banner32

Samatya Hastanesi Zeytinburnuluların Ayağına Geldi

Türk Kızılayı ve Zeytinburnu Belediyesi iş birliğiyle yapılan İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi Zeytinburnu Polikliniği’nin açılışı ve gençleri sportif, kültürel ve bilimsel anlamda geleceğe hazırlayacak olan Zeytinburnu Gençlik Merkezi Binası’nın temel atma töreni gerçekleştirildi.

Samatya Hastanesi Zeytinburnuluların Ayağına Geldi
Türk Kızılayı ve Zeytinburnu Belediyesi iş birliğiyle yapılan, 30’u aşkın deneyimli sağlık personeli ile şifa dağıtacak olan İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi Zeytinburnu Polikliniği Yenidoğan Mahallesi’nde gerçekleştirilen törenle hizmete açıldı.



İstanbul Times Haber Merkezi   



Sağlık binası ile birlikte Zeytinburnu Gençlik Merkezi Binası’nın temel atma töreninin de gerçekleştirildiği açılışa Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Özgür Yiğit, Türk Kızılayı Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, Türk Kızılayı Genel Başkan Yardımcısı İsmail Hakkı Turunç, Zeytinburnu Kızılay İlçe Başkanı Ayhan Balcı, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanlığı Beşinci Bölge Başkanı Op. Dr. Gürhan Çelik, Zeytinburnu İlçe Sağlık Müdürü Dr. Havva Kaplan Kılavuz, Zeytinburnu İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Yeşilyurt, AK Parti Zeytinburnu İlçe Başkanı Selami Delibalta, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.



“KALİTELİ HİZMETİ ZEYTİNBURNULULARIN AYAĞINA GETİRDİK”



Sağlık yardımına muhtaç binlerce insana muayene, ilaç ve ameliyat desteği sağlayacak olan İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi Zeytinburnu Polikliniği’nin açılışında konuşan İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Özgür Yiğit, “Sağlıkta dönüşümle birlikte Türkiye’de devrim niteliğinde işler gerçekleştirildi.



Hasta odaklı bir anlayışla geliştirilen dönüşümde hizmeti hastanın ayağına götürmek, hastaneye gelen hastayı en iyi şekilde karşılamak, tüm ihtiyaçlarını başka yerlere göndermeden halletmek ve hatta gerekirse evde hizmet almasını sağlamak sağlıkta dönüşümün ana hedeflerinden bir tanesidir. Bu hedef büyük oranda gerçekleştirildi.



Şu anda birçok gelişmiş ülkeden daha iyi bir sağlık hizmeti verir hale geldik. Zeytinburnu Semt Polikliniği bunun iyi bir örneğidir. Çünkü semt polikliniği ile vatandaşların merkeze gelmeden kendi ilçelerinde hizmet almalarını sağlamış olduk. Semt polikliniklerinin amacı kaliteli hizmeti insanımızın ayağına götürmektir. İşte semt polikliniği bu anlamda önemli bir hizmettir.” diye konuştu.



Konuşmasının devamında semt polikliniğinin kurumlar arası iş birliğini göstermesi açısından önemli bir çalışma olduğunun altını çizen Prof. Dr. Yiğit, “Binanın sahibi Türk Kızılayı ama bunun yıkılıp yeniden yapılması için desteğini esirgemeyen Zeytinburnu Belediyesi, hizmeti esirgemeyecek olan ise İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi bu üç kurumun bir araya gelerek ortaya çıkardığı bu hizmet, kurumlar arası iş birliğinin gerektiğinde nasıl önemli hizmetlere imza attığının önemli bir göstergesidir. Bu nedenle bu çalışmada emeği geçen herkese teşekkürlerimi iletiyorum.” ifadelerini kullandı.



200 YATAKLI HASTANE MÜJDESİ



Açılışta yer alan İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanlığı Beşinci Bölge Başkanı Op. Dr. Gürhan Çelik, “Sağlık Bakanlığımız sağlıkta dönüşüm projesi çerçevesinde eski binalarımızın yenilenmesine hız veriyor. İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi Zeytinburnu Polikliniği bu anlamda yenilen binalarımızdan bir tanesidir. Her ay bine yakın hastaya hizmet verecek bu polikliniğimizi Zeytinburnulu vatandaşların ayağına getirmek bizim için büyük bir onurdur. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Şimdi de sıra Zeytinburnu’nda bulunan İstanbul Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne 200 yataklı yeni bir devlet hastanesi inşa etmeye geldi. İnşallah bu projemize de en kısa sürede başlayacağız.” diye konuştu.



