banner32

Yöresel Günlerde Doğu Anadolu Damgası

Zeytinburnu Belediyesi tarafından 13 yıldır yapılan yöresel günlerde Doğu Anadolu Bölgesi Damga vurdu. 15 Temmuz Demokrasi Meydanında yapılan etkinlikte Malatya, Elazığ, Bitlis, Muş, Sason,Kars,Ardahan ve Iğdır’ın dahil olduğu Doğu Anadolu Bölgesi için yapılan gecede bütün derneklerin standı gece yarılarına kadar doldu taştı.

Yöresel Günlerde Doğu Anadolu Damgası
Gece Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın’ın konuşması ile başladı

Zeytinburnu Belediye Başkanı yaptığı  selamlama konuşması ile ilk önce 15 Temmuz’da darbeciler tarafından şehit edilen 241 vatandaşımıza Allah’tan rahmet, gazilere’ de şifalar ve uzun ömürler diledi. Aydın  Malatya, Elazığ, Bitlis, (Muş,Sason) Kars (Ardahan,Iğdır)  Dernek  Başkanları ve yönetimlerine teşekkür etti. Daha sonra MOTİF Vakfı Halk Oyunları ekibi gecesi yapılan yörelerin halk oyunlarını oynadı. Akabinde sanatçılar yörelere ait türküler okudu. Daha sonra Belediye Başkanı Murat Aydın ve protokol üyeleri gecesi olan dernek stantlarında halka  yemek ikramı yapmak üzere dernek statlarına gitti.

Zeytinburnu Times Haber Merkezi / Mehmet Osmanoğlu 

Başkan Murat Aydın ilk  olarak Zeytinburnu Tüm Malatyalılar(ZEYMADER) Derneğini ziyaret etti

ZEYMADER başkanı Suat Sarıkaya,Malatya Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Durmuş,MOTİF vakfı başkanı Zeki Baykal, Malatya Derneği Başkan yardımcıları Canan Aydöndü, Hüseyin Çetiner ,İhsan Tezgider Yönetim kurulu üyeleri Celal Ertuğrul, Mehmet Orhan, Metin Akyüz, Metin Güzel, Hasan Akmeşe ,Musa Bakır ve  Muzaffer Gümüş’ten oluşan Yönetim kurulu üyeleri protokol üyelerini standın önünde karşıladı.

Belediye başkanı Murat Aydın, Dernek başkanı Suat Sarıkaya aynı zamanda yönetim kurulu üyesi de olan Meclis üyesi Mahmut Şengül  Vatandaşlara Etli Pilav, Ayran,Kayısı,Badem ve Malatya Arapgir siyah üzümünden  oluşan ikram ile konukları Malatya’ya yakışır bir şekilde ağırladılar.

Belediye başkanı Murat Aydın Malatyalıların organizeli ve  başarılı bir yöresel  günler deneyimi yaşadıklarını gözlemlediğini ifade ederek Dernek başkanı başta olmak üzere emeği geçen bütün yönetime teşekkür etti.

Dernek başkanı Suat Sarıkaya İstanbul Times Tv ye şunları söyledi

Biz bu sene ilk kez yöresel günlere katıldık. Bizim gecemiz etkinliğin 8.gününe denk geldi. Her gün Yönetimimle beraber 15 Temmuz meydanına gelerek yöresel  günlere katıldık. Burada hem Malatya’lı hemşehrilerimizle hasbihal ettik hem de diğer yöre derneklerinin idarecileri ile tanışma ve sohbet etme fırsatı bulduk. Belediye başkanımız Murat aydın başta olmak üzere Emeği geçen herkese ve Yöresel günleri yüz binlerce kişiye duyuran İstanbul Times Yayın Grubu İmtiyaz sahibi Gazeteci yazar Hüseyin Çetiner ve ekibine de teşekkür ederim dedi.

Gakkoşlar Gövde Gösterisi Yaptı

Nazir Güler’in başarılı bir şekilde başkanlık yaptığı Elazığlı İş Adamları Derneği ‘nin standı defalarca doldu taştı. Yöresel Günlerin 8.gününde Doğu Anadolu Bölgesi Gecesi kapsamında Elazığ derneğinin de gecesi vardı. Gece de Murat Aydın Nazir Güler ve yönetimine Yöresel Günlere verdikleri katkıdan dolayı teşekkür etti.

Elazığ Çayda Çıra oyunu başta olmak üzere bir çok halk oyunu oynandı yine  Elazığlı sanatçı tarafından bir çok türkü söylendi.

Başkan Murat Aydın Malatya standından sonra Elazığlılar standına gitti. Dernek başkanı Nazir Güler ile beraber halka Çiğ Köfte ikramı yaptılar.

Elazığ İş Adamları Dernek Başkanı Nazir Güler İstanbul Times Tv Mikrofonlarına  şunları söyledi :

“öncelikle Zeytinburnu’nda hizmet veren bütün derneklerimizin sesini yüzbinlerce kişiye duyuran İstanbul Times Gazetesi,www.istanbultimes.com.tr  ve www.istanbultimes.tv ye ve imtiyaz sahibi sayın Hüseyin Çetiner’e çok teşekkür ediyorum.

Bizler Elazığlı İş adamları Derneği olarak yıllardır hemşehrilerimize hizmet veriyoruz. 13 yıldır başarılı bir şekilde yöresel Günlere ev sahipliği yapan Zeytinburnu Belediye Başkanımız sayın Murat Aydın’ a, Sosyal işlerden sorumlu başkan yardımcısı Gönül Demirel’e, Sosyal işler müdürü Sami Ünlü’ye ve emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

Kendisi de Elazığlı Olan İş Adamı meclis üyesi Fevzi Altuğ  ise şunları söyledi “ Zeytinburnu Belediye başkanımız sayın Murat Aydın ve ekibi 18 yıldır Zeytinburnu’nun çehresini  değiştirecek çalışmalara imza attı. Başkanımızı ve ekibini tebrik ederim” dedi.

Bitlis ,Muş ve Sason Dernek başkanı Abdulhamit Aksu Bal,Ceviz ve Lahana sarması ile katılımcılara yemek ziyafeti yaşattı. Dernek başkanı Aksu yöresel günleri çok önemsediğini ifade ederek Belediye başkanı sayın Murat Aydın ve ekibine teşekkür etti.

Kars, Ardahan, Iğdır dernek Başkanı Cemal Avcı “Bu sene Yöresel Günler daha hareketli geçiyor. Geçen senelerde açılmayan stantlar bile var iken bu sene bütün stantlar dolup taşıyor. Emeği  geçen herkese teşekkür ederim"dedi.

Kaynak :İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34