banner32

Berlin Duvarı Zeytinburnu’nda

Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın; yıllardır "Tren hattı Kazlıçeşme’den başlayıp Elektrik Kurumuna kadar yerin altın alınacak, üstüne de kadınlarımızın el emeği göz nuru ürünlerini sergileyip satacakları stantlar kuracağız" dediği halde Ulaştırma,Denizcilik ve haberleşme bakanlığı Berlin duvarı tarzında yaptığı çalışmalar ile ilçe halkının deniz ile bağlantısını kopardı.

Berlin Duvarı Zeytinburnu’nda

Denizin altına Marmaray’ı yapan iradenin şartlar müsait olduğu halde Zeytinburnu kısmını yerin altına almaması bu kadar da olmaz dedirtti

Kazlıçeşme’den başlayıp Elektrik kurumuna kadar olan kısımda Tren rayları çukurda olduğu için bu kısımda Marmaray’ın yer altında gitmesi hem daha ucuz hem de Zeytinburnu Halkı ile deniz arasında BERLİN duvarı tarzı bu çalışma yapılmamış olacaktı.

İstanbul Times Haber Merkezi

Raylar henüz döşenmeden bu projenin değişmesi gerekir. Zeytinburnu Belediye başkanı Murat Aydın on yıldır ilçe halkına burada yapılacak projede raylar yer altında olacak üstüne halkın kültürel ve sanatsal faaliyetlerine açılacak gibi güzel bir projesi var iken Ulaştırma bakanlığının halkın yararına olmayan duvar ile halkı denizden koparması anlamlı bulunmuyor.

Neden duvar tercih edildi ?

Dünyada bütün duvarlar yıkılırken Zeytinburnu halkı ile Marmara Denizi arasına duvar örülmesi bu kadar da olmaz dedirtti. Üstüne de dikenli tel örecekler ki iyice cezaevi görüntüsü olsun.

Zeytinburnu Belediyesi'nin en önemli ve büyük işi bu rayların yer altına döşenmesini sağlamak

Rayların yer altına döşenmesi halinde ve kot farkının da ortadan kaldırılması ile Zeytinburnu halkının on binlerce metre karelik yeşil alan,parkı,kültürel ve sanatsal faaliyetlerin Marmara denizine nazır yapılacak olmasını sağlayacak bu Projenin yapılması gerekir. Bu hali ile yapılması halka ihanet olacağı gibi ekonomiye de ihanet sayılır.

Çinliler Türklere karşı Çin Seddini,İsrailler Filistinlere karşı duvarı yaptı peki bakanlık kime karşı duvar yapıyor ?

Kazelıçeşme’den Elekrik kurumuna kadar olan bölgede doğal olarak rayların yer altına yapılması daha ekonomik ve makul iken dolgu,duvar ve benzeri maliyetlere katlanılarak halkın kullanacağı on binlerce metrekarelik alanı heba etmenin kimseye yararı olmadığı bilindiği halde ulaştırma bakanlığının bu hatayı yapması kabul edilebilir değil.

Bakanlık Kazlıçeşme'den Elekrik Kurumuna kadar olan bu kısmın üstünü 25 yıllığına yap işlet devret modeli ile versin yatırımcı bulmak bizden

Ulaştırma bakanlığı Kazlıçeşme’den Elektrik kurumuna kadar olan bölgede rayların yer altına döşenmesini maliyetli görüyorsa kullanacağı rayları ve diğer malzemeleri vermek ve yer üstünde halkın istifadesine sunulacak olan alanın 25 yıllık işletilmesini vereceğini taahhüt etsin finansörü kendiliğinden gelir.

Zeytinburnu halkı ile Marmara denizi arasına duvar örülmemesi için yayın gurubu olarak elimizden gelen haber desteğini vereceğimizi beyan etmek isteriz.

Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34