banner32

İhsan Mermerci Anadolu Lisesi Hamburg Yolcusu

İhsan Mermerci Anadolu Lisesi’nin Erasmus+ kapsamında Almanya ve İtalya’dan birer okulla başvurduğu "My Future in Europe" isimli proje kabul oldu. Proje iki yıl (2014-2016) sürecek. Projenin amacının ortak okullar arasında uzun vadeli işbirliğini sağlamak, tecrübe paylaşmak ve meslek seçimi konularında öğrencileri doğru yönlendirmek için etkinlikler yapmak olduğu ifade edildi.

İhsan Mermerci Anadolu Lisesi Hamburg Yolcusu
Proje kapsamında; ortak okullarda toplantılar, film çekimi çalışmaları, röportajlar, şirket ve işyeri ziyaretleri, üniversite ziyaretleri, CV hazırlama ve iş başvurusu yapma, web sitesi kurulumu, meslekler hakkında araştırmalar, dil kursları, seminerler, sunumlar yapılacak.

Zeytinburnu Times Haber Merkezi

Zeytinburnu’nda Projesi Kabul Edilen Tek Okul!

Proje koordinatörü ve okul rehber öğretmeni Mustafa TUNÇ: “Bu yıl için Almanya, Türkiye ve İtalya'da toplantılar planladık.  Nisan ayındaki toplantıya ise okulumuz ev sahipliği yapacak. Projemiz etkinlik ve ürün temelli. Bizi iki yıl boyunca çok yoğun bir mesai bekliyor. Okul olarak başvuru aşamasında çok çalıştık ve Zeytinburnu’nda projesi kabul olan tek okul olduk. Projenin devam edeceği gelecek iyi yıl boyunca yine çok çalışmamız gerekecek. Bize yorgunluğumuzu unutturan tek şey öğretmen ve öğrencilerimizin proje ile ilgili heyecanı oluyor.” dedi.

Proje kapsamında ilk faaliyet 1-4 Aralık tarihleri arasında Almanya’nın Hamburg şehrinde yapılacak. Bu faaliyete İhsan Mermerci Anadolu Lisesi’nden 4 öğretmen katılacak. Okul müdür vekili Bayram TUZCU ‘Bu ziyaretimiz esnasında iki yıl sürecek olan proje faaliyetlerimizin ayrıntılı planlamasını yapacağız. En iyi kariyer planlama modelleri konusunda fikir alışverişinde bulunacağız.’ dedi.

İlk proje toplantısına Okul Müdür Vekili Bayram TUZCU, Okul Rehber Öğretmeni ve proje koordinatörü Mustafa TUNÇ, Edebiyat Öğretmeni Muazzez İPEK ve Kimya Öğretmeni Döndü YAYLAGÜL katılacak.

Projenin Diğer Ortak Okulları

EUROPASCHULE GYMNASIUM HAMM-www.gyha.de ve

I.I.S.P. "Via Pedemontana" www.professionalepalestrina.it

Projenin bütçesi Avrupa Birliği Bakanlığı'na bağlı olan Türk Ulusal Ajansı aracılığıyla Avrupa Birliği fonlarından karşılanıyor.

ERASMUS+ NEDİR?

Erasmus+ 2014-2020 yılları arasında sürecek olan Avrupa eğitim, gençlik ve spor programının adıdır. Üniversite öğrencilerinden derneklere kadar her türlü işbirliği projeleri için uygun destekler sunmaktadır. 

Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34