banner32

Bakan Ayşenur İslam Zeytinburnu’nda

Kadın Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam Zeytinburnu Belediyesi Mobil buz pistinin açılışını yapmak üzere Zeytinburnu Belediye başkanı Murat Aydın’ın misafiri oldu.

Bakan Ayşenur İslam Zeytinburnu’nda
Murat Aydın 30 gol yedikten sonra  süper lige çıktık...



Beş yıl önce “Doğaya Destek Sizden Buz Pateni Biletiniz Bizden” sloganıyla başlatılan sosyal sorumluluk projesinin asıl amacı geri dönüşümü mümkün olan atıkları vatandaşlar aracılığı ile toplayarak doğaya verilen zararı en aza indirmekti. Uygulanan projeye göre geri dönüştürülebilen atıkları getiren her vatandaş, Zeytinburnu Belediyesi tarafından kurulan Mobil Buz Pisti’nde kayma fırsatını elde etti. 



Zeytinburnu Times Haber Merkezi 



Fakat bu amaçla kurulan Mobil Buz Pisti’nin, sokak çocukları tarafından zarar görmeye başlamasıyla Zeytinburnu Belediyesi Başkanı Murat Aydın’ın, önerisi üzerine buz hokeyi takımı kuruldu. Sokak çocukları ve aralarına katılan profesyonel sporcularla birlikte kurulan bu takım, bugün Türkiye’nin en başarılı buz hokeyi takımlarından biri haline geldi.



Bakan Ayşenur İslam: “Zeytinburnu’nda İyi İş, İyi Örnek”



Mobil Buz Pisti’nin açılışını gerçekleştiren Bakan Ayşenur İslam, yaptığı açılış konuşmasında, Zeytinburnu’nda daima iyi iş ve iyi örnek projeler gerçekleştirildiğini belirterek, açılışı gerçekleştirilen Mobil Buz Pisti’nin, Türkiye’nin pilot uygulamalarından biri olduğunun altını çizdi.



Türkiye’de buz hokeyi maçlarına verilen değerin giderek arttığını ifade eden İslam, “Şüphesiz ki gelinen bu durumda Zeytinburnu Belediyesi’nin katkısı gözden kaçmaz bir haldedir.”dedi.
 

“Küçük Bir Kartopu Büyüyerek Bu Hale Geldi.”



Beş yıl önce temelleri atılan Mobil Buz Pisti projesini, ‘Yuvarlanarak büyüyen küçük bir kartopuna’ benzeten Bakan Ayşenur İslam “Görüyorsunuz ki bugün karşımızda büyümüş ve Türkiye’yi Süper Lig’de temsil eden bir Buz Hokeyi Takımı’na sahip haldeyiz.” dedi. İslam, projenin kurucusu olan Zeytinburnu Belediyesi Başkanı Murat Aydın’a katkılarından dolayı teşekkür etti.



Tüm İllere Örnek Gösterilebilecek Bir Proje”



Çocuk Esirgeme Kurumu’nun da liderliğini gerçekleştiren Bakan Ayşenur İslam, “Biliyorsunuz ki Çocuk Esirgeme Kurumu’ndaki her çocuk benim de çocuğum sayılır. Dolaysıyla benim çocuklarım da bu Mobil Buz Pisti’ndeki bu uygulamadan faydalanıyor.”dedi.



Son zamanlarda artan madde bağımlılığının altını çizen Bakan Ayşenur İslam, gelinen bu noktada çocukların kötü alışkanlıklardan korunması için Mobil Buz Pisti gibi birçok örnek projeye giderek daha fazla ihtiyaç duyulduğunu ve bu projenin tüm illere örnek gösterilebileceğini söyledi.

“Başkanımızdan Yeni Projelerin Sözünü Alacağım”



Zeytinburnu Belediyesi’nin, uyguladığı örnek projelerle, sürekli dikkat çeker bir hale geldiğini belirten Bakan Ayşenur İslam, “Başkanımızdan yeni projelerin de sözünü alacağım.” dedi. 



Zeytinburnu Belediyesi’nin, bu tür projelerle örnek alınabilecek bir hale geldiğini belirten Bakan Ayşenur İslam bu proje gibi birçok projenin de devamını Zeytinburnu Belediyesi’nden beklediğini belirtti.




AKDEM’e Sürpriz Ziyaret 



Mobil Buz Pisti’nin açılışını gerçekleştiren Bakan Ayşenur İslam, açılıştan sonra Zeytinburnu Belediyesi’ne ait Aile Kadın Destekleme ve Engelliler Merkezi’ni de ziyaret ederek verilen hizmeti yerinde inceledi.



20 bin kişiye hizmet veren AKDEM’İN çalışmalarını yerinde inceleyen Bakan Ayşenur İslam, Türk vatandaşı olamayan fakat AKDEM’de Türkçe eğitimi alan Afganistan, Doğu Türkistan, Moğolistan ve Suriyeli çocuklara karnelerini dağıttı.



“AK Parti Belediyeciliğinin Farkı”



AKDEM’e ait ücretsiz Türkçe eğitimi veren Dil Eğitimi Merkezi’ni, çocukları kötü alışkanlıklardan koruyan Madde Bağımlılığına Karşı Mücadele Birimi’ni, çocuklara ücretsiz hizmet veren Ağız Ve Diş Sağlığı Merkezi Klinikleri’ni, yerinde inceleyen Bakan Ayşenur İslam, uygulanan hizmetten dolayı çok memnun kaldığını belirttikten sonra“Bu tür uygulamalar AK Parti Belediyeciliğinin farkıdır.” dedi.



Zeytinburnu Belediyesi Buz Hokeyi 5,Koç Üniversitesi Buz Hokeyi takımı 5

Bakan Ayşenur İslam,Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın,Kadın Aile ve Sosyal  Politikalar Bakanlığı İstanbul İl Müdürü Önal İnaltekin, Belediye başkan yardımcıları,M.Zafer Alsaç,Gökhan Kasap,Feruz Kutsal,Gönül Demirel,Semir Demirci,Av.Saffet Öz başta olmak üzere çok sayıda vatandaş hem açılış yapıldığı mekanda hem de adliye meydanına kurulan dev ekranda buz hokeyi maçını ve açılış törenini izledi.



Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34