banner32

Burası Zeytinburnu mu Texas mı ?

Zeytinburnu Yeşiltepe Mahallesi 56/1 sokakta 4 Afgan başka bir Afgan'ı önce tekme,tokat ve yumruklarla darp ederken kısa süre içinde siyah bir araba ile gelen diğer bir Afgan Grubu da darp edilen Afgan 'ı dört yerinde bıçaklayarak komaya soktu. Bıçaklanan Afgan 'ın sığındığı iş yeri sahibi Türk Vatandaşı de kavgada sopa darbesi aldı.

Burası Zeytinburnu mu Texas mı ?
Kontrolsüz göç güzelim Zeytinburnu'nu mahvetti

Türk Cumhuriyetleri ve Suriye başta olmak üzere dünyanın bir çok ülkesinde niteliksiz göçmenlerin  geçiş güzergahı olarak kullandığı Zeytinburnu ileçsinde çok yakın bir zaman içinda daha büyük sorun ve problemlerin yaşanacağını  daha önce defalaca haber yaptık. Yetkilliler önlem almadı.

İstanbul Times Haber Merkezi / Murat Horuz 

Afganların bir hemşehrisini öldüresiye bıçaklamaları gelecek sorunların habercisi olacak türden  Kaba kuvvet ve şiddet
uygulayarak yaralı halde sığındığı işyerine bile girecek kadar gözü kararan Afgan göçmenler işyeri sahibini de darp ederek işyerinde bulunan tartı aletini kırmaları bu tür şiddet içeren  olaylara karşı emniyet ve yargının suçluları caydıracak önlemleri almaları gerekir.

Göçmenlerin kendi aralarındaki sorunları kaba kuvet ve şiddet ile çözmeye kalkışmaları Zeytinburnu'da yaşamı daha da olumsuz yönde etkileyecektir.

Hükümet Göç ve iskan politikasını gözden geçirsin  

Hiç bir kural ve kaideye bağlı olmadan elini kolunu sallayarak istedikleri yere yerleşen göçmenler ülkenin özellikle İstanbul'un ve İsanbul'unda Zeytinburnu,Esenler,Esenyurt,Fatih,Küçükçekmece, Bağcılar ilçeleri başta olmak üzere kiraların daha uygun olduğu bir çok varoş ilçede önümüzde ki süreçte daha ciddi sıkıntılar yaşayacağız gibi gözküyor.

Zeytinburnu Emniyet Müdürlüğü Afganların olayı ile alakalı açıklama yaparak kamuoyuna bilgi vermelidir.

Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)



YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34