banner32

Kültür Vadisinde Kültür yok, Otel ve Rezidans var.

Mhp Zeytinburnu Belediye Başkan Adayı Av.Fetih Ahmet Alparslan, Zeytinburnu Belediyesinin Kültür projesiyle ilgili basın açıklamasında bulundu.

Kültür Vadisinde Kültür yok, Otel ve Rezidans var.

Fetih Ahmet Alparslan'ın işte o açıklamaları;

"Değerli basın mensupları.Sevgili Zeytinburnu'lular.
Zeytinburnu Belediyesinin özelliklede belediye başkanı Murat Aydın'ın sürekli kültür vadisi projesi olarak kamuoyuna lanse ettiği,yılların sur tecrit bandı güzergahı ile ilgili sizlere açıklamalarda bulunacağım.




İstanbul Times Haber Merkezi / Elif Günay

Bu alanlar sit alanı olması nedeniyle yıllarca yapılaşmaya korunaklı.

Büyük bir bölümü mezarlık olan bu alanlar bir anlamda ilçemizin akciğerleridir.

Kültür vadisi projesi uygulaması başladığında ,bazı alanlar istimlak edildi.bazı işgaller kaldırıldı.Kolay değil .Burada yaşayan insanların temel taşları yerinden oynatıldı.

Alıştıkları yaşam tarzı darmadağın oldu.Bunca üzüntü,sıkıntı,sonuçta ne meydana getirdi.

İşte farklı bir gözle sizlerle bunu paylaşmaya çalışacağız.

Bizim önerilerimizi sizlerle paylaşacağım.

Proje ve hedeflerimizi sizin aracılığınız ile Zeytinburnu'nda yaşayan vatandaşlarımıza duyurmaya çalışacağız.

1-ORGANİK PAZAR İLE MESLEK LİSESİ ARASINDA BULUNAN ALAN.

İnsanlarımızın ekmek teknesiydi.Sanayi sitesi vardı.Otopark vardı.Çarşı vardı.Bunlar kültür vadisi projesi kapsamınsa yıkıldı ve istimlak edildi.Yüzlerce aile geçimlerini buradan sağlıyordu.Zeytinburnu'nun gelişmesi için bağırlarına taş bastılar,sustular.Hazırlanan projeler bir yana konuldu.90 dönüm civarındaki bir alan olan bu yer Zeytinburnu'ndan alındı.Bir gecede bakanlar kurulu kararı ile bir üniversiteye tahsis edildi.

ÇÖZÜMÜMÜZ:


Bu haksızlığa dur diyeceğiz.Bu haksızlığı önleyeceğiz.Bu alan için projeler yapacağız. Kimseye peşkeş çekmeyeceğiz.Mükliyet sahiplerinin sesini dinleyeceğiz.Yeniden projelendirip spor klüplerine tesisler kazandıracağız.



2-BAŞAK GARAJI.

Buranın öyküsü hepsinden farklı.Başlangıçta kentsel dönüşüm alanı ilan edildi.Daha sonra Üsküp mahallesi sakinleri için burada bina yapılacak denildi.

Baktılar bu yer kıymetli burada iş var dediler.Planlar değişti.Kentsel dönüşüm alanı Konut+Ticaret alanına çevrildi.

Rezidans projeleri çizdiler.Ama vatandaşlarımızdan çekindiler.

ÇÖZÜMÜMÜZ:

Burası Zeytinburnu halkı için kullanılarak vatandaşlarımıza modern konutlar yapılacak,güzel projeler hazırlayacağız.Bu alanı kentsel dönüşümde kullanacağız.



3-ÜSKÜP MAHALLESİ.

Zeytinburnu'nun en eski yerleşim alanlarından, bir anlamda burası Zeytinburnu'nun tarihi ,iki nesil insanın yaşamları,hatıraları var buralarda.

Sit alanı olması buradaki vatandaşlarımızı mağdur etti.İnsanlarımızın tapu tahsisleri iptal edildi.Mahkemeler ve davalar yaşandı.

Yılmadılar .Burada kaldılar.Yaşadılar.Geçmiş dönemdeki tüm başkanlar yaşamı ayakta tuttular.Zeytinburnu Belediyesi burayı yenileme alanı ilan etti.Umutları arttı.Hazine burayı vatandaşlarımıza vermek için Zeytinburnu Belediyesine bıraktı.Tapuları verilecek dendi.Gündem yarattılar.Olivium'un yanındaki itfaiye arsasını Zeytinburnu Belediyesi aldı.Belediye meclis kararı ile Üsküp mahallesini İstanbul Büyükşehir Belediyesine bıraktılar.

Kendileri bu sorunu yerelde çözebilirdi.Vatandaşlarımızı,İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile karşı karşıya bıraktılar.

Yerinde çözümü uzaktan çözüme çevirdiler.Buradaki insanlarımızın sıkıntılı ekonomik problemleri var.Çoğu emekli,kalanı da dar gelirli.İstanbul Büyükşehir Belediyesi arsaları ihaleye çıkarttı.

Paralar peşin ödenmeli ,sonrada tapu alacaksınız dediler.İhale oldu.İnsanlarımız paralarını ödeyemiyor.Uykuları kaçtı,perişan oldular.

