banner32

37 Tane sağlam irade görücüye çıktı

Zeytinburnu Belediyesi Kazlıçeşme Kültür merkezinde yapılan meclis üyesi aday tanıtım toplantısının divan başkanı İlçe başkan yardımcısı Halil Haktanır’ın Necip Fazıl Kısa Kürekten,İsmet Özel’den okuduğu şiirler aday tanıtım toplantısına damga vurdu.

37 Tane sağlam irade görücüye çıktı
37 Sağlam İrade kendisini teşkilata tanıttı

Ak Parti Zeytinburnu ilçe başkanlığı 30 Mart 2014 tarihinde halkın karşısına çıkacak olan 37 meclis üyesi adayı kendilerini kısaca teşkilat mensuplarına tanıttı. Adayların yeni yüzlerden oluşması gözlerden kaçmadı.


Zeytinburnu Times Haber Merkezi 


Adayların genç ve samimi olması çok anlamlıydı

Ortopedik engelli Cemal Merdan’ın birinci sırada hem ilçe hem de İBB adayı olması, ilk  kez başörtülü bir aday olan eski kadın kolları başkanı Fatma Balcı’nın n 3.sırada hem ilçe hem de İBB adayı olması,ve 1987 doğumlu bir bayan olan Müberra İnal Arslan’ın 4.sırada aday,Roman camiasında Muhterem Gül’ün aday olduğu Ak Parti Zeytinburnu meclis üyesi takdir ile karşılandı.

Demografik yapının çok sağlıklı düşünüldüğü liste beğeni topladı

Bir süre önce yapılan ilçe kongresinde Aydın Çığrıçı’nın ilçe başkanı olması için ilkeli ve samimi bir çalışma yapanKastamonu Devrekani’ li iş adamı Sami Yapar’ın6.sırada yer alması, eski ilçe başkan yardımcısı iş adamıBilal Akgül’ün 7.sırada ,En en doğan meclis üyesi adayıHasan Hüseyin Keser’in 15.sırada yer alması güzel bir çalışmanın yapıldığının kanıtı olarak görüldü.

8 Bayan meclis üyesi adayı dikkat çekti

Beşinin ön sıralarda olmak üzere sekiz bayan meclis üyesi adayının olması Ak Parti bayanlara karşı pozitif ayrımcılık yapmış dedirtti.Türkiye’nin her bölgesinde aday olmasının yanı sıra Rumeli,Orta Asya Türk Cumhuriyetleri ve balkanlar ‘da ki Türk topluluklarının temsilcileri de listede kendisine yer buldu.

ROMDER başkanı ve 30. sıra adayı Muhterem Gül sırasına tepki gösterdi

Kendisini tanıtma sırası gelen ROMDER başkanı Muhterem Gül,ün Annem Bulgaristanlı,Babam Yunanistan’lı ben de Yugoslayvalıyım demesi  salonu güldürdü. Gül Başbakan ‘ın Romanlara bakış açısı bir çok hemşehrimizi potansiyel suçlu olmaktan kurtardı. Sıralama için çok mutlu değilim ama Ak Parti’nin başarısı için elimizden geleni yapacağız dedi.

Bahattin Ünver bu seçim bir istiklal savaşı kadar mühim dedi

Ak Parti Zeytinburnu İlçe başkanı Bahattin Ünver yaptığı açılış konuşmasınde şunlaru söyledi.” Bugüne kadar girdiğimiz tüm seçimlerin önemli olduğunu biliyorduk ve bunu her yerde söyledik.Doğru olanda bu idi. Hiçbir siyasetçi bu seçim çok önemli değil bize oy vermeseniz demez zaten. Ancak Başbakanımız 30 Mart 2014 seçimlerinin istiklal savaşı kadar  önem arz ettiğini ifade ederken paralel devletçilerin  ne kadar çirkin ittifakların içinde yer aldığını istihbarat raporları ile bildiğinden bu seçimlerin  istiklal savaşı kadar  önemli olduğunu bizlere hatırlatıyor. Allah korusun Ak Parti eski oyundan düşük oy alırsa bu durum ülkenin Kaosa gitmesini isteyenlerin ekmeğine yağ sürmüş olur. Ne olursunuz seçimlere sadece 30 gün var.Bu süre zarfında  işimize ayıracağımız vakti seçim  çalışmalarına ayıralım” dedi.

Murat Aydın projelerini anlattı

Başkan Aydın yeni dönemde yapacakları projelerinin parasal olarak değerinin 15 yılda yaptıklarının çok üstünde olduğunu iddia etti.Askeri Lojmanların kamulaştırılması ve o alanın  park yapılmasının maddi değeri Zeytinburnu belediyesinin bütçesinin çok üstünde olmasın rağmen biz burayı park yapacağız dedi.

Aday adaylarının tanıtımında renkli görüntüler vardı ?

Sami Yapar’ın konuşmasını yaparken  Mustafa Kemal Atatatürk ve Recep Tayyip Erdoğan’ınresimlerine bakarak iki liderimize de çok şey borçluyuz. Birisi zor şartlar altında bu ülkeyi kurdu. Diğeri de  bir çok suç örgütüne karşı canını ortaya koyarak mücadele ediyor Allah onlardan razı olsun dedi.

Cüneyt Tezcan’da 1952 de Rumeli’den Türkiye göç eden bir ailenin evladı olarak Zeytinburnu’na yerleştiklerini bu ilçenin ekmeğini yediklerini ve suyunu içtiklerini ifade ederek siyasi büyüklerimiz bizi meclis üyeliği adaylığına layık görmüşler. İnşallah seçilirsek hep birlikte meclis çatışı altında halkımıza hizmet edeceğiz dedi.

Fikret Tuncer’in Lalelideki çöp yığınlarını anlatmak üzere Rus müşterisi ile Rusça, Kürtçe, Türkçe  hikaye anlatması üzerine divan başkanı hiçbir şey anlamadım demesi de ilginçti.

Adem Kızılcık,Fatih Aydoğan ve Nurşen Örnek’in başka işleri olduğu için aday tanıtım toplantısına  katılamadıkları görüldü.

Aday tanıtım toplantısın tam görüntüsü çok yakında HD.kalitesi ile www.istanbultimes.tv de olacak.


Kaynak: İstanbul Times Haber  Ajansı (İTHA)

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34