banner32

Prof. Arslan: Şiddet ahlak dışıdır

Sosyolog Prof. Dr. Hüsamettin Arslan Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen Toplum ve Politika seminerinde terör, şiddet ve uygarlık konusunu anlattı ve “Şiddet ahlak dışıdır” dedi

Prof. Arslan: Şiddet ahlak dışıdır
TERÖR ŞİDDETİN SONUCUDUR

Uludağ Üniversitesi Sosyoloji Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Hüsamettin Arslan, Toplum ve Politika seminerinde dünya gündeminin en mühim konusu terör, şiddet ve uygarlık kavramlarını ele aldı.

Zeytinburnu Times Haber Merkezi

Bir insanı incitmenin ve vurmanın şiddet, insanlar grubunu şiddete yöneltmenin terör olduğunu söyleyen Prof. Arslan, “Terörü şiddetin sonucu olarak görebiliriz. En büyük terör ise savaşın kendisidir. Şiddetin kolektif hali savaştır. Bir adamın karısını dövmesi bireysel şiddettir. Mesela geçtiğimiz günlerde savcının öldürülmesi de bir şiddettir. Bir karıncayı öldürmek de şiddettir. O halde dünyada ki herkes şiddet mi kullanıyor sorusunun cevabını aramak gerekiyor.” sözleriyle şiddetin meşru ve meşru olmayan halini tanımladı.

HER TÜRLÜ ŞİDDET AHLAK DIŞIDIR

21. yy.’ın uygarlık söylemine rağmen şiddet yüzyılı olduğunu söyleyen Prof. Dr. Hüsamettin Arslan, şiddetin terörü doğurduğunu belirterek “Bana göre şiddet ahlak dışıdır. Her kim, hangi amaçla yaparsa yapsın her türlü şiddet ahlak ve etik dışıdır. Şiddet insan hayatına saygısızlıktır.” dedi.

Kaynak;İstanbul Times Haber Ajansı(İTHA)



YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34