banner32

İslam Ülkelerinde Akan Kan Sadece Kurban Kanı Olsun

Suriye, Mısır, Yemen, Irak, Keşmir, Filistin, Çeçenistan başta olmak üzere bir çok İslam ülkesinde akması gereken kurban kanı yerine mazlum ve masum Müslümanların kanı akıtılıyor. İslam Devletlerinin başında olan bir yönetici neden bir Avrupa ülkesinde veya ABD de insanlar bolluk ve huzur içinde yaşarken bizim idare ettiğimiz insanlar sürekli kan ve göz yalı ile anılıyor sorusunu kendilerine sormaları gerekmez mi ?

İslam Ülkelerinde Akan Kan Sadece Kurban Kanı Olsun
 Kurban Allah’a yakınlaşmak ise Müslümanlar neden Allah’tan uzaklaşıyor ?

İslam Ülkelerinde yaşanan sorun ve sıkıntıların temelinde Müslümanların tam manası ile İslamiyeti yaşayamamalarıdır. Eğer İslam ülkelerinde yaşayan idareciler ve haklar İslami ve yaşam sürselerdi bu kadar zillet altında yaşamayı hak etmezlerdi. Hiçbir Müslümanın Amerika ve İsrail’e kahrol demesi ile bunlar kahrolmuyor.

İstanbul Times Haber Merkezi / Hüseyin Çetiner

Allah insanlara size ancak çalıştığınızın karşılığı verilecek diyor. Müslümanlar çalışmıyor, üretmiyor sadece davaları batılda olsa çalışan üreten insanlara karşı küfür etmekle hiçbir sorun çözülmüyor.

Müslümanlar Kurban kanı yerine kendi kanlarının akmasını istemiyorlarsa üzerlerine düşeni yapmak zorundadırlar …

Müslümanlar işini kolayına kaçıp kendi yapamadıklarını unutup onu bunu suçlayarak huzura kavuşacaklarını düşünüyorlarsa bu koskocaman bir hayaldir. Müslüman kendi ailesinden, Mahallesinden, köyünden ,ilçesinden ilinden ve ülkesinden başlamak üzere Kur’an’ın emrettiği gibi yaşarsa ecnebilerin eziyet ve zulümlerinden ancak kurtulur aksi halde illet ve zillet için de istedikleri zaman bombaların altında istedikleri zaman da ekonomik olarak linçe maruz kalır ve diz çökerler.

Müslümanlar 20 yıl tam manası ile Kur’an’a göre bir yaşam sürsünler dünyaya adalet ve barış getirecek güce kavuşacakları kesindir. Siyonistlerin yazdığı senaryoya göre hareket edilirse 200 sene sonra Müslümanlar için değişen bir şey olmaz. Reçete açık ve net Kur’an ayetleri ve sünnetlere göre samimi ve temiz bir hayat yasamak. Bu sağlandığı zaman uzayda, havada denizde karada Müslümanlar her şeyin en iyisine sahip olacakları için üç beş Siyonist ve İslam medeniyetine göre çok daha geç kurulan ABD İslam ülkelerinde kan ve göz yaşı akıtamayacak…

Kurban ile alakalı önemli bilgiler …

Kur'an'da bir çok ayette kurban kesimine işaret edilmiştir. Kurban kesme ameli ile diğer ümmetler, Allah tarafından imtihan edilmiştir. Müminler her kurban kesiminde Hz. İbrâhim ile oğlu İsmâil'in Cenâb-ı Hakk'ın buyruğuna mutlak itaat konusunda verdikleri başarılı sınavın hâtırasını tazelemiş ve kendilerinin de benzeri bir itaate hazır olduğunu simgesel davranışla göstermiş olmaktadır.

Sözlükte “yaklaşmak, Allah'a yakınlık sağlamaya vesile olan şey” anlamına gelen kurban, dinî bir terim olarak, “ibadet maksadıyla belirli bir vakitte belirli şartları taşıyan hayvanı usulünce boğazlamak, ya da bu şekilde boğazlanan hayvan” demektir.

Arapça'da bu şekilde kesilen hayvana udhiyye denilir. İnsanlık tarihi boyunca hemen bütün dinlerde kurban uygulaması mevcut olmakla birlikte şekil ve amaç yönüyle aralarında farklılıklar bulunur.

Kurban Bayramı önemi nedir?

Kurban gerek fert gerekse toplum açısından çeşitli yararlar taşıyan malî bir ibadettir. Kişi kurban kesmekle Allah'ın emrine boyun eğmiş ve kulluk bilincini koruduğunu canlı bir biçimde ortaya koymuş olur.

Kurban toplumda kardeşlik, yardımlaşma ve dayanışma ruhunu canlı tutar, sosyal adaletin gerçekleşmesine katkıda bulunur. Özellikle et satın alma imkânı hiç bulunmayan veya çok sınırlı olan yoksulların bulunduğu ortamlarda onun bu rolünü daha belirgin biçimde görmek mümkündür.

Kurban Kesme Yükümlülüğü

Bir kimsenin kurban kesmekle yükümlü sayılması için bulunması gereken şartlara kurbanın vücûb şartları denilir. Kurban kesmenin sünnet olduğunu söyleyenlere göre ise bunlar sünnet oluşun şartlarıdır. Bir kimsenin kurban kesmekle yükümlü olabilmesi için dört şart aranır:

1. Müslüman olmak
2. Akıllı ve bulûğa ermiş olmak.
3. Mukim olmak, yani yolcu olmamak.
4. Belirli bir malî güce sahip bulunmak.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34