banner32

Zeytinburnu Belediyesinde aşk ve şevk kalmadı

Tecrübeli belediye başkanları ile yaptığımız görüşmelerde Belediye başkanlığı için bir dönem az iki dönem fazla diyenlerin sayısı çok olmasına rağmen Murat Aydın Ak Parti’de en fazla 3 dönem aynı görevi yaparlar engelini ilk dönemimde Fazilet partisinden seçildim söylemi ile 30 Mart 2014 de Ak Parti’de 4.Kez başkan aday yapıldı ve seçildi.

Zeytinburnu Belediyesinde aşk ve şevk kalmadı
 Ak Parti Faziletin bakiyesi olmasına rağmen başkan neden 4.kez Hülle ile seçildi ?

Ülkemizde siyaset ile uğraşan herkes de bilir ki Fazilet Partisinin kapatılması ile Yenilikçi olarak adlandırılan grup Ak Parti’yi, gelenekçilerde Saadet Partisi’ni kurmuştu. Ak Parti’nin Fazilet’in devamı olduğunu herkes bildiği halde Zeytinburnu Belediye başkanı Murat Aydın için 3.dönem kuralı işletilmedi.

Zeytinburnu Times Haber Merkezi /Özel Haber  

Adaletli hareket edilmesi halinde Zeytinburnu Belediye başkanı Murat Aydın’ın 30 Mart 2014 de aday gösterilmemesi gerekirdi. Biz yayın grubu olarak bu durumunun adil ve doğru olmadığına inandığımız halde başkanın eskisi gibi aşk ve şevk ile ilçeye hizmet edeceğini düşündüğümüz için eleştirel haber yapmadık. Ancak 30 mart seçimlerinden bu yana tam 7 ay geçtiği halde başkanın orijinal ve yeni döneme ait hiçbir çalışma yapmadığı halde ilçe üzerinde yapılan hatalı projelere karşı da sanki Zeytinburnu Belediye başkanı değilmiş gibi hiçbir açıklama yapmayarak halkı haklarını korumadı.

Ha bire yeni bina yapılıyor yollar aynı ?

Prof.Dr.Turan Güneş (Perdeciler Çarşısı) caddesinde Sahil Park ve The Veliefendi evlerinde binlerce konut yapıldığı halde yollar aynı. Bu projelere izin verenler akşamları özellikle yağmurlu günlerde bu yolu kullanmışlar mıdır ? İlçe ve İBB de bu projelere imza atanların  en yakın zamanda akşam iş çıkış saatinde bu yolu kullanmalarını tavsiye ediyoruz. Ancak o zaman yaptıkları halka yaptıkları zulüm ve yanlışları anlarlar.

6 Aydır çöken köprü açılmıyor neden ?

Zübeyde Hanım Caddesinde Zeytinburnu Belediyesi başkanlık binasının hemen yanında 19 Mayıs 2014 de çöken yolu ilk haber yaparak burada yaşanacak sıkıntıya dikkat çekmiştik.O zaman belediye yetkilileri çok büyük sıkıntı yok ama tedbir amaçlı köprüyü trafiğe kapattık demişlerdir.Ancak tam 7 aydır sürücüler burada trafik çilesi çekiyorlar. Başkan da aşk ve şevk kalmamış’a en büyük örnek bu olsa gerek. Kendi makamının yanı başında bir türlü yapılamayan köprüden dolayı ilçede yaşamak zorunda olanlara ne tür sıkıntılar yaşattığını başkan sabah ve akşam iş saatlerinde gözetlesin bakalım vicdanı buranın böyle kapalı kalmasına izin verecek mi ?

Yaşasın Kara Davut ve Fuat Kuş ?

Zeytinburnu Belediyesinin yaptığı Tıp Festivali, Foroğraf  yarışması,yöresel günler etkinlikleri başta olmak üzere Belediye’de bir çok ihale alan ve birçok ihalenin de taşeronluğunu yaptığı iddia edilen Mavi Karadeniz TV nin sahipleri Fuat Kuş ve Kara Davut denilen iki kafadar’ın Zeytinburnu ilçesine yaptığı bilimsel veya başka bir katkıları var mı öğrenmek isteriz. Kendi ilçesindeki sanatçıya,gazeteciye ve televizyoncuya sahip çıkmayıp hamşehricilik  yapan bir belediye yönetiminin adil olduğundan söz etmek mümkün mü ? Bunu okurlarımızın inisiyatifine bırakmak isteriz.

