banner32

Hayvanseverler'den şikayet var

Bir gurup Hayvansever Zeytinburnu Belediyesinin yasal haklarını engellediğini iddia ederek haber merkezimize attıkları mailde şikayette bulunmalarını belediye yetkililerine duyurmayı görev biliyoruz.

Hayvanseverler'den şikayet var
Yasal haklarımızı almayın itirazı

Belediyenize ait bakım evi ile ve belediyenizin sahipsiz hayvanlara yönelik hizmetlerinde gönüllü  olarak destek olmak isteyen gönüllülerin 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ve Yönetmeliğinin, aşağıda ekte sunulan maddelerde görüleceği şekilde hükme bağlanmış olan bu hakları belediyeniz tarafından engellenmektedir.

Zeytinburnu Times Haber Merkezi 


Sahipsiz hayvanlara yönelik belediye çalışmalarında gönüllülerle çalışmak ve işbirliği içerisinde olmak yasayla hükme bağlanmışken; sokaktaki biçare hayvanları besleyen ve bakan gönüllülerimizin evlerine kadar müdahale edilip, bakımevinde fotoğraf çekme, ziyaret etme,  işbirliği içerisinde çalışma gibi YASADAN DOĞAN haklarını engelleme girişimlerinizle ilgili Federasyonumuza İMDAT ÇIĞLIKLARI olarak üst üste ihbar gelmektedir.

Unutulmamalıdır ki; gönüllülere yasak ve engel, sadece "hayvanların bakım evine götürülme bahanesi ile gizlice yok edildiği , orman ve ıssız alanlara atıldığı, bakım ve tedavinin yapılmadığı, hayvanların aç ve susuz bırakıldığı" bakım evlerine sahip belediyelerce başvurulan, ahlaki olmayan yasa dışı bir uygulamadır. Saklanacak yasa dışı bir uygulaması olmayan belediyeler, yasak koyarak yasayı ihlal etmek yoluna gitmez, gönüllü katılımı ile sahipsiz hayvanlara yönelik çalışmalarını sürdürürler.

Yasanın ihlal edildiği bu uygulamaya sebep olan görevliler hakkında soruşturma açılmasını, gönüllülere yasal haklarının kullanımının sağlanmasını, müracaatıma ilişkin 4982 ve 3071 sayılı yasa gereği yasal süresi içerisinde bilgi ve cevap verilmesini emir ve müsaadelerinize saygılarımla arz ederim.

Uzm. Psk. Danışman Berent Burcu AYDINER

HAYTAP Hayvan Hakları Federasyon Temsilcisi

HAYTAP BUGÜN NE YAPTI ?  https://www.facebook.com/pages/Haytap-G%C3%BCnl%C3%BC%C4%9F%C3%BC/445932725459932?fref=ts
WEB: //www.haytap.org/

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34