banner32

Gergin meclis dolu dolu geçti

Zeytinburnu Belediye Meclisi Aralık ayı ilk meclis toplantısı oldukça gergin geçti. CHP İBB ve Zeytinburnu Belediye meclis üyesi Özgür Aydın’ın verdiği önerge ve gündem dışı yaptığı konuşma Belediye başkan yardımcısı Gökhan Kasap’ı kızdırdı.

Gergin meclis dolu dolu geçti
 Özgür Aydın 16/9 , Ağır bakımın yerini  ve YDA The Veliefendi projesini konuştu Gökhan Kasap sinirlendi 

Özgür Aydın ilk olarak YDA Group tarafından KOÇ grubunun ağaçlandırma alanı olan arsası üzerine inşaat edilen The Veliefendi evlerinde cami için ayrılan yer küçültülerek cami yerine iki blok ek bir inşaat faaliyetine başlanacağı ile alakalı halk içinde kendisine bilgiler geldiğini ifade ettiği soru önergesinde Merkezevlerinde olduğu gibi KİPTAŞ burada cami yeri ayırmayı unutup daha sonra da Hasan Doğan Spor tesisleri içinde cami yaparsa şaşmayın. Çünkü merkez evlerinde unuttu ve halkın tapulu yerlerini ucuz fiyata elinden almak için kamulaştırma yaptı.   Vatandaşın orada bir çok dava açtığını biliyoruz. Bu proje içindeki cami yeri neresidir ve ne zaman camiye başlanacak diye soru önergesi veren Özgür Aydın’ın önergesi için Belediye başkan yardımcısı M.Zafer Alsaç bilgi verdi.

İstanbul Times Haber Merkezi / Özel  

Özgür Aydın Mezarlıkları çıkardığınız zaman Zeytinburnu’nda kişi başına düşen yeşil alan sadece 0.87 dir bumu iyi idare diyerek tepki gösterdi

CHP li meclis üyesi Özgür Aydın’ın gündem dışı yaptığı konuşmada Zeytinburnu 16 yıldır AKP li bir belediye tarafından iyi yönetilemiyor diyerek başladığı konuşmasını şu şekilde sürdürdü” 16/9 için yapılacak olan traşlamanın yapılmaması için elinden gelen her türlü zorluğu çıkaran bir belediye ile karşı  karşıyayız. CHP olarak bir bu konuda tecrübeliyiz.Sözen Hoca zamanında Park oteli traşlayarak yargıya saygımızı gösterdik.

Ama AKP Ranttan yana tavır aldığı için yıkımın olmaması adına yaptığı ihale şartnamesi eksiklikler ile dolu. Amaç yüksek katların yıkılıp yargı kararını uygulatmak olsaydı hazırlanan ihale şartnamesine  bu yıkımı yapmak için konsorsiyum kurulamaz maddesi ilave etmezdi. İşte bu madde bile tek başına AKP.li belediyenin ilçeyi iyi idare edemediğini gösteriyor diyerek yargı kararını uygulamayan belediye yönetimi suçladı. 

Ağır Bakımın yerinde de 16/9 benzeri bir çalışma olmaması için  sizleri uyarıyorum

Şu an ÖZAK grubu tarafından arsası TOKİ’den satın alınan ağır bakımın yerinde de 16/9 gibi sorunların olmaması adına gerekli  çalışmaların yapılmaması ve muhalefet meclis üyeleri olarak bize de bilgi vermenizi talep ediyoruz.  Biz CHP’li meclis üyelerine ilçenin geleceği ile alakalı bilgi vermiyorsunuz önerge verdiğimiz zaman da bir sürü engel çıkararak şurası eksik şurası fazla diyerek bizleri vazifemizi yapmaktan alıkoymaya çalışıyorsunuz diyerek  tepkisini ortaya koydu. 

Başkan yardımcısı Sayın Kasap ilçeyi idare ettiklerini ve park yaptıklarını söylüyor. Mezarlıkarı çıkardığınız zaman Zeytinburnu’nda kişi başına düşen yeşil alan miktarı sadece 0.87 dir. Oysa ki bu rakamın en az 10 metre olması gerekir. Gökhan Kasap’ı Bakırköy Belediyesinde staj yapmasını öneriyorum diyerek tepkisini ortaya koydu.

Gökhan Kasap ise Özgür Aydın’ın konuşmasına tepki göstererek ilçe hakkında bilgi sahibi olmadığını iddia etti

CHP İBB ve Zeytinburnu Belediye meclis üyesi Özgür Aydın’ın Zeytinburnu iyi idare edilemiyor çıkışı Başkan yardımcısı Gökhan Kasap’ı kızdırdı. Kasap sözlerine “Ben burada doğdum ve burada yaşıyorum.Özgür bey Bakırköy’de yaşadığı için burayı bilmiyor galiba. İlçede 5 tane park ismi sayın desem sayamaz sözleri CHP Grup başkan vekili Hasan Hüseyin Üsküdar’ın tepkisi ile karşılaştı. Üsküdar sözlerine biz kavganın en iyisini biliriz.Ama meclisin kalitesini düşürmemek adına mümkün merete sakin olmaya çalışıyoruz. Özgür arkadaşımız Bakırköy’de ,ikamet etmiyor Ataşehir’de ikamet ediyor. Bakırköy örneğini Zeytinburnu’na yakın ilçe olması nedeni ile verdi. Şu an AKP’li meclis üyeleri içinde de başka ilçede ikamet edenler var. Önemli olan nerede ikamete ettiğimiz değil ilçeye ne kattığımızdır diyerek Gökhan Kasap’ın konuşmasına tepkisini ortaya koydu.

Meclis 2.Başkan vekili Av.Havanur Yurtseven benim şansım yok diyerek tepkisini ortaya koydu

Meclis 1.başkan vekili Cemal Merdan’ın Ankara’da olması nedeni ile meclis’e başkanlık ettiği zamanlarda en çok tartışmanın ve gerginliğin kendi zamanına denk gelmemesine benim şansım yok galiba diyerek tepkisini ortaya koydu.

Sakinliği ile bilinen Ak Parti grup başkan vekili Mehmet Altuntaş üç kez el kaldırıp konuşmak istediği halde meclis 2.başkan vekili Av.Havvanur Yursever’in kendisini fark etmemesi karsında sinirlenerek yönünüzü hep başka tarafa çevirmeyiniz diyerek  2.başkan vekili Yurtsever’e  tepkisini ortaya koydu.

CHP’li meclis üyesi İlkay Biber’de Özgür Aydın’ın Zeytinburnu iyi idare edilemiyor çıkışına destek vererek bunun bir çok örneği var. Hemen aklıma  geleni Zeytinburnu Belediyesi Beyaz İnşaat’a Merkezefendi de ki yerde inşat yapmak üzere gerekli izin ve ruhsatı verdiği halde Merkezi Hükümet belediye meclisimizin kararlarını dikkate almayarak bir gecede orayı  üniversiteye verdi. Bumu  ilçeyi iyi idare etmektir dedi ?


Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)PAYLAŞ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34