banner32

Mesir Macunu Şifa Dağıttı

16. Merkezefendi Geleneksel Tıp Festivali coşkuyla kutlandı. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un mesir macunu saçtığı festivalde, yüzlerce vatandaş, havada mesir macunu kapmak için birbiriyle yarıştı.

Mesir Macunu Şifa Dağıttı
 İstanbul’da mesir macunu şenliği olarak ünlenen ve geleneksel tıp yöntemlerinin halka tanıtılmasının yanı sıra yaygınlaştırılmasının da amaçlandığı Merkezefendi Geleneksel Tıp Festivali, halka mesir macunu saçılmasıyla başladı. Bu yıl 16.’sı gerçekleştirilen festivale yüzlerce vatandaşın yanı sıra Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ve yorumcu Serdar Tuncer de katıldı.

Zeytinburnu Times Haber Merkezi

Festivalin açılış konuşmasını yapan Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, “16 yıl önce Merkezefendi bölgesini dolaşırken, burada Merkezefendi hazretlerinin yattığını biliyorduk ama onun hekim olduğu hakkında çok fazla bir bilgimiz yoktu. Bu konuyla ilgili arkadaşlarımızla birlikte bir çalışma başlattık. O gün şöyle bir karar aldık. “Zeytinburnu, şifalı bitkiler konusunda bilimsel bir bilginin toplandığı merkez olacak.”dedik ve çalışmaları başlattık. Bu amaçla atılan adımlardan ilki Merkezefendi halk hekimliği adıyla gerçekleştirilen bu festivalimizdi. Daha sonra adını Merkezefendi Geleneksel Tıp Festivali olarak değiştirdik. Bugün bu festival 16’ncısına ulaştı.”dedi.

Aydın’ın ardından kürsüye çıkan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ise “Bu festivalin kökleşerek devam etmesi, hem Zeytinburnu’na, hem Türkiye’ye hizmet etmesi, hem de Merkezefendi Tıbbi Araştırmalar Merkezi’nde yapılan çalışmalara katkıda bulunması ülkemiz için önemli bir değerdir.” diyerek sözlerine başladı.

Kurtulmuş, “Ülkeler için tarih ve kültürel varlıklar önemlidir, bunlara sahip çıkılması gerekir. Bunları çoğaltarak sonraki nesillere aktarmak önemlidir. Bu anlamda Türkiye’nin neresine giderseniz gidin her tarafında büyük tarihi zenginliklerimizin olduğunu göreceksiniz. Bugün burada yapmış olduğunuz festival, aslında sadece geleneksel bir tıp festivali değil, her birimiz için geçmişle geleceğimiz arasında bağ kuran önemli bir göstergedir. Bu nedenle Zeytinburnu Belediyesi’ni bir kez daha tebrik ediyorum.” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından platforma çıkan Kurtulmuş ve Aydın, halka mesir macunu dağıttı. Renkli görüntülere sahne olan festival, 24 Mayıs’a kadar çeşitli etkinliklerle sürecek.

Kaynak;İstanbul Times Haber Ajansı(İTHA)

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34