banner32

‘Bilge Annelik’ Eğitimi Eyüp Sultan İle Taçlandırıldı

Zeytinburnu Belediyesi Bilgi Evleri’nin ‘bilge anneleri’ 2 ay süren kütüphane sohbetleri ve bilgisayar eğitimlerinin ardından sertifikalarını aldı.

‘Bilge Annelik’ Eğitimi Eyüp Sultan İle Taçlandırıldı
98 ‘bilge anne’ daha sonra Bilgi Evleri’nce Eyüp’e düzenlenen geziye katılarak hem yorgunluklarını attılar hem de İstanbul’un manevi sultanının huzurunda moral depoladılar.
Bilgi Evleri’nin bilgisayar kullanmasını bilmeyen hanımlara yönelik düzenlediği programla üyeler bilgisayar öğrenmenin yanında kütüphane bölümündeki eğitici ve öğretici sohbetlerle farkındalıklarını arttırdılar. Bir “kadın” olarak toplumdaki yerlerini, “anne” olarak çocuklarının en güvenilir dayanağı olduklarını bir kez daha hatırlayan üyeler kişisel gelişimlerine katkıda bulundular.

Eğitimlerin sonunda katılım sertifikalarını alan 98 üye Eyüp gezisine katılarak yoğun programlarına son verdiler. Geziye katılan üyeler Eyüp Sultan Cami’ine giderek, Eyüp Sultan Hazretlerini ardından da Mehmet Esat Coşan Efendi ile Necip Fazıl Kısakürek’in kabirlerini ziyaret ederek dualarla andılar. Böylece Zeytinburnulu hanımlara yönelik programın ilk etabı başarıyla tamamlandı.
Bilgi Evlerinde, “Zeytinburnu halkına daha kaliteli hizmet vermek, toplumun temel direği olan hanımları günümüz enformasyon çağında bilgi ve becerilerle donatmak amacıyla başlatılan programlarda mutlu sona erişildi. Özellikle Bilge Nesil çocuklarımızın bilge annelerinin katılımıyla gerçekleşen etkinlikler, Panorama 1453 ve Eyüp Sultan ziyaretleriyle bitirilerek geleneksel, tarihi ve kültürel doku hakkında bilgi sahibi olmaları amaçlandı.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34