banner32

'Erdoğan siyasi kariyerinin kumarını oynuyor'

İngiliz Times gazetesi, "Mandela başardı, Öcalan da başaracak" gibi değerlendirmeleri aktarırken Erdoğan'ın Öcalan'la ilişkiye geçerek siyasi kariyerinin en büyük kumarını oynadığını öne sürdü.

'Erdoğan siyasi kariyerinin kumarını oynuyor'
Abdullah Öcalan'ın Diyarbakır'da okunan mesajı tüm dünyada büyük yankı buldu. İngiliz Times gazetesi, de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Öcalan'la ilişkiye geçerek siyasi kariyerinin en büyük kumarını oynadığı" yorumunu yaptı.

Times gazetesi, BBCTürkçe tarafından yansıtılan değerlendirmelerinde "Hapiste olmasına rağmen ya da hapiste olması nedeniyle Öcalan'ın Kürtler üzerinde şaşkınlık verici derecede bir hakimiyeti var. Dün Diyarbakır'daki kalabalığın arasında yer alan bir çiftçi, 'Kürt halkı Öcalan'ın arkasında. Nelson Mandela'nın 40 yıl mücadele edip sonunda başardığı gibi Öcalan da başaracak' diyor" diye yazdı.

Aynı gazetede Anthony Lyod imzalı bir yorumda ise Öcalan'ın Türkiye'ye zeytin dalı uzattığı kaydediliyor. "Petrol ve despotların düşüşüyle Kürtler yükselişi başladı" başlıklı yazıda Suriye'deki savaş ve Kürtlerin denetimindeki Kuzey Irak'ta bulunan büyük petrol rezervinin bölgesel dengeleri değiştirdiğini ve Kürtlerin talihinin döndüğü görüşünü öne sürdü.

-"KÜRTLERİN YILINA TANIK OLABİLİRİZ"-

Lyod, "Kürtlerin birçok düşmanı Türkiye'yle bir anlaşmayı baltalamaktan memnun olacaktır. Ama bir Kürt devletine karşı olanların bazıları düştü, bazıları da sallanıyor. Arap baharı sürerken "Kürtlerin Yılı'na tanık olabiliriz" sözlerini de kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34