Yöresel  Günlerde 3 dernek aynı gün gece yapacak ve sanatçıları da Kara Davut ayarlayacak iddiasına yetkililer ne diyecek ?

Yıllardır her dernek’e ayrı bir gece tahsis eden Belediye bu sene farklı bir uygulamaya giderek 3 derneğe aynı anda gece yapacak. Sanatçılar ile görüşmeyi de Kara Davut yapacak. Sözde gecenin sahibi dernekler olacak ama her işi Kara Davut yapacak. Kendi parasını Kara Davut’tan alan bir sanatçı neden dernek başkanları ile Samimi olsun ? Belediye böylesi basit bir organizeyi kendi personeli ile yapabilecek iken sadece Mavi Karadeniz televizyonuna para kazandırmak için her işte Kara Davut ve Fuat Kuş’a bir rol vermesi bu kadar da olmaz dedirtti.

Burası Giresun mu Zeytinburnu’mu dedirten olaylar yaşanmaya başlandı

Doğulu tek belediye başkan yardımcısı olan Av.Saffet Öz hem İBB,Hem İlçe hem de Marmara Belediyeler birliği üyesi idi.Kanunen oluşan bir sıkıntıdan dolayı Saffet Öz seçildiği bütün grevlerinden istifa ettirilerek sade bir başkan yardımcısı yapıldı. Oysa aynı tercih yıllarca başkan yardımcısı olan başka birileri için yapılabilirdi. Ancak Murat Başkan tercihini Öz’ün önemli görevlerinden istifa etmesini sağlamayı tercih etmesi başta Zeytinburnu’nda yaşayan Mardinliler olmak üzere akabinde bütün doğulu seçmenleri üzdü. 

Zeytinburnu’nda bir çok proje yapılabilir ama önerdiğimiz halde başkan ve ekibinde önerilere sıcak bakma yok

Yayın grubu olarak daha önce Zeytinburnu’nda bulunan tarihi yapıların turizm’e kazandırılması adına bir çok öneri yaptık.Ancak Zeytinburnu belediyesinde aşk ve şevk kalmadığı için hiç bir yetkili bu konular hakkında konuşmayı bile tercih etmeyerek 16 yıldır başkan olan Murat Aydın'ın ilçe belediye başkanı olarak artık bir  beklenti ve  iddiasının kalmadığına işaret olarak yorumlanıyor.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

YORUM EKLE
YORUMLAR
Hikmet Kurt
Hikmet Kurt - 10 yıl Önce

Bence bu kadar da değildir yaziyi dizi okudum belki hakkli yonunuz vardır ama murat başkana da haksızlık etmeyelim derim bukadar başkan yardımcısı olmaz 1 ve 2 tamam yeter herkes yardimci olmaz derim Saffet başkan öyle dursada yeter bize aramızda olmasida yeter teşekür ediyorum kendisine sunda fikrim yeni yönetim degisigligi olmasi lazim çok karış gibi gözüküyor mahalleden tut başkan hariç ilçe Başkanımız zaten yeni den seçilecek işallah düzelir bu kargaşa bizim belediye sahip çıkalım

zeynep varna
zeynep varna - 10 yıl Önce

Zeytinburnu belediyesi insan ayrimi yapiyor. Giresun ve kardeniz ekibini kolluyor. Sanki baska millet yok gibi dogru seyler degil bu buranin yerli insanlarini kimse yok sayamaz. Artik birakin koltuklari lutfen sıtkımız sıyrıldı veselam..

Korkmaz
Korkmaz - 10 yıl Önce

The istanbul veliefendi taksi durağı kime verildi?

alperen burak
alperen burak - 10 yıl Önce

Murat efendinin zalimligini yeni ogreniyoruz

SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34