banner32

Çocuklar Cami Cemaatini rahatsız ediyor !..

Zeytinburnu Yeşiltepe Mahallesinde bulunan Taş Caminin ara sokağında 12-15 yaşa arası gençler hal ve hareketleri ile cami cemaatini ciddi manada rahatsız ediyor.

Çocuklar Cami Cemaatini rahatsız ediyor !..
Sigara içmek,El ele, dudak dudağa öpüşmek,burada ifade edemediğimiz bir çok hal ve hareket ile cami cemaatini ciddi manada rahatsız eden bu gençlere bir dur demeli…

Cami cemaatinde bir çok kişi gazetemize gelerek muhabirimizi caminin arka tarafından bulunan ve kör nokta olarak tarih edilen yerde zaman zaman 15-20 gencin bir araya gelerek küfürlü konuştukları,sigara içtikleri,kız arkadaşları ile hicap duyacağımız şekilde hal  ve davranışlar sergileyen bu gençlerin durumundan cami cemaati olarak ciddi manada rahatsızız dediler.


Zeytinburnu Ti
mes Haber Merkezi

Hem Cemaatini rahatsız ediyorlar, hem kız arkadaşlarına hava atmak için erkek arkadaşları ile kendilerine zarar verecek şekilde el şakası yapıyorlar

Bu çocukların aileleri evlatlarının nerelere gittiğinden haberdar olsunlar. Cami cemaatinden Mehmet Kayacan  şunları söyledi “Bu çocuklar hepsi mahallemizin evlatlarıdır.Tabi ki sokakta eğlenip koşacaklar ve sohbet edecekler. Ancak Taş camisinin arka tarafından kör nokta olarak tabir ettiğimiz yerde hem talebelerin eğitim gördüğü Kur’an Kursu,hem camiye giriş kapısı var. 12-ile 14 yaş arası çocuklar burada toplanarak gerek namaz kılan cemaati,gerek oradan camiye giden cemaati gerekse de Kur’an kursunda eğitim gören talebelerimiz atık ders yapamayacak hale geldi. Tek çare ailelerin evlatlarına  sahip çıkmasıdır” dedi.

Gençler kötü değil ama birilerinin onlara verdikleri rahatsızlığı anlatması gerekir                                   

Adını açıklamayan diğer bir camii cemaati de şunları söyledi ”Bu çocuklar özleri itibari ile temiz evlatlarımızdır. Hemen hemen hepsi de bizim mahallemizde ikamet ediyor. İçimizden hitabeti güçlü bir arkadaşımız onların anlayacağı efendi bir dil ile ikna ederse bu sıkıntıda kurtulabiliriz dedi.

Yayın Grubu olarak biz buradan gençlere seslenelim “Gençler yapmayın”

Gençler sizlerin bir araya gelip  küfürlü konuştuğu,sigara içtiği ve bağırdığı,Kız arkadaşlarınızla uygunsuz hareketler yaptığınız yerin yanı başında ALLAH’ın kelamı olan Kur’an-ı kerimi okuyan talebeler var.5 Vakit namaz kılmaya giden cami cemaati var.Siz cami cemaati olsanız veya o Kur’an kursunda ibadet eden öğrenciler olsanız sizi bu şekilde rahatsız edecek bir gurup olsa kızarsınız değil mi ? İşte şu an size kızan bir çok insan var.Lütfen burada halkı rahatsız edecek davranışlar içinde olmayın diyoruz. Bu haklı talebimize dikkat edeceğinizi düşünüyoruz.

Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

YORUM EKLE
YORUMLAR
Ddm CNL
Ddm CNL - 9 yıl Önce

Bu gençler hiç bir şekilde iyi niyetli söylemden anlamıyorlar Gökalp 39/1 sokağınıda mesken tuttular defalarca polisi aradım sonuç alamadım. Ben gittim yanlarına uyardım TAMAM diyolar değişen bişey yok. Bi defasında iki bey öyle hiddetlenmişlerdiki onların uyarısı bile fayda etmedi. Eşim indi aşağı yine olmadı . Birbirlerinin analarına ettikleri küfürler kanımı donduruyor. Öyle bir nesi geliyor ki Rabbim yar ve yardımcımız olsun

SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34