banner32

Ayakkabı kutusu Belediye meclisinde güldürdü

Zeytinburnu Belediye Meclisinin Ocak ayının ilk Meclis toplantısında Ak Partili Meclis üyesi Aydın Çığrıkçı'nın Hükümetin 2013 yılında yaptığı çalışmaları anlatması CHP meclis üyelerini kızdırdı. Gurup başkan vekili Ercihan Ekşi ilginç fıkralarla AK Partili meclis üyelerine yüklendi

Ayakkabı kutusu Belediye meclisinde güldürdü
İktidar 2013 yılı başarılarla dolu ,Muhalefet 2013 kayıp yıl oldu 

Gündeminde iki maddeyi görüşüp Çarşamba günü tekrar toplanmak üzere başlanılan meclis toplantısı bir saatten fazla sürdü.

Zeytinburnu Times Haber Merkezi 

Ercihan Ekşi sert konuştu


Sakin başlayan meclisin adrenalini yükselten Meclis üyesi Aydın Çığrıkçı  oldu. Çığrıkçı Partisinin 2013 yılında yaptığı himzetleri anlatması CHP.li meclis üyelerini çok kızdırdı. Çığrıkçı konuşmasını bitirir bitirmez tecrübeli siyasetçi CHP Grup başkan vekili Ercihan Ekşi söz alarak şunları söyledi." Biz 2014 yılının hayırlı olmasını tebrik ederek 2013 yılında yaşanan başarısızlıkları anltatmayı düşünmemiştik.Ancak Arkadaşımız Aydın Çığrıkçı öyle bir tablo çizdiki sanki Irak,iran,Suriye başta olmak üzere tüm komşularımızla problemli hale gelmemişiz gibi bir tablo çizilmesi bizi üzdü. İMF'ye borç ödendi ama daha kötü fececilere borçlanıldığını saklıyorusnuz. Şu an İMF ye ödenen borcun en az 20 katı kadar hükümetiniz borçlandı. Hükümetin başarısızlıklarını anlatmaya kalkarsam zaman yetmez. Biz ilçe meclisinde ilçenin konularının görüşülmesini istedikçe AKP.li arkadaşlarımız özelikle merkezi hükümetin yaptığı çalışmaları anlatarak ilçenin sorunlarını arka plana itiyorlar diyerek tepkisini ortaya koyudu". Ekşi konuşmasının devamında "2013 yılında  ülkede yaşanan rezaletleri anlatmaya kalkasak aylarca bitmez dedi. Ekşi ayakabbı kutusunda 4.5 milyon dolar çıkacak nerede ise hükümet bu parayı kim buraya koydu diyecek diyerek ilginç bir hikaye anlattı".

Hikaye şu " Malatya da kumaş fabrikasında çalışan bir kişi beline sararak fabrikada kumaş hırzıslığı yaparken yapılan aramada bekçi tarafından fark edilip müdürün odadına götürülünce beline sarılı kumaşlar açılırken pişkin bi rşekilde yav müdür beğ hangi sohya sıca bubnu belime sarmış diyerek kendisinin temiz olduğunu ispatlamak istercesine nerede ise hükümet de bu 4.5 milyon doları kim buraya koydu diyecek diyerek tepkisini oraya koydu". 

İsmail Terzi ateş püskürdü

Bir diğer CHP meclis üyesi olan
 İsmail Terzi'de Aydın Çığrıkçının konuşmasından sonra" eden 16/9 dan bahsetmiyorsun,neden Real İstanbul'dan bahsetmiyorsun, neden Ottomare'den bahsetmiyorsun,Neden hayat vakfından bahsetmiyorsun dedikten sonra Kıbrıs Barış harekatında bize yardım eden tek ülke olan Libya Lideri Muammer Kaddafi'nin öldürülmesi için çuval çuval para gönderen sizin hükümetiniz değil mi ? Bugün Suriye'de öldürülenlerin yarısının katili biz değilmiyiz diyerek sert tepki gösterdi.

CHP'li Fikret  Konya Çaktırmadan 2 ay sonra bu sefer CHP iktidarında çalışacağız dedi

Tutarlı Muhalefeti ile Ak Partili  meclis üyelerinin saygıda kusru etmediği ve hepsinin Fikret abi diye hitap ettiği tecreübeli belediyeci Fikret Konya deprem ve kentesl dönüşümü konuşurken laf arasında 5 yıldır muhalefet olarak deprem odaklı çalışmalarımızı hep gündem de tuttuk.İki ay sonrada biz belediyede iktidar olunca yine halkın yararına olan çalışmalarımıza devam edeceğiz dedi.

Gökhan Kasap 'ın belki sizin kutularda daha çok para var sözü meclis ve basını gülümsetti

Ercihan Ekşi'nin set eleşirleri sonrası söz alan Belediye başkan yardımcısı Gökhan Kasap ise şunları söyledi "Meclis üyesi arkadaımız Aydın Çığrıkçı'nın söyledi her şeyin arkasındayız. HattaAydın bey eksik bile söyledi. Ak Parti'nin ülkenin kalkınamsı için yaptığı çalışmaları günlerce anlatsak bitiremeyiz. İsmail Terzi konuşmasında 3.havalimanını yapanlar rüşvet olayına karıştıklarını iddia etti. Burada devletten tek kuruş para çıkmadığı gibi kasasına 27 milyar dolar para girdi. Arkadaşilarımız konuşmalarına dikkat etmek zorundadır diyerek CHP.li meclis üyelerinin tepkilerine sert çıktı. CHP sıralarında 4.5 milyon dolar çıkan ayakkabı kutuları için ne diyeceksinize laf atmasına da  sizin kutularada belki daha çok para vardır sözü de hem meclis üyelerini hem de basını güşlümsetti.

Renkli konuşmaların olduğu meclis toplantısının görüntüleri az sonra www.istanbultimes.tv de olacak izlemenizi  tavsiye ederiz.

Kaynak :İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34