“1 MİLYAR TL DEĞERİNDE YATIRIM YAPTIK”



Bir buçuk aydır her cuma günü en az bir açılış gerçekleştirdiklerini belirten Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın ise, “İki sene önce 20 tane projemizin açılışını Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle gerçekleştirmiştik. O gün hemşehrilerimize, sonraki süreçte bitirmeyi hedeflediğimiz projelerimizi müjdelemiş ve iki sene içinde bitirme sözü vermiştik. Rabbime hamdolsun, bu sözümüzü tutmayı başardık ve geçtiğimiz haftalarda, Beştelsiz Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu ve Spor Tesisi, Merkezefendi Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu, Bilgi Evi, Aile Sağlığı Merkezi, Semt Konağı, Muhtarlık, Otopark, Belgradkapı Sosyal Tesisleri, Yeryüzü Doktorları Genel Merkez Binası, Hasan Doğan Spor Tesisi ve Spor Toto Zeytinburnu Belediyesi Buz Pisti’nin açılış ve temel atma törenini, Seyyidnizam ve Merkezefendi Şehir Kütüphanesi’nin açılışını gerçekleştirdik. Bugün ise Türk Kızılayı Binası açılışını ve Gençlik Merkezi Temel Atma törenini gerçekleştiriyoruz. Önümüzdeki aylar içerisinde de bu açılış ve temel atma serisi devam edecek. Tüm bu projelerimizle birlikte Zeytinburnu’na 5 yılda yeni parayla 1 Milyar TL değerinde, eski parayla 1 kat trilyonluk bir yatırım gerçekleştirmiş olacağız ve inşallah yatırımlarımıza hız kesmeden devam edeceğiz.” diye konuştu.

“150 YILDIR BU MİLLET İÇİN HİZMET VERİYORUZ”

Türk Kızılayı Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık ise, “İnsana hizmet etmek gerçekten çok şerefli bir görev. İnsanın sıhhatine hizmet etmek ise o şereflerin en yücesidir. Çünkü bir insanı kurtaran tüm insanlığı kurtarmış gibi sayılıyor. Bu çerçevede yıllarca devam eden bu sağlık hizmetini bugüne taşımamıza vesile olan herkese teşekkür ediyorum. Özellikle de sosyal belediyeciliğin duayeni Murat Başkanımıza teşekkür ediyorum. Bu hizmetler insanlarımızın hak ettiği hizmetler. Biz de Türk Kızılayı olarak 150 yıldır bu millet için hizmet veriyoruz. Bu anlamda pek çok noktada özel hastanelerle yarışır hale geldik. Zeytinburnu Polikliniği bunun iyi bir örneği sayılmaktadır. İnşallah hizmetlerimiz katlanarak devam edecek. Buradan hizmet alacak hastalarımıza şimdiden şifalar diliyorum.” ifadelerini kullandı.



AKILLI BİNADA SAĞLIK HİZMETİ



Yapımı yaklaşık 3 milyon TL’ye mal olan İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi Zeytinburnu Polikliniği benzerlerinden farklı olarak akıllı bina sistemiyle inşa edildi. Merkezi anons sistemi, buhar ve su ile yangın söndürme sistemi bulunan poliklinik depreme dayanıklı olarak inşa edildi. 12 muayene odası, EKG ve ultrason, kan alma ve röntgen üniteleri, alçı odası, laboratuar ve emzirme odasından oluşan 1715 metrekarelik alanda 30’u aşkın sağlık personeli hizmet verecek. Poliklinikte her ay yaklaşık bin hasta tedavi görecek. Açılışla birlikte temel atma töreni gerçekleştirilen ve yaklaşık 8 milyon TL’ye mal olan Zeytinburnu Gençlik Merkezi Binası ise gençlerin sportif, kültürel ve bilimsel anlamda geleceğe hazırlanacağı üçüncü bir yuva olacak. İçerisinde uzay gözlem evi, galerili kütüphane, münazara odaları ve atölyeler bulunan Zeytinburnu Gençlik Merkezi önümüzdeki sene gençlere hizmet vermeye başlayacak.



AÇILIŞ SERİSİ DEVAM EDİYOR



Önümüzdeki 1 ay boyunca, her hafta bitirmeye söz verdiği tüm projelerin açılış ve temel atma törenini gerçekleştirecek olan Zeytinburnu Müftülüğü, Bozkurt Camii, Süleyman Çetinsaya Camii, Sultan Murad Camii Meydan Düzenlemesi, Semiha Ayverdi Anadolu Lisesi ve Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Zeytinburnu Öğrenci Yurdu ve Zeytinburnu Belediyesi Başkanlık Binası’nın açılış törenini gerçekleştirecek. Açılışlarla eş zamanlı olarak ise Sümer Mahallesi Kubbeli Camii, Konyalı Camii, Yedikule Göğüs Hastanesi Mescidi, Zeytinburnu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Yurdu, Fatma Süslügil İlkokulu ve Ayhan Şahenk Ortaokulu’nun temel atma törenleri de gerçekleştirilecek.



En son açılış ise 19 senedir devam eden ve artık sonuna gelinen, Zeytinburnu’nun en büyük projesi, İstanbul’un ise kültürel ve tarihi turizmine yeni bir kapı açacak olan Kültür Vadisi’nde yapılacak.



Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)







YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34