banner32

Zeytinburnu'nda Bayram Birlik ve Dirlik İçinde Kutlanıyor

Zeytinburnu'nda bayramlar farklı kutlanıyor. Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın ve ekibi yıllardır Ramazan ve Kurban bayramlarını namaz çıkışı Seyyid Nizam Camisii avlusunda kutlayarak bayramları geniş bir vatandaş topluluğu ile kutluyor.

Zeytinburnu'nda Bayram Birlik ve Dirlik İçinde Kutlanıyor
İlçe Protokolü halk ile bayram namazı çıkışı bayramlaşıyor

Zeytinburnu kaymakamı Ali Taşkın Balaban ,Belediye Başkanı Murat Aydın,Ak Parti Zeytinburnu ilçe başkanı Abdulselami Delibalta, Bir önceki dönem Zeytinburnu müftüsü İsmail Gökçen,Ak Parti Kurucu ilçe başkanı Ahmet Dokumacı caminin avlu bahçesinin çıkış kapısında durarak camide bayram namazı kılan bütün cemaat ile bayramlaştılar.

Zeytinburnu Times Haber Merkezi /Çağla Pekgüleç





Murat Ayadın bayramlaşma sonrası gazetemize şunları  söyledi

"Seyyid Nizam camisinin yeni kısmı bitmeden önce bayramlaşmamızı Kazlıçeşme kültür merkezinde 300/500 kişilik katılımla yapıyorduk. Arkadaşarımdan aldığım bilgilere göre bugün burada 3 bin civarında camii cemati ile bayramşlaştık. 

Bu sayıyı çam sakızı çoban armağanı kabilinde camii cemaatine ikram ettiğimiz akide şekertlerinden de öğreniyoruyz.

Ayrıca bayramların vaz geçilmezi olan çocuklara bayram harçlığı verme geleneğimizi de devam ettirerak camiye gelen bütün yavrularımızı sevindirdik" dedi.

Ak Parti Zeytinburnu ilçe başkanı Abdulselami Delibalta'da şunları söyledi

Zeytinburnu halkı başta olmak üzere bütün ümmet-i Muhammed'in mübarek kurban bayramını en kalbi duygularımla kutlarım şeklinde konuştu.

Zeytinburnu Kaymakamı Ali Taşkın Balaban'da halkın bayramını kutladı

Zeytinburnu kaymakamı Ali Taşkın Balaban'da Zeytinburnu  Belediye'sinin yaptığı bayramlaşma programına katılarak camii cemaati ile teker teker bayramlaştı.

Balaban ülke ve İslam alemi olarak birlik içinde,dirlik için de hep beraber nice bayramlara erişmek dileği ile herkesin bayramını kutladı.

İstanbul Times Yayın Grubu imtiyaz sahibi gazeteci yazar Hüseyin Çetiner 'de Zeytinburnu Seyit Nizam camisinde yapılan bayramlaşma törenine katıldı.

Çetiner'de "İnşallah bu kurban bayramı İslam aleminde akan kan ve göz yaşı en aza iner. 

Daha bir kaç gün önce İslam aleminin kalbi olan yerleri yönetimi altında bulunduran Suud Yönetimi Amerika bombaları ile Yemen'de 40 tane günahsız çocuğun içinde olduğu aracı hedef alarak katliam yaptığı bir ortamda aslında bayram yapmak Müslüman için doğru değil ama bu tür zülümlerin olmaması için dua edelim ve çalışalım. 

Hiç bir kimse haksız yere ölmesin ama çevremize baktığımız zaman kan ve gözyaşının sadece İslam beldelerinde olması da manidar edğil mi şeklinde konuştu.
  
Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)
   

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34