ÇÖZÜMÜMÜZ:

Yasa çok açık.Maliye hazinesinden alınan yerler %10 peşin ,kalanı 5 yıl vade ile verilebiliyor.Biz satma yetkisini alıp meclis kararı ile ve taksitle vatandaşlarımıza bu arsaları vereceğiz.İmar planını değiştireceğiz.Herkes kendi bağımsız bölümünün sahibi olacak ve binaları da Osmanlı mimarisi ile inşa ettireceğiz.

Bu sorun çözülecek.Endişeleri kaldıracağız.

4-İ.E.T.T BLOKLARI.

İ.E.T.T sitesini hemen projelendireceğiz.Vatandaşlarımız hiç bir şekilde bedel ödemeden bire bir dairelerine sahip olacaklar.

Neden buradaki insanlarımızla konuşmadılar.En kolay çözülecek bir yeri kenarda bıraktılar.Bu belirsizliği kaldıracağız.En kısa sürede sizleri yeni konutlarınıza taşıyacağız.

ÇÖZÜMÜMÜZ:

Otoparklı,yeşil alanları,spor tesisleri ile Zeytinburnu'na örnek bir site kazandıracağız.Biz bunu yapmaya talibiz.

5-TIBBİ BİTKİLER BAHÇESİ.

Güzel bir hizmet.Ancak her yıl burası için önemli paralar ödeniyor.Bu yükten kurtulmanın sağlanması gerekiyor.Zeytinburnu Belediyesi burada misyonunu tamamladı.Bu çalışmaları devam ettirecek bir kuruma tahsis edilmesi gerekmektedir.

6-İMAM HATİP OKULUNUN ARKA KISMINDA BULUNAN ARSA.

Bir vakfa tahsis edildi.Bu alan Zeytinburnu için kullanılabilirdi.Neden ilçemizin 40-50 yılını ilçemizle ilgisi olmayan kurumlara veriyoruz.

7-ZEYTİNBURNU BELEDİYESİNİN ATÖLYE GARAJLAR BİNASININ ARKASINDA YER ALAN ARSA

Deniz Feneri derneğine tahsis edildi.İlçemizin ihtiyaçları varken neden bu kadar bonkör davranılıyor.Buralarda daha fazla spor alanları,tesisler,parklar,sosyal hizmet binaları yapmayı hedefledik.

ÇÖZÜMÜMÜZ:

Kültür vadisinin onanan projelerini yeniden yapacağız.Zeytinburnu'na yeni tesisler kazandıracağız.Spor klüpleri,emekliler ve yaşlılarımız için değişik projelerimiz var.

8-KAZLIÇEŞMEDE BULUNAN DERİCİLERİN ALANI

Bir türlü çözülemedi.Her gün farklı bir hedef ortaya atılıyor.Buradaki insanları düşünen yok.Malları var kullanamıyorlar.Mağdurlar.

ÇÖZÜMÜMÜZ:

12 ay bu problemi çözmek için bizlere yeterde artar bile.

Saygıdeğer basın mensupları,sevgili Zeytinburnulular.

Sizlere sunmuş olduğum bu bilgiler ışığında, Zeytinburnu'nda Kültür Vadisi olarak lanse edilen Zeytinburnu Belediyesinin ve özelliklede belediye başkanı Murat Aydın'ın öve öve bitiremediği kültür vadisinde ne kadar az kültür yatırımı olduğunu sizlere bir kez daha göstermeye çalıştık.

Otel var.Tahsis var.Hem de 49 yıllığına.90 dönümlük alanlar başkalarına verilmiş,vatandaşlarımızın başında dertleri var.

ÇÖZÜMÜMÜZ.

Bütün bunları biz düzeltebiliriz.Halkımızdan iktidar talebimiz var.

İnşaallah rabbim nasip ederse 30 Mart akşamı sizlerle paylaştığım bu ve bunun gibi, ilçemizde yıllarca biriktirilen sorunları çözmek için varız ve geliyoruz.Önümüzdeki günlerde siz basın mensubu arkadaşlarımız aracılığı ile Zeytinburnu'nda yaşayan güzide insanımızın önüne çok güzel projelerle geleceğiz.

Bu projeler,Zeytinburnu'nda yaşayan çok değerli halkımızın bize aktardıkları,bizden çözüm bekledikleri,bizi Zeytinburnu'nda iktidara taşıyacak sorunları ve çözümleridir.Bizler işte bu sorunlara karşılık halkımızın özlemle ve hasretle beklediği çözümlere yönelik projelerle 30 Mart akşamı geliyoruz.
Buna inanın, samimiyetle söylüyorum.

GELİYORUZ...

Vatandaşlarımız bizi özlemle ,hasretle bekliyor.Ancak malumunuz tüm ekip arkadaşlarımızla birlikte 24 saat esasına göre gece gündüz demeden çalışmaktayız. Her yere yetişemiyoruz.Bizlere gönül veren özlemle ,hasretle bekleyen çok değerli Zeytinburnu'lu vatandaşlarımın öncelikle bizlere haklarını helal etmelerini istiyor,bizlerin birer vekili olarak kendilerinin de büyük bir gayretle ve özveri ile çalışmalarını,bu çalışmalarının karşılığı olarakta muvaffak olduğumuzu şimdiden ifade eder hepinize sevgi,saygı ve selamlarımızı sunarım."
 


şeklinde konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34