkileri Koordinasyon Merkezi ortaklığında yürütülen “Global Volunteer” programıyla 10 farklı ülkeden ziyarete gelen 30 öğrenci, yönetimsel becerileri kazanmak ve kültürlerarası etkileşimi artırmak için 6 hafta boyunca Zeytinburnulu gençlerle birlikte çeşitli sosyal sorumluluk projelerinde yer alacaklar. Fas, Cezayir, Romanya, Çin, İtalya, Azerbaycan, Mısır, Fransa ve Rusya’dan gelen 30 öğrenci, 6 haftalık yoğun program süresince ülkelerindeki günlük eğitim rutini ve konfor alanlarının dışına çıkacaklar. Gençler buradaki faaliyetleri süresince güçlü ve zayıf yönlerini yaşayarak keşfetmiş olurken, katıldıkları projelerdeki bireylere hem kendi kültürlerini tanıtma fırsatı, hem de yabancı bir kültürü tanıma şansına sahip olacaklar. Bu süreçte gönüllülerin yabancı dil gelişiminin de sağlanması hedefleniyor.



ZEYTİNBURNU’NU TANIYACAKLAR



6 hafta boyunca yoğun bir programda hareket edecek olan gençler, sosyal sorumluluk projelerinden arta kalan zamanlarda kişisel gelişimlerini artırıcı ve eğlenceli organizasyonlar içerisinde yer alacaklar. Çeşitli kelime aktiviteleri ve konuşma seansları yapılarak dil öğrenimi, farklı ülkelere ait müzikler, kareoke, danslar ve tiyatro gösterilerine, fotoğraf, boyama ve uçurtma gibi atölyelere katılarak el becerilerini geliştirecekler. Buz pateni, yüzme ve yürüyüş gibi sportif faaliyetler içerisinde yer alıp, yemek tanıtım günlerine ve Zeytinburnu’nu tanıtan kültürel gezilere katılım gösterecekler.



193 ÜLKENİN ONAYLADIĞI STEP UP PROJESİ



Türkiye’de 1954 yılında faaliyetlerine başlayan AISEC - Türkiye İktisadi ve Ticari İlimler Talebeleri Staj Komitesi Derneği, Birleşmiş Milletler ile işbirliğine giderek 193 ülkenin liderlerinin buluştuğu kurultayda küresel hedefler belirlemiştir. AIESEC bu hedefleri temel alarak yurtdışından gelen gönüllüler ile beraber projeler gerçekleştirmeye devam ediyor. Step Up projesi de bunlardan bir tanesi. Projede yurtdışından gelen yabancı ve Türk gönüllülerin birlikte vakit geçirerek hem farklı kültürleri tanıması, hem de farklı ülkelerden gelen gençlerde evrensel konularda çalışmalar yapılması, bununla birlikte dil gelişiminin sağlanması, gönüllülerin özgüvenlerini geliştirmesi ve sosyal becerilerini ortaya koyması amaçlanıyor.

Kaynek: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34