banner32

Tanzim satış çözüm olacak mı ?

Son günlerde aşırı artan sebze ve meyve fiyatları karşısında bir süre marketleri uyaran Cumhurbaşkanı Erdoğan fiyatların düşmek yerine sürekli artış gösterdiği görünce Gıda terörü oluşturanlara dur demek için Tanzim satış modeline geçme kararı aldı.

Tanzim satış çözüm olacak mı ?
İstanbul’un bir çok ilçesine tanzim satışları başladı

Mobil tanzim satış şeklinde ilçeleri dolaşan İBB ye ait araçlar Domates, Salatalık, Patlıcan, Biber, Patates ve Soğan satışına başladı. Gazete olarak İBB ‘ye ait personel ve araçlarla 15 Temmuz meydanı ve tren istasyonu bölgesinde yapılan satışları görüntüledik.

Zeytinmburnu Times Haber Merkezi / Hüseyin Çetiner 

Tanzimde alış veriş yapan halk memnun

İstanbul Times Tv den Çağla Pekgüleç’in mikrofon uzattığı alış veriş yapan bir bayan burada fiyatlar marketlerin yarısı kadar. Bu güzel bir şey ama aslında tarım politikamız sağlıklı olsa her yerde uygun fiyata ürün alabilsek daha iyi ama bu da hiç yoktan iyidir. Belki bu durum marketlerin daha dikkatli hareket etmelerini sağlar dedi.

Tanzim şeklinde satış yapan belediye alış fiyatları üstüne kâr koymuyor. İşçi kira ve diğer masraflar olmadan daha uyguna satıyor ama market ve manavlar kârsız satamaz ve masrafları var. Asıl olan herkesin kazanabileceği bir sistem oluşturmak . O da sağlıklı bir tarım ve hayvancılık politikamızın olması ile mümkün olabilir şeklinde konuştu.

Hükümet tarafından yapılan açıklamalara göre fiyatlar normal seviyesine gelene kadar tanzim satışlarının devam edeceği açıklandı.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA) 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34