banner32

Başkan Arısoy, Zeytinburnu Yeşilay Şubesi Açılışında Konuştu

Zeytinburnu Yeşilay Şubesi, Gökalp Mahallesi’nde düzenlenen törenle açıldı. Törende konuşan Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, “Yeşilay Türkiye’nin yüz aklarından bir tanesi. Büyük bir tecrübeye sahip. Zeytinburnu Yeşilay Şubesi aracılığı ile bu tecrübenin ilçemizde büyük faydasını göreceğiz.” dedi.

Başkan Arısoy, Zeytinburnu Yeşilay Şubesi Açılışında Konuştu

Yaklaşık bir asırdan beri gençleri zararlı alışkanlık ve bağımlılıklardan kurtarmak ve korumak için mücadele eden Türkiye Yeşilay Cemiyeti; Gökalp Mahallesi’nde Zeytinburnu Yeşilay Şubesi’nin açılışını gerçekleştirdi.

Açılış törenine Zeytinburnu Kaymakamı Zekeriya Güney, Zeytinburnu Yeşilay Şube Başkanı Faruk Koç, sivil toplum kuruluşları ve siyasi partileri temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

ARISOY, “YEŞİLAY’A ELİMİZDEN GELEN DESTEĞİ VERECEĞİZ”

Yeşilay Zeytinburnu Şube açılışında konuşma yapan Başkan Ömer Arısoy, “Yeşilay’ın Zeytinburnu Şubesi’nin aktif olmaması ilçemiz açısından büyük bir eksiklikti. Bugün bunu telafi ediyoruz. Dolayısıyla Zeytinburnu İlçe Şubesi’nin kuruluşunda emeği geçen, katkısı olan bütün arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Biz de tıpkı Kızılay’a olduğu gibi Yeşilay’a da elimizden gelen desteği vereceğiz.” dedi.

Zeytinburnu’nun Yeşilay Şubesi’nden önce 2020 yılında YEDAM ile tanıştığını kaydeden Arısoy sözlerine şöyle devam etti: YEDAM Zeytinburnu’nda çok güzel bir fonksiyonu ifa ediyor. Bu merkezde her tür bağımlılığa karşı ücretsiz danışmanlık hizmeti veriliyor. Yeşilay Türkiye’nin yüz aklarından bir tanesi. Büyük bir tecrübe ve birikime sahip. İnşallah bu tecrübenin Zeytinburnu Yeşilay Şubesi aracılığı ile ilçemizde büyük faydasını göreceğiz. Yeşilay, bütün kamu ve kuruluşlarıyla büyük bir koordinasyon içerisinde asli görevine uygun çalışacak. Hepinize ‘Zeytinburnu Hizmetkârı’ olarak bu açılışa geldiğiniz için teşekkür ediyorum.”

BAĞIMLILIKLARLA ASIRLIK MÜCADELE

Yeşilay, Birinci Dünya Savaşı sırası ve sonrasında işgal güçlerinin toplumumuzda alkol ve uyuşturucu maddeleri yaygınlaştırmasını ve işgale karşı mücadele ruhunun yıkılmasını önlemek amacıyla dönemin Şeyhülislam’ı İbrahim Haydarizade’nin himayesinde, Dr. Mazhar Osman Uzman ve arkadaşları tarafından Sultan Vahdeddin’in izniyle 5 Mart 1920’de İstanbul’da “Hilal-i Ahdar” adıyla kurulmuştur.

“Hilal-i Ahdar” ismi daha sonra “Yeşil Hilal” ve “Yeşilay” olarak değiştirilmiş, 1934 yılında Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhurbaşkanlığı’nda Bakanlar Kurulu kararıyla Yeşilay’a “Kamu Yararına Çalışan Dernek Statüsü” verilmiştir.

Kuruluşundan günümüze bağımlılık türleri arttıkça Yeşilay’ın da tüzüğünde çalışma alanları çeşitlenmiş, alkolden sonra sigara, uyuşturucu madde, kumar ve yakın tarihte teknoloji bağımlılığı Yeşilay’ın mücadele alanına dahil olmuştur.

KAYNAK:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Hüseyin ÇETİNER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34