banner32

Yatırım fırsatlarıyla dikkat çeken Zeytinburnu'nda kiralık daire analizi

Zeytinburnu ilçesinin en pahalı konutlarının bulunduğu bölge ise Kazlı Çeşme semti olarak belirlendi.

Yatırım fırsatlarıyla dikkat çeken Zeytinburnu'nda kiralık daire analizi
Topkapı Sarayı'na giden en güzel yollardan biridir. Kennedy Caddesi'nin nezih ve uzun uzadıya deniz manzarasını bünyesinde barındıran Zeytinburnu kiralık daireler açısında, yatırımcılara büyük fırsatlar sunuyor. Turistik bir bölgede olması, Çatalca Yarımadası'nın Marmara Denizi yamacında olması, bölgeye ekstra ihtişam katıyor.

Zeytinburnu Times Haber Merkezi / Çağla Pekgüleç


Trakya'nın güneydoğu konumunda bulunan bölge çok sayıda tarihi ve kültürel yapıya da çok yakın konumda bulunur.

Zeytinburnu Yatırım Fırsatları

Bölgede satılık gayrimenkuller, altın değerinde fırsatlar sunuyor. Medeniyetlere ev sahipliği yapan ve yüzyıllardır İstanbul'un en değerli bölgelerinden biri olan Zeytinburnu, 1957 yılından bu yana ilçedir. Gayrimenkul yatırımlarında da kar getiren ve her halükarda değerli olan bir ilçedir.

Zeytinburnu kiralık daireler daha çok Sümer, Maltepe, Merkez Efendi ve Yenidoğan bölgelerinde üst seviyeler sunuyor. Ortalama 2.000 TL'den başlayan kiralık konut fiyatlar 3.000 TL'ye kadar seçenekler sunuyor. Lüks konut projeleri, apartman daireleri, rezidanslar, apartlar, müstakil yapılar ve iç dizaynı özenle konsept edilmiş konutlar bulunuyor. Hem konut hem de iş ofisi olarak değerlendirilen Zeytinburnu daireleri, yatırımcısına yüksek oranda kazanç sağlıyor.

Zeytinburnu Kiralık Konut Fiyatları

Atatürk Havalimanı'na 11 km mesafede bulunan ve 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne 14 km mesafede yer alan Zeytinburnu ilçesi, son bir yıllık emlak verilerinde ortalama %6 üzerinde değişim gösterdi. Avrasya Tüneli'ne 9 km, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ne 21 km mesafesi bulunan Zeytinburnu ilçesinde kiralık konut fiyatları son bir yıllık verilere göre %-0.56 oranında değişim gösterdi.

Kira fiyatlarının yüksek olduğu ilçede, yatırım amaçlı konut alımları ve işyeri, bina yatırımları üst seviyede yapılıyor. Zeytinburnu kiralık daireler yelpazesinde en çok fiyatların arttığı semt, Seyitnizam olarak belirlendi. Önceki yıla oranla % 24 üzerinde artış olan Seyitnizam semtinde fiyatlar, metrekare birim değerleri bazında 19.22 TL seviyelerinde yapıldı.

Kiralık daire fiyatlarında en pahalı oranları sunan semtte, m2 bazında 42.6 TL seviyelerinde işlem sağlanıyor. Beştelsiz semti ise Zeytinburnu bölgesinin en ucuz konutlarının bulunduğu semt olarak tespit edildi. Beştelsiz semtindeki dairelerin m2 fiyatları son bir yıllık emlak analizlerine göre 12.46 TL seviyelerinde işlem gördü.

Zeytinburnu İlçesinde En Cazip Semtler

Zeytinburnu ilçesi son yılların en çok talep gören ve yatırımda pozitif karlar getiren bölgeleri arasındadır. Kiralık daire seçeneğinde yatırım yapılacak oranlara göre bölgenin cazipliği artar. Yani sermaye, birikim ye da konut kredisiyle bile alınacak ise ne kadarlık bir bütçede yatırım yapılacağı, yatırımın cazip olmasını sağlar.

Popüler ve kazanç sağlayan bir ilçe olması, en ucuz semtte de yatırım kazandırır, en pahalı semtte de kazanç getirisini barındırır. Dolayısıyla yatırımcının, yatırım yapacağı tutara göre tercih yapması, konut ya da ticari yapı seçmesi, lokasyon özelliklerine göre yatırıma yön vermesi, yapı özelliklerinden ziyade bölge ve konum özelliklerine yatırım yapmaktır.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA) 

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34