banner32

Yöresel Günlerde Final Gecesi!

Zeytinburnun da bu yıl 10.düzenlenen yöresel günlerde Final günü oldukça renkli geçti. Katılımcı derneklere hem Zeytinburnu Dernekler Federasyonu hem de Zeytinburnu Belediyesi plaket takdimi yaptı. Zeytinburnu Kültür Sanat'ta düzenlenen Yöresel Günlerin final gecesi oldukça renkli geçti.

Yöresel Günlerde Final Gecesi!
Dernek başkanlarına Önce yemek sonra plaket jesti

16 Eylül 2013'de Çankırı gecesi ile başlayan Yöresel Günler 4 Ekim 'de Diyarbakır Çermik Çüngüş Derneğinin gecesi ile sona erdi.

Zeytinburnu Times Haber Merkezi / Çağla Pekgüleç


20 Gün boyunca Zeytinburnu Kültür Sanat'ta renkli görüntlerin oluşmasını katkı yapan Dernek başkanları etkinliğin son gününde Zeytinburnu Dernekler Federasyonu 
(ZEYDEF) gecesinde çifte plaket ile ödüllendirildi.

Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın Yöresel günlerin final gecesinden önce tüm dernek başkanlarını Çağteks’te akşam yemeğinde bir araya getirerek teşekkürlerini sundu.

Zeytinburnu Kültür Sanat'ta başlayan final gecesinde tüm dernek başkanlarını sahneye alan Murat Aydın yöresel günlere verdikleri emeklerden dolayı çiçek ve plaket takdim ederek hep birlikte güzel bir görüntü oluşturdular.

Plaket takdiminden sonra sahneye çıkan Belediye başkanı Murat Aydın yaptığı konuşmada şunları söyledi "Bu yıl 10.sunu  düzenlendiğimiz yöresel günlerde gördüğüm bu birlik ve beraberlik beni Türkiye için umutlandırıyor. Belediye ve STK.lar el ele vererek ilçemizin kültür ve sanat hayatına katkı yaptık. Bundan sonra da katkı yapmaya devam edeceğiz. Emeği geçen tüm dernek başkanlarımıza ve yönetim kurulu üyelerine teşeşkkür ederim "dedi. 

Başkan Aydın konuşmasını şu sözlerle tamamladı" Üç hafta boyunca burada yaptığımız yöresel günlere katılan Kaymakamız sayın Ufuk Seçilmiş'e, Emniyet müdürümüz Mehmet Yaşar Tapkan'a,ilçe müftümüz Yusuf İzettin Konuk'a ve Askerlik şube başkanı yarbay Ali Koluaçık'a ve siyasi partilerin ilçe başkanlarına ve mahalle muhtarlarına da kendilerini yalnız bırakmadıkları için teşekkür" etti.

Başkan Aydın katkı yapan herkese teşekkür ettikten sonra medya kuruluşu olarak sadece Mavi Karadeniz TV.ye teşekkür etmesi her gün tekinliği takip eden diğer basın mensuplarının adını anmaması üzüntü yarattı. Üç hafta boyunca her gece hem çekim hem de yazılı haber alanında hizmet veren 3 yerel gazete sahip ve çalışanlarına yaptıkları katkıdan dolayı teşekkür edilmemesi emekçi basın mensuplarını biraz üzdü.

Kaymakam Seçilmiş takdir topladı 

Yeni atanmasına rağmen Zeytinburnu'nda yapılan bir çok tekinliğe katılarak halkın içinde yer alması takdir toplayan Zeytinburnu Kaymakamı Ufuk Seçilmiş yaptığı kısa selamlama konuşmasında Türkiye’nin bütün renklerini ilçeye taşıyan Belediye başkanı  Murat Aydın’a ve Tüm dernek başkanlarına verdikleri emeklerden ötürü teşekkür etti.

ZEYDEF Başkanı Yaşar Güner Gazetemize şunları söyledi;

Aynı zamanda Tüm Zeytinburnu Giresunlular  dernek başkanı da olan Zeytinburnu Dernekler Federasyonu (ZEYDEF) başkanı 
Yaşar Güner a yaptığı kısa selamlama konuşmasında  Federasyonumuza bağlıı Dereklere yıllardır yöresel günler adı altında kendi kültürlerini Zeytinburnun'da sergileme fırsatı veren Belediye başkanımız Sayın Murat Aydın'a ve Yardımcılarına gönülden teşekkür ederim. 

Bu sene Yörsel Günlerin 10.sunu Zeytinburnu Kültür Sanat'ta yaptık. Seneye inşallah 11.kez bitmiş hali ile adliye meydanında statlarımız da olacak şekilde daha gür ve güzel bir yöresel günlerrde buluşmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim dedi.


Geceye Kimler Katıldı ?

Geceye Zeytinburnu Belediye Başkanı
 Murat Aydın, Ak parti İlçe Başkanı Bahattin Ünver ,Chp İlçe Başkanı Metin Doğan,MHP İlçe Başkanı Ahmet Fetih Alparslan, Saadet Partisi İlçe Başkanı Kemal Hayırlıoğlu, İstanbul Mardinliler Dernek Başkanı Av. Kemal Dündar, İstanbul Zeytinburnu Tüm Samsunlular Dernek Davut Genç, Kars-Ardahan-Iğdır Hemşehri Konseyi Başkanı Cemal Avcı,İstanbul Çankırı Sanayici ve İş adamları Dernek Başkanı Ahmet Dildar,Zeytinburnu Tüm Elazığlı İşadamları Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek başkanı Nazir Güler,Konya Bozkır Köyleri Dayanışma ve Kültür Derneği Av.Mustafa Göksu,Doğu Türkistan Göçmenler Dernek başkanı Yakup Can,Zeytinburnu Erzincanlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Kültür Dernek başkanı Hasan Bilgili,Zeytinburnu Trakyalılar Yardımlaşma ve Kültür Dernek başkanı Rasim Arabacı,Kasder Kastamonulular Dayanışma dernek başkanı Nihat Sezer,Zeytinburnu Sinoplular Dernek başkanı, Faik Demircan, Zeytinburnu Ordulular Dernek başkanı Recai Memiş,Diyarbakır Çemik Ve Çüngüşler Dernek Başkanı Abdüllatif Avcı ,Bigalılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hüseyin Işık,Tüm Rumeli Derneği Başkanı Başkanı Recep Akan, Avrupa Yakası Romanlar Balkan Göçmenleri Kültür Ve Dayanışma Dernek başkanı Muhterem Gül,Tüm Giresunlular Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği Başkanı Yaşar Güner,Bitlis Sason Muş Ve Köyleri Kültür Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği Abdulhamit Aksu ,Afyonkarahisar Dernek başkanı Adem Honca,Balıkesir Hadul Dernek Başkanı Adem Kızılcık'a hem ZEYDEF hem de Belediye başkanı birer plaket takdişm etti..

Gecenin Sonunda Belediye Başkanı Murat Aydın’ın yeğeni Burcu Ocak,sesiyle katılanları coşturdu.

Kaynak:Zeytinburnu Times Haber Ajansı (İTHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34