banner32

CNR Kitap Fuarı “En İyi Kamu Yayıncısı”nı Ağırlıyor

Türkiye Yazarlar Birliği tarafından “2014 Yılının En İyi Kamu Yayıncısı” ödülüne layık görülen Zeytinburnu Belediyesi Kültür Yayınları, CNR EXPO Kitap Fuarı’nda okuyucularıyla buluştu.

CNR Kitap Fuarı “En İyi Kamu Yayıncısı”nı Ağırlıyor
Bu sene "Engelsiz Bir Dünya" temasıyla, düzenlenen CNR EXPO Kitap Fuarı, 600 yayınevinin katılımı ve 900'ün üzerinde kültürel etkinlikle 4-13 Mart tarihleri arasında kitapseverlerle bir araya geldi. Fuarda, bugüne kadar yayıncılık dünyasına 37 eser kazandırmış olan Zeytinburnu Belediyesi Kültür Yayınları da yerini aldı.
 
14 yıl önce “Surların Öte Yanı Zeytinburnu” adlı eserle kamu yayıncılığına ilk adımı atan; “Zamanı Aşan Taşlar”, “Çırpıcı ve Veliefendi Çayırları”, “Son Kale Çanakkale”, “Şehir Sokak Hafıza”, “Bilgelikler Divanı” ve son eseri olan “Necip Fazıl Kitabı” gibi birçok değerli eseri okuyucularla buluşturan Zeytinburnu Belediyesi Kültür Yayınları, her yıl olduğu gibi bu yıl da fuarın gözde yayın kuruluşları arasında yer aldı.
Ayrıca fuarda, aralarında Alfa, Martı, İnsan, Nesil, Doğan Kitap, Timaş, Tübitak, Profil, Beyaz Balina, İz, Kırmızı Kedi, Yeditepe, Ötüken, Yakamoz, Dergah, Edam, Yapı Kredi Yayınları, İş Bankası Yayınları, Semerkand, Damla, Büyük Doğu, Nobel, Tezkire, Diyanet, Sedir, Pegasus gibi yayınevlerinin olduğu pek çok yayıncı da kitapseverlerle buluştu.
 
"19 ÜLKEDEN 104 YABANCI YAYINEVİ CNR KİTAP FUARI’NDA"
 
Bu sene uluslararası kimlik kazanan CNR Kitap Fuarı, aralarında Almanya, Meksika, Bosna Hersek, İngiltere, Makedonya, Arnavutluk, Arjantin, Kolombiya, Bolivya’nın bulunduğu 19 ülkeden 104 yayınevine de ev sahipliği yapıyor. Fuarda, ana dili Arapça olan, Filistin, Lübnan, Mısır, Suriye, Suudi Arabistan, Tunus, Ürdün, Yemen ve Birleşik Arap Emirlikleri’nden 85 yayıncı, “Arap Ülkeleri Yayıncıları Özel Bölümü”nde yer alıyor.
 
"ENGELSİZ BİR DÜNYA"
 
Ulaşım kolaylığı ve katılımcı sayısının çeşitliliğiyle dikkat çeken CNR Kitap Fuarı’nın bu yılki teması: “Engelsiz Bir Dünya” oldu. Fuarda, 9 gün boyunca engelliler tarafından yayınlanmış eserler okurlarla buluşacak, engelliler tarafından kültürel faaliyetler yapılacak. Fuar kapsamında Engelsiz Dünya Platformu tarafından “9 Dakikada Engelsiz Dünya Platformu Gönüllüsü Ol Eğitim Programı”, “Kör Topal Konferanslar”, “İşaret Dili Şarkı Etkinliği”, “Özel Canlandırma”, “Sessiz Konferans” gibi etkinlikler düzenlenecek.
 
"ONUR YAZARI SANAT TARİHÇİSİ SEMAVİ EYİCE"
 
CNR Kitap Fuarı’nın bu yılki onur yazarı, Osmanlı ve Bizans sanatına ilişkin çalışmaları ile tanınan, Prof. Dr. Semavi Eyice.
Semavi Eyice için 5 Mart'ta "Öğrencilerinin Gözüyle Semavi Eyice" panelinde, Fatih Güldal, Sinan Genim, Nazan Atasoy, Nil Aykon konuşmacı olacak. Eyice, 13 Mart'ta ise, Derin Tarih Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Armağan'ın konuğu olacak.
 
400 BİN ZİYARETÇİ HEDEFİ
 
Kitap dostlarını çeşitli sürprizlerle karşılayan CNR Kitap Fuarı’nda paneller, söyleşiler, çocuk etkinlikleri, dinletilerle birlikte dokuz gün boyunca 900’ün üzerinde kültür etkinliği gerçekleştirilecek.
Geçen sene 318 bin kişinin ziyaret ettiği CNR Kitap Fuarı’na bu yıl 400 bin ziyaretçi bekleniyor.
Fuarın Salon No: 3, Stand No: A12 bölümünde bugüne kadar yayıncılık dünyasına 37 eser kazandırmış, 14 yıllık serüvene sahip, ESKADER ve Türkiye Yazarlar Birliği “2014 Yılının En iyi Kamu Yayıncısı” ödüllü Zeytinburnu Belediyesi Kültür Yayınları okuyucularını bekliyor.
  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34