banner32

Bülent Yalçınkaya Gündem’de

Sosyal olaylara karşı duyarlılığı ile bilinen siyasetçi iş adamı Bülent Yalçınkaya İstanbul Times Tv de yayınlanan GÜNDEM Programının canlı yayın konuğu oldu.

Bülent Yalçınkaya Gündem’de
Son güncel gelişmeler masaya yatırıldı

Bülent Yalçınkaya; HDP eş genel başkanı Sedat Demirtaş'ın Kobani düşerse Türkiye ateş yerine döner diyerek demokraside olmaması gereken sözler söyleyerek  ülkeyi gereksiz yere gerdiğini düşünüyorum.  Suriye’de  ölümler sadece Kobani’de değil  bir çok yerde yüz binlerce insan öldü. HDP neden oraları için de sesini çıkarmadı.   



Zeytinburnu Times Haber Merkezi                                    

HDP her gün Hükümette yeni bir şey istiyor.Onlar ne isteyeceğini net olarak belirlesin diyen Yalçınkaya Türkiye’deki bir çok vilayette yaşanan can ve mal kaybının en büyük sorumlusu HDP dir. Halkı sokağa davet ettiği zaman bu tür sonuçları da hesaplaması gerekirdi diyerek yaşanan olaylara tepki gösterdi.

PYD. Türkiye ordusunu istemediğini söylemesine rağmen HDP  Türkiye neden Kobani’ye gitmiyor diye ortalığı karıştırmasını kabul etmek mümkün değil. Mitinglerin yapılma şekli bellidir. Her yeri yakıp yıkmak demek demokrasi değildir eleştirisini getiren Yalçınkaya kimsenin milletimizin sabrını zorlamasına gerek yok dedi.

Son olaylarda AKP hükümeti de HDP de masum değil. Her iki taraf sorumLu hareket etseydi 33 vatandaşımız hayatını kaybetmezdi. Milyonlarca liralık değer de heba olmayacaktı. HDP’nin yaptığı hatayı da bütün Kürtlere mal edemeyiz.

Bu ülke terörden çok çekti. Artık bu olaylara son  vermemiz gerekir. Ülkemizin Suriye ile karşı karşıya gelmesi çok anlamsız.   Türkiye’nin Suriye politikasının yanlış olduğu ortaya çıkmıştır diyen Yalçınkaya artık dış politikada hata yapılmasın dedi.



Sözlerini,Türkiye Suriye’yi hedef alma konusunda ABD.nin gazına geldi diyen Yalçınka,ABD şu an birinci hedefimiz Esad değil diyerek Türkiye ile aynı düşünmediğini net bir şekilde ifade etti.



Bu da Turkiye'nin Beşar Esad iktidarda uzaklaşmalı tezinde tek başına kaldığını gösteriyor.



Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

YORUM EKLE
YORUMLAR
Gizem
Gizem - 10 yıl Önce

Noktasına kadar dogru ve mantıklı cümleler doğruluk şaşmaz birgün gelecek herkes bunları görücek umarım geç kalınmaz..

